Gratis LEES-App: dé digitale bibliotheek voor tieners!

Introductie van de nieuwe ‘LEES’ App

Fantastisch nieuws voor alle jongeren die dol zijn op lezen of die misschien een klein duwtje nodig hebben om in de magische wereld van boeken te duiken! De online Bibliotheek heeft zojuist de gratis ‘LEES’ app gelanceerd, een waar paradijs voor tieners die houden van goede verhalen. Dit bruisende initiatief heeft als doel om meer jongeren te prikkelen met het plezier van digitaal lezen en luisteren. En hier ga ik jullie alles over vertellen!

Eenvoudige toegang tot een wereld vol verhalen

Eerst en vooral, laten we praten over hoe simpel het is om te beginnen. Je haalt de app uit de App Store of Google Play, maakt een gratis account aan met je e-mailadres en voilà! Je hebt toegang tot een bibliotheek vol met interessante e-books en luisterboeken. Ideaal toch? Vooral met de boekbesprekingen op school in het vooruitzicht, kunnen kinderen hier een schat aan inspiratie vinden. Even downloaden, een account aanmaken en je kind kan meteen een boeiend boek uitkiezen voor zijn of haar boekbespreking.

LEES: 100 boeken Download on the App Store

Ook gratis te downloaden in GooglePlay voor Android.

Speciale selectie voor de jongere lezers

Nu, laten we eens duiken in die digitale boekenplank. Er zijn categorieën variërend van populaire boeken tot spannende verhalen en zelfs sportbiografieën. Hier zijn een paar pareltjes die je in de verschillende categorieën kunt vinden:

Categorie populair met o.a. “Snel Geld” van Khalid Boudou, “Hoog Catharijne” van Joost Oomen en “Confrontaties” van Simone Atangano Bekono.

Gratis LEES-App: gratis boeken en luisterboeken voor tieners.

Categorie spanning met o.a “Room Service” van Maren Stoffels, “Kater” van Margje Woodrow en “Nomen Nescio” van Juultje Koffeman.

  Categorie sport  met o.a biografieën van Max Verstappen, Rico en Theo Janssen.

  Gratis LEES-App: sportboeken en biografieën voor tieners.

  Maar er zijn nog meer categorieën zoals: liefde, lifestyle, bekende mensen, zoektocht naar jezelf, fantasy, vriendschap & familie, graphic novels en waargebeurd.

  En weet je wat nog mooier is? Ze hebben ook aan onze jonge lezers gedacht, met boeken voor kinderen vanaf 12 jaar. Denk aan titels als “De Brief voor de Koning”, “De Grijze Jager” en graphic novels zoals “Brugpieper: Geheimen uit het Kluisje”.

  Mijn avontuur met de ‘LEES’ App: stay tuned!

  Dit lijkt me een fantastische manier om kinderen aan het lezen te krijgen. Ik kan in elk geval niet wachten om deze app zelf te gaan gebruiken. Blijf op de hoogte, want ik kom binnenkort terug om jullie alles over mijn ervaring te vertellen en om wat tips te delen voor de leukste tienerboeken in de app.

  Tot snel, boekenliefhebbers!

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *