This Side of the Grave

Titel: This Side of the Grave
Genre: urban fantasy, sexy romance
Schrijver: Jeaniene Frost
Verteller: Tavia Gilbert
Duur van het boek: 9 uur 28 minuten
Alle boeken van deze Night Huntress / Nachtjagers serie:

Boek 0.5 Reckoning
Boek 1 Halfway to the Grave
Boek 1.5 Happily Never After
Boek 2 One Foot in the Grave
Boek 3 At Grave’s End
Boek 3.5 Devil to Pay
Boek 4 Destined for an Early Grave
Boek 4.5 One for the Money
Boek 1 Nighthuntress universe: First Drop of Crimson
Boek 5 This Side of the Grave
Boek 6 One Grave at a Time
Boek 6.5 Home for the Holidays: A Night Huntress Novella
Boek 7 Up from the Grave
Boek 7.5 Outtakes from the Grave
Boek 8 The Other Half of the Grave
A Grave Girls’ Getaway

Let op: Dit boek is onderdeel van een lange serie. Bekijk hierboven wat de volgorde van de boeken is in de juiste tijdlijn. Veel van wat zich in dit boek afspeelt heeft een oorzaak die zich in de vorige boeken heeft afgespeeld.

Wat was er met Joan of Arc gebeurd?

Jawel, Joan of Arc krijgt ook een plekje in deze serie. Ze speelt niet mee als personage, maar ze maakt wel deel uit van de geschiedenis van vampiers en ghouls. Dit verhaal gaat over de ghouls die het op Cat hebben gemunt. In de vorige boeken kwam steeds naar voren dat ze Cat een kopje kleiner widen maken. Cat had gedacht dat ze van gedachten zouden veranderen als ze een vampier zou worden in plaats van een halfvampier, maar ze had het mis. In dit boek wordt het verhaallijn van de wantrouwende ghouls afgewikkeld.

Sexy urban fantasy romance

This Side of the Grave is boek 5 van de Night Huntress serie. Bron: www.jeanienefrost.com

Deze serie is een urban fantasy serie over vampiers, ghouls, geesten en meer. Ieder boek biedt veel spanning en avontuur, maar ook romance. De romantische scènes zijn wel zeer sexy!
Zelf merk ik dat ik de sexy romance een beetje beu begin te worden. Ik vind deze serie vooral spannend, omdat de schrijver goed is in het uitbreiden van een fantasy wereld.

Marie Laveau is een mambo!

Nu Cat het aan de stok heeft met de ghouls is het logisch dat Marie Leveau weer in de serie opduikt. Ze maakt één ding heel duidelijk: “I do not practise black magic, I am black magic!” Daarbij komt het begrip mambo aan de orde. Een mambo is een soort Voodoo priester, maar hoewel voodoo niet echt een rol speelt in het verhaal, wordt dit begrip wel goed uitgelegd.

Benieuwd naar het boek? Bekijk hier een inkijkexemplaar.

Mijn mening

Ik vind dit verhaal wel wat magertjes vergeleken met de eerdere boeken over Cat en Bones. Het voelt hier en daar langdradig en is minder sterk wat schrijfstijl betreft, maar ik vond het wel interessant dat Marie Leveau weer aan de orde kwam. De wereld van de geesten krijgt een prima wending en ik ben erg benieuwd naar hoe dit verder zal gaan uitpakken in deze serie.
Het einde van dit boek liet flink wat te wensen over. Er was een lange opbouw naar het einde toe en toen was het ineens vrij abrupt klaar en afgerond. Hopelijk weet de schrijver dit te herpakken met het volgend boek.

Ik vind dit boek 3 van de 5 sterren waard.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

  • Bol.com: E-book, luisterboek en paperback in het Engels. Luisterboek is gratis in Kobo Plus voor abonnees.
  • Storytel: Luisterboek in het Engels.
  • iTunes: Ebook in het Engels.
  • Audible.com: Luisterboek in het Engels.
Recensie: This Side of the Grave is boek 5 van de Night Huntress serie.

Ik heb het boek in het Engels geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *