Just Another Missing Person

Titel: Just Another Missing Person
Genre: Misdaad, thriller
Schrijver: Gillian McAllister
Vertellers (Engels): Joanne Froggatt, Justin Avoth, Kerry Wotton
Uitgever: HarperAudio
Duur van het boek: 10 uur 14minuten

Recensie: Politie-inspecteur Julia, verwikkeld in geheimen en bedreigingen, onderzoekt een mysterieuze verdwijning terwijl haar persoonlijk leven afbrokkelt.

Spanning en geheimen!

Laat me je meenemen naar het bijzondere verhaal van Julia, een politie-inspecteur met heel wat geheimen in haar achterzak. Julia’s leven neemt een onverwachte wending als een meisje zomaar verdwijnt in een doodlopend steegje. Hoe dan?! Ze is op camera opgenomen toen ze het steegje in liep. Niemand is na haar het steegje in of uit geweest. Dit is waar het verhaal echt spannend wordt. Want zeg nou zelf, dat klinkt haast bovennatuurlijk of in ieder geval super mysterieus.

Het ding is, Julia is niet zomaar een inspecteur. Ze heeft een schimmig verleden en staat middenin een persoonlijke crisis. Die innerlijke strijd met haar moreel kompas en het mysterie van de verdwijning is waar dit verhaal grotendeels over gaat.

En alsof dat nog niet genoeg is, heerst er een spanningsveld op het politiebureau. Julia’s collega’s voelen dat er iets niet in de haak is. Ze ruiken als het ware dat er meer aan de hand is met haar gedrag. De sfeer is om te snijden!

We krijgen ook een inkijkje in Julia’s ingewikkelde gezinsleven. Drama met haar man en dochter, plus geheimen uit het verleden die nu weer opduiken. Het verhaal neemt je mee op een reis van misdaad en naar de dieptes van familiebanden.

Door het wisselen van perspectieven, zoals die van bezorgde ouders van slachtoffers, verdachten en daders, krijg je een 360-graden blik op alles wat er gebeurt.

Complexe Hoofdpersoon

Julia is niet zomaar een vrouw in een uniform. Nee, Julia heeft flink wat bagage en zit momenteel middenin een persoonlijke storm. Als je denkt aan een politie-inspecteur, denk je misschien aan rechtvaardigheid en integriteit, maar Julia’s gevecht met haar eigen moraliteit en enkele duistere kantjes maken haar anders dan je gewend bent uit andere misdaadseries met vrouwelijke politie-inspecteurs in de hoofdrol. Ze is een personage met laagjes en die zul je stuk voor stuk ontdekken!

De setting van het verhaal

Een camera bij een doodlopend steegje legt alles vast. Een jonge vrouw dat het steegje inloopt… maar er niet meer uitkomt. Het vreemdste? De beelden zijn keer op keer bekeken. Na haar ging er niemand het steegje in of uit. Het is een grote mysterie dat je steeds verder het verhaal intrekt.

De sfeer op het bureau is voelbaar veranderd. Julia, normaal het zelfverzekerde kopstuk, lijkt nu een schaduw van zichzelf. En het valt haar collega’s ook op. Bij elk gesprek, tijdens teamvergaderingen, je voelt de spanning. De kleine dingen zeggen soms het meest, zoals een vluchtige blik of een zucht die net te lang duurt. Die onuitgesproken woorden leveren een extra laag van spanning.

En dan, in Julia’s auto: opeens voelt ze de koude blik van een gemaskerde man op haar rug. Hij kent haar geheimen, die dingen die ze diep begraven heeft. De angst is overweldigend. Als hij besluit om met deze informatie naar buiten te komen, is haar leven zoals ze dat kent voorbij. Haar reputatie en toekomst, alles hangt aan een zijden draadje. De intense dreiging en het constante gevoel van het einde voor Julia spelen een grote rol.

Psychologische thriller-elementen

De spanning voelt het grootste deel van het boek vreemd aan. Julia, krijgt te maken met dreiging na dreiging. En je kunt de koude angst in haar voelen, de zorgen dat haar verborgen waarheden aan het licht komen. Die onzekerheid, gecombineerd met de stress van haar politiezaak, maakt dit boek een emotionele rollercoaster.
Persoonlijk had ik ook steeds een knagende gevoel tijdens het verhaal. Alsof er een puzzelstukje mist, iets wat gewoon niet in de haak is. Je weet dat je straks gaat ontdekken wat dat is.

Perspectiefwisselingen

Weet je wat dit boek ook zo’n thrillersfeer geeft? Die wisselingen in perspectief! Je zit letterlijk in het hoofd van verschillende karakters. Soms ben je de bezorgde ouder die nachten wakker ligt en voel je hun nervositeit en spanning. Dat maakt het verhaal rijk en levendig. Je krijgt niet alleen één kant van het verhaal. Het laat je meeslepen in elk detail en elke emotie, terwijl je weer nieuwe dingen ontdekt.

Mijn mening

Het verhaal heeft absoluut z’n sterke punten. De twist? Briljant! Maar ik moet zeggen, Julia, de hoofdpersonage, maakte het me wel moeilijk. Ze voelde onstabiel, bijna psychopathisch en ja, zelfs behoorlijk crimineel. Ik zat echt zo van: “Wie ís deze vrouw?” Het duurde een behoorlijke tijd voordat ik een connectie met haar voelde. En dat heeft de hele ervaring van het verhaal voor mij wel ietwat negatief beïnvloed.

Wat ik echt gaaf vond, was dat moment waarop alles op z’n plek viel. Echt zo’n mindblowing moment. Maar, als ik heel eerlijk ben, sommige stukken voelden een beetje voorspelbaar.

Een pluspunt? Het luisterboek heeft meerdere vertellers. Dat gaf echt die extra dimensie aan het verhaal. Je hoort verschillende stemmen, verschillende emoties en dat maakt het allemaal een stuk levendiger.

Even een kleine waarschuwing: het begin kan wat verwarrend overkomen. Julia is, nou ja, niet echt de meest sympathieke persoon aan het begin. Dus ik snap het als sommigen misschien denken: “Is dit het wel waard?” Zelf heb ik ook aan het begin overwogen om te stoppen met het verhaal.

Ik vind dit boek 3.5 van de 5 sterren waard.
Vind hier mijn lijst met misdaadboeken.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Recensie: Just Another Missing Person van Gillian Mcallister.

Ik heb het boek in het Engels geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *