Cinder & Ella

Titel: Cinder & Ella
Genre: Young Adult, romance
Schrijver: Kelly Oram
Verteller: 
Kirsten Leigh
Duur van het boek: 
10 uur 10 minuten
Alle boeken van deze Cinder & Ella serie:

  • Cinder & Ella
  • Lang en gelukkig

Ik heb het boek in het Engels gekocht bij Audible. Ik betaal $171.92 per jaar voor een abonnement bij Audible. Daarmee krijg ik 12 credits, waarmee ik minstens 12 luisterboeken kan kopen (die ik dus houd zelfs al beëindig ik mijn abonnement). Daarnaast kan ik zonder extra kosten naar de boeken luisteren in de Audible Plus categorie.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

Het verhaal van Cinder & Ella

Dit is deel 1 van een Young Adult romantische serie in de stijl van het sprookje Assepoester. Ella en haar moeder raken betrokken bij een ernstig ongeluk, waarbij haar moeder sterft en Ella enorm toegetakeld achterblijft. Haar lichaam is voor meer dan 70% verbrand en het is een wonder dat ze weer leert lopen, hoewel dit haar alleen lukt met de hulp van een wandelstok en haar loopje ziet er niet bepaald charmant uit. Haar tenen zijn zo misvormd dat ze nooit meer prachtige schoenen met hakken zal kunnen dragen.
Dit is het moment waarop haar vader weer in beeld komt. Sinds hij Ella en haar moeder heeft verlaten toen ze acht jaar oud was, leeft hij gelukkig met zijn nieuwe gezin en zijn twee stiefdochters. Hoewel Ella 18 jaar is, moet ze gedwongen in het huis van haar vader wonen, aangezien ze een zelfmoordpoging heeft uitgevoerd. Hier komt het sprookje van Assepoester om de hoek kijken. De stiefzussen zijn gemeen, heel gemeen! Op haar nieuwe school wil niemand iets met Ella te maken hebben en worden ze juist door de stiefzussen aangemoedigd om zich zo akelig mogelijk te gedragen tegen Ella.
Gelukkig heeft Ella nog één echte vriend over: Cinder. Ze heeft al ruim drie jaar contact met Cinder, maar ze hebben alleen contact via internet. Ze hebben elkaar nog nooit ontmoet. Leunend op zijn vriendschap durft ze haar leven beetje bij beetje op te pakken, hoewel ze hem niet durft te vertellen hoe erg ze eraan toe is en hoe misvormd haar lichaam is. Cinder zelf houdt ook het één en ander voor haar verborgen. Ella wist al wel dat hij een playboy is, maar ze weet nog niet dat hij DE Hollywood playboy is. Hij is de hotste acteur van het moment!
Dit verhaal is heerlijk romantisch van aard, maar het is ook een verhaal over jezelf terug vinden en aan jezelf werken om je leven weer op te pakken na een zeer traumatische gebeurtenis.

Benieuwd geworden? Bekijk een inkijkexemplaar.

Te koop bij Bol.com. (Ebook is gratis in Kobo Plus voor abonnees)

Verteller

Ik vind deze uitvoering een ruimvoldoende waard.

Mijn mening

Ik vind dit een prachtig verhaal, echt een aanrader. Het is grotendeels heerlijk romantisch voor jonge meiden en het verhaal is zeer gevoelig geschreven. Het begint ook door te vertellen dat in verhalen de heldin veel te verdragen krijgt zodat ze sterk leert worden. Zo is dit verhaal ook. Ella’s leven is altijd enorm moeilijk geweest en nu is het alleen maar erger geworden. Ik heb aardig wat tranen gelaten tijdens dit boek, zo vol emoties worden de gebeurtenissen gebracht.
Het is een mooie hedendaagse make-over van het verhaal van Assepoester.
Verder is het verhaal op en top Young Adult. Er is geen seks (ook al houdt Cinder ervan om erover te praten), geen geweld (wel akelige pesterijen op school) en geen gevloek zoals je de laatste tijd vaak in andere YA boeken tegenkomt.

Ik vind dit boek 5 van de 5 sterren waard.

Bekijk meer Young Adult boeken.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Recensie Cinder & Ella

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *