Devil to Pay

Titel: Devil to Pay
Genre: urban fantasy,
Schrijver: Jeaniene Frost
Verteller: Tavia Gilbert
Duur van het boek: 2 uur 18 minuten
Alle boeken van deze Night Huntress / Nachtjagers serie:

Boek 0.5 Reckoning
Boek 1 Halfway to the Grave
Boek 1.5 Happily Never After
Boek 2 One Foot in the Grave
Boek 3 At Grave’s End
Boek 3.5 Devil to Pay
Boek 4 Destined for an Early Grave
Boek 4.5 One for the Money
Boek 1 Nighthuntress universe: First Drop of Crimson
Boek 5 This Side of the Grave
Boek 6 One Grave at a Time
Boek 6.5 Home for the Holidays: A Night Huntress Novella
Boek 7 Up from the Grave
Boek 7.5 Outtakes from the Grave
Boek 8 The Other Half of the Grave
A Grave Girls’ Getaway

Dit verhaal gaat over Blake en Elise. Op dit moment ben ik boek 4 van deze Night Huntress / Nachtjagers serie aan het lezen, maar ik ben nog geen Blake en Elise tegengekomen. Dit verhaal is dus een avontuur die zich afspeelt in deze fantasy wereld, maar dan voornamelijk met andere personages. We komen de bekende personages Bones, Cat en Mencheres wel tegen in dit verhaal. Ze spelen een bijrol in dit geheel. Het is duidelijk dat dit verhaal zich afspeelt na boek 3 At Grave’s End.

Wat te doen als je bezeten bent?

Blake is bezeten en hij probeert zelfmoord te plegen. De demoon die hem in zijn greep houdt laat hem geen zelfmoord plegen. Iedere keer neemt hij Blake over en dan wordt Blake later wakker naast lijken die door middel van zijn lichaam zijn vermoord. Blake walgt van zichzelf en probeert er ook nu weer een einde aan te maken.
Ditmaal wordt hij wakker in een tunnel en ontmoet hij Elise. Hij probeert haar te waarschuwen dat ze weg moet gaan of hem snel moet doden, maar Elise vindt zijn gedrag amuserend. De gedachte dat hij haar zou kunnen doden is grappig, aangezien ze een vampier is. Elise belooft hem twee dingen: ze gaat hem helpen en ze zal niet toestaan dat de demon in hem nog meer mensen doodt.

Romantiek

Net zoals de andere boeken van deze serie gaat ook dit verhaal gepaard met een flinke dosis romantiek. Elise leeft afgezonderd van de maatschappij in haar tunnel. Blake maakt menselijke emoties in haar wakker en ze merkt hoe ver ze verwijderd is geraakt van het normale leven. Zijn toestand is als een reddingsboei die naar haar is geworpen. Het lijkt haar laatste kans om weer terug te keren naar het leven.

Benieuwd naar het boek? Bekijk hier een inkijkexemplaar.

Mijn mening

Leuk kort verhaal. Dit verhaal biedt een prima verhouding tussen romantiek en spanning.
Als je nog niet bekend bent met deze Night Huntress serie, dan geeft het helemaal niet, want je kan dit boek prima stand alone lezen. Zelf ben ik al bij boek drie van deze serie en ik heb geen idee wie Blake en Elise zijn. Het boek is leuk om te lezen, maar eerlijk gezegd voegt het niet heel veel toe aan het verhaal van Cat en Bones. Misschien komen ze nog later aan bod in deze serie, maar voor nu vind ik het echt een los verhaal in hun wereld.

Ik vind dit boek 3.5 van de 5 sterren waard.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Reckoning van Jeaniene Frost is boek 3 van de Night Huntress serie.

Ik heb het boek in het Engels geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *