Film: Where the Crawdads Sing

Where the Crawdads Sing is een film gebaseerd op het gelijknamige boek van Delia Owens. De Nederlandse titel van het boek is Daar waar de rivierkreeften zingen.

De film volgt het verhaal van Kya Clark, een jonge vrouw die opgroeit in het moeras en verdacht wordt van moord. Met prachtige beelden levert de film een emotionele en onvergetelijke ervaring op, waarbij je als kijker wordt meegenomen op een reis door het leven van Kya en haar omgeving.
De film is vanaf 28 januari 2023 te zien op Netflix.

Bekijk de trailer van de film hieronder.

Trailer van de film Where the Crawdads Sing, Kya het moerasmeisje.

Het verhaal achter “Where the Crawdads Sing”

Het verhaal Where the Crawdads Sing gaat over het leven van Kya, een jonge vrouw die in haar eentje woont in een hut in het moeras. Haar familie is één voor één vertrokken, waardoor ze als kind moest leren hoe ze in haar eentje moest overleven. Kya ontwikkelt een diepe liefde en kennis voor de natuur en leert haar omgeving te overleven door middel van haar verzamelde kennis en vaardigheden.

Naast Kya’s verhaal volgen we ook de rechtszaak tegen haar, aangezien ze verdacht wordt van de moord op een populaire jongeman uit de stad, Chase Andrews. Het verhaal is opgebouwd uit twee verhaallijnen die aan elkaar gekoppeld zijn en samenkomen in het einde van de film. De film volgt het verhaal van het boek, maar heeft enkele verschillen, waaronder het ontbreken van de poëzie uit het boek en de verzameling gedichten en wijsheden van Kya’s favoriete schrijver. Desondanks is het een mooi en emotioneel verhaal dat zich ontrolt en uiteindelijk een gevoel van voldoening oplevert.

Geen misdaadverhaal, thriller of romance!

Let op: deze film is geen murder mysterie, misdaadverhaal, thriller of romance. Het is net als het boek een echte roman en volgt het verhaal van Kya’s leven en haar omgeving.

Bron: trailer Where the Crawdads Sing, Kya het moerasmeisje.

Tip: Lees het boek!

Ik raad het lezen van het boek aan. Ik heb enorm genoten van de film (nadat ik het boek heb gelezen), maar ik had ook zeker niet het boek willen missen. Dat is dan ook mijn tip aan jou.

Niet voor iedereen

Ik verwacht dat niet iedereen even enthousiast zal zijn over de film Where the Crawdads Sing. Sommigen zullen het acteerwerk van de hoofdrolspeler prijzen, terwijl anderen de wijze waarop ze Kya uitbeeldt kritisch zullen bekijken omdat dit afleidt van de focus op haar ervaringen en verbinding met de natuur (zoals ze beschreven wordt in het boek). Ook zijn er hier en daar wat geografische onjuistheden, stereotype karakters en de wijze waarop het rechtszaaldrama is neergezet. In het boek komt dit veel natuurlijker aan bod. Het boek waarop de film gebaseerd is, is beter ontvangen vanwege de relatie van het personage Kya met de natuur en hoe dit haar helpt om te gaan met eenzaamheid, verlatenheid en haar helpt een weg te vinden om haar omgeving te overleven en een eigen weg te kiezen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *