First Drop of Crimson

Titel: First Drop of Crimson
Genre: urban fantasy, sexy romance
Schrijver: Jeaniene Frost
Verteller: Tavia Gilbert
Duur van het boek: 10 uur 06 minuten
Alle boeken van deze Night Huntress / Nachtjagers serie:

Boek 0.5 Reckoning
Boek 1 Halfway to the Grave
Boek 1.5 Happily Never After
Boek 2 One Foot in the Grave
Boek 3 At Grave’s End
Boek 3.5 Devil to Pay
Boek 4 Destined for an Early Grave
Boek 4.5 One for the Money
Boek 1 Nighthuntress universe: First Drop of Crimson
Boek 5 This Side of the Grave
Boek 6 One Grave at a Time
Boek 6.5 Home for the Holidays: A Night Huntress Novella
Boek 7 Up from the Grave
Boek 7.5 Outtakes from the Grave
Boek 8 The Other Half of the Grave
A Grave Girls’ Getaway

Een lastige opdracht

Denise wordt door een demon bedreigd. Een voorouder heeft in het verre verleden een afspraak met deze demon gemaakt om krachtig te worden, maar toen hij ervoor moest betalen, heeft hij de demon bedrogen. Nu is de demon eindelijk vrijgekomen en neemt hij wraak op al zijn afstammelingen.
Aangezien Denise een ingang heeft in de wereld van de vampiers krijgt ze de taak om haar voorouder te zoeken tussen de vampiers die hem verborgen houden en hem aan de demon te geven in ruil voor haar leven en de levens van de rest van haar familieleden. Om haar te motiveren heeft hij haar gemerkt. Hoe langer ze over haar taak duurt hoe meer ze zelf in een demon verandert.

Verliefd worden op je redder in nood.

First Drop of Crimson is boek 1 van de Night Huntress Universe serie

Hoe moeilijk is het om je voorouder te vinden? Erg lastig, aangezien een demon jouw hulp afdwingt!
Denise vraagt de vampier Spade om hulp bij het zoeken van haar voorouder. Spade is de beste vriend van de vampier Bones uit de Night Huntress / Nachtjagers serie over de halfvampier Cat. Gedurende deze opdracht groeit de aantrekkingskracht tussen Spade en Denise. Er is alleen een groot probleem: Spade wil geen relatie beginnen met een mens. Ze zijn te fragiel. Denise wil niks meer te maken hebben met vampiers nadat haar man tijdens een vampieroorlog is gedood. Ze heeft daar een fikse trauma aan over gehouden! Daarom krijgen we een aantal scènes vol met verleiding.

Demonen, vampiers en ghouls

Dit is een serie van Jeaniene Frost over supernatuurlijke wezens. Vampiers spelen een hoofdrol in deze serie. Deze serie draait vooral om Cat, een halfvampier. In deze serie komen we ook andere wezens tegen zoals ghouls, die door middel van vampierbloed worden gemaakt, geesten en nu ook demonen.

Night Huntress Universe

Met ieder boek werkt de schrijver haar fantasy wereld verder uit en voegt ze nieuwe personages, onderdelen en/of wezens toe. Dit boek is deel 1 van haar Night Huntress Universe serie, maar het gaat over personages die je al redelijk goed kent door de Night Huntress / Nachtjagers serie. Je kan dit boek het beste lezen na boek 4 Destined for an Early Grave (Night Huntress / Nachtjagers serie).

Benieuwd naar het boek? Bekijk hier een inkijkexemplaar.

Mijn mening

Dit boek is een prima uitbreiding van de Night Huntress / Nachtjagers serie van Jeaniene Frost. Ik vind dit tot nu toe een goed uitgewerkte serie vol met spanning, avontuur en ja ook sexy romance.
Tot nu toe ging de serie vooral over Cat die een buitenbeetje was tussen de mensen, maar een eigen plek vond in de wereld van de vampiers, ook al moest ze er keer op keer voor vechten en het is maar de vraag hoe lang ze het zal weten te behouden. In dit verhaal gebeurt hetzelfde, maar dan op een heel andere wijze. Denise is een mens, maar doordat ze nu gemerkt is door een demon, zal dit haar leven voorgoed veranderen. Dit boek lijkt me een waardevolle toevoeging aan de rest van de serie. De romantische stukken zijn mooi uitgewerkt, ook al lijken ze hier en daar wel te hard van stapel te gaan voor twee personages die totaal niet geïnteresseerd waren in een relatie met een vampier of mens.

Ik vind dit boek 3.5 van de 5 sterren waard.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

  • Bol.com: E-book, luisterboek en paperback in het Engels. (Luisterboek is gratis in Kobo Plus voor abonnees)
  • Storytel: Luisterboek in het Engels.
  • iTunes: Ebook in het Engels.
  • Audible.com: Luisterboek in het Engels.
Recensie: First Drop of Crimson is boek 1 van de Night Huntress Universe serie.

Ik heb het boek in het Engels geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *