5 must-read Young Adult boeken

Deze boeken bieden iets voor iedereen, van avontuurlijke en spannende verhalen tot romantische en emotionele verhalen. Of je nu houdt van magie, wraak, jonge liefde of zelfontdekking, er zit hier zeker een boek bij dat aan jouw verwachtingen voldoet.

Cinder & Ella: een hedendaagse take op Assepoester

Cinder & Ella is een verhaal gebaseerd op het bekende sprookje van Assepoester, met een hedendaagse twist. Het is een zeer gevoelig geschreven verhaal, met een romantische touch, dat zeker aan zal spreken bij jonge meiden. Het verhaal volgt Cinder en Ella, die al drie jaar contact hebben via internet, maar elkaar nog nooit hebben ontmoet. De stiefzussen zijn gemeen en maken het leven van Ella moeilijk, maar dankzij haar online vriendschap met Cinder leert ze haar leven op te pakken. Cinder is niet alleen haar vriend, maar ook een bekende Hollywood playboy.

Lees meer over dit boek.
Benieuwd geworden? Bekijk een inkijkexemplaar.

De Kraaien 1: List & Leugens: onmogelijke missies en bedrog

De Kraaien 1 – List & Leugens speelt zich af in dezelfde wereld als de fantasytrilogie “De Grisha”, bekend uit de Netflix-serie “Shadow & Bone”. Het verhaal speelt zich af in een ander deel van de wereld, na de avonturen van Mel en Alina. Het boek volgt de Droesem-bende onder leiding van Kaz Brekker bij het uitvoeren van een bijna onmogelijke opdracht. Het verhaal is vol actie en romantiek, en gevolgd door bijzondere personages met eigen gebreken. De krachten van de grisha Nina Zenik, de vaardigheden van de schim Inej Ghafa en de scherpschutter Jesper Fahey geven een mooie fantasy-touch aan het verhaal. De fantasiewereld van de schrijver is opgebouwd tussen high en low fantasy, met genoeg actie en listen. Kaz Brekker’s trukendoos vol listen en bedrog zorgt steeds voor verrassende momenten.

Lees meer over dit boek.
Benieuwd geworden? Bekijk een inkijkexemplaar.

Nevernight: dark fantasy avontuur

In het boek Nevernight speelt zich af in een fantasiewereld waar het leven voor velen ondraaglijk is door corrupte en wrede machthebbers. Mia Corvere is tien wanneer ze haar vader verliest en alles kwijtraakt, waardoor ze uit is op wraak. Ze gaat trainen bij de Rode Kerk als huurmoordenaar om haar doelen te bereiken. Er zijn veel andere tieners die hetzelfde willen, maar slechts vier komen in aanmerking. Mia heeft speciale talenten met betrekking tot schaduwen. Het verhaal speelt zich grotendeels af op de school voor moordenaars waarin Mia tussen andere moordenaars leeft, met slechts één vriend. Het verhaal wordt op een bijzondere manier verteld, met verleden en tegenwoordige tijd en meer wordt onthuld naarmate het verhaal voortgaat. Let op: Dit verhaal is niet lief, zachtzinnig of romantisch, zoals je misschien gewend bent uit andere boeken!

Lees meer over dit boek.
Benieuwd geworden? Bekijk hier een inkijkexemplaar.

To All the Boys I’ve Loved Before: schattige romantiek

To All the Boys I’ve Loved Before is een verhaal over Lara Jean. Haar zus vertrekt naar Schotland voor haar studie en besluit haar relatie met Josh te beëindigen omdat ze niet wil studeren met een relatie. Josh is verdrietig omdat hij van de hele familie houdt en zij ook van hem. Na het vertrek van haar zus, gaat het mis voor Lara Jean wanneer de brieven, die ze in haar verleden heeft geschreven naar jongens op wie ze verliefd was, per ongeluk verzonden worden. Één van de jongens op wie ze verliefd was, is Josh, de ex-vriend van haar zus. Lara Jean besluit een vriendje te nemen om de situatie te verdoezelen. Het verhaal is feelgood en een makkelijke chicklit voor meisjes vanaf 14 jaar. Ook is er een film op Netflix die een aanrader is, vol met grappige momenten. Het verhaal is voorspelbaar, maar de schrijfstijl is zo aangrijpend dat je het gevoel helemaal niet hebt.

Lees meer over dit boek.
Benieuwd geworden? Bekijk een inkijkexemplaar.

Fangirl: fanfiction avontuur en coming of age verhaal

Dit is een verhaal over het volwassen worden van een meisje met gedragskenmerken vergelijkbaar met autisme. Haar tweelingzus wil geen kamer meer delen en verhuist naar een eigen studentenkamer op campus, waardoor Cath in een moeilijke situatie terechtkomt. Ze moet haar kamer delen met een onbekende, Reagan, die haar niet aardig vindt en een vriend heeft die altijd in de kamer rondhangt. Op campus maakt Cath een moeizame start door. Haar verlegenheid in combinatie met een onbekende plek maken de situatie erg lastig voor haar. Fan fictie speelt een belangrijke rol in het verhaal en Cath schrijft fan fictie in de wereld van Simon Snow op de website Carry On. Haar leven bestaat uit les, huiswerk en schrijven, maar ze voelt ook spanning door de verwachtingen van haar publiek. Haar tweelingzus lijkt te ontsporen, haar vaders gedrag wordt erger en haar moeder wil weer contact, wat spanning veroorzaakt.

Boek: Fangirl van Rainbow Rowell is een aanrader voor Young Adults

Lees meer over dit boek.
Benieuwd geworden? Bekijk een inkijkexemplaar van het boek.

Een gedachte over “5 must-read Young Adult boeken

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *