Oracle 2: The Dreamland Murders

Titel: Oracle 2: The Dreamland Murders
Genre: Horror
Schrijver: Andrew Pyper
Verteller: Joshua Jackson
Duur van het boek: 5 uur
Alle boeken van deze Oracle serie:

Wanneer je tegen het kwaad strijdt

Oracle 2: The Dreamland Murders van Andrew Pyper

Nate Russo is een personage uit het boek “Oracle 1” geschreven door Andrew Pyper. Hij is een uniek personage omdat hij de vaardigheid heeft om de gedachten, gevoelens en intenties van mensen op te vangen als hij ze aanraakt en kan ook de stemmen van de doden horen. Dit maakt hem een bijzonder personage om te volgen in het verhaal. Als kind is hij opgegroeid in een spookhuis. Dit kan verklaren waarom hij zo goed is in het opvangen van de gedachten, gevoelens en intenties van mensen. Ben je op zoek naar een spannend verhaal met unieke personages en een intrigerende plot? Lees verder om te ontdekken hoe Nate Russo’s vaardigheden worden gebruikt om een moordzaak op te lossen en om meer te weten te komen over zijn persoonlijke verhaal.

Dreamland’s verborgen kwaadaardigheid

Stel je eens voor: een verlaten pretpark, waar meerdere ongelukken zijn gebeurd met vele doden als gevolg. Het is een plek waar het leek alsof het vervloekt was. Het verhaal speelt zich af in het verlaten pretpark genaamd Dreamland, dat grotendeels verwaarloosd en ingestort is. Deze plek ademt een engte en huiveringwekkende sfeer uit. Je voelt de aanwezigheid van het kwaad en hoort bloedstollende stemmen die tegen je praten en zeggen dat je bij hen moet komen en bij hen moet blijven. Je raakt er verdwaald en voelt dat er geen weg meer is die uit deze plek leidt. De moord die onderzocht moet worden wijst op elementen van hekserij en occultisme, waarbij een kwaadaardige aanwezigheid in de grond onder het park een grote rol speelt. Er is meer aan de hand dan alleen een verlaten pretpark met een grimmige geschiedenis. Er is een kwaadaardige aanwezigheid die nog steeds aanwezig is en een grote bedreiging vormt. Dit alles speelt zich grotendeels af in en rondom het verlaten park Dreamland. Dit park heeft in het echte leven bestaan en er zijn er in het verleden ook echt moorden gepleegd. Het park is al jaren gesloten, verlaten en verwaarloosd.

Wat is de waarheid achter de moord? Welk geheim ligt diep begraven onder het park? Nate Russo en zijn team van FBI agenten zullen dit moeten ontrafelen. Maar zijn ze in staat zijn om de waarheid te ontdekken voordat het kwaad hen inhaalt? Of zullen ze zelf het slachtoffer worden van de vervloekte plek genaamd Dreamland?

© Dreamland murders getekend voor een recensie op Luisterboeken.nl.

Het kwaad in Dreamland

In boek 1 bestond het kwaad uit The Boneman die Nate dagelijks lastig viel, maar in deel 2 ontdekt Nate een nieuwe aanwezigheid. Diep in de grond onder Dreamland schuilt een kwaadaardige entiteit, een macht die zich vastklampt aan dit gebied en zich schijnt te richten op de bewoners van de stad Becket. Deze entiteit is machtig en gevaarlijk, met de wens om pijn te doen en angst aan te jagen. Nate Russo en zijn team van FBI-agenten zullen zich een weg moeten banen door de duisternis om de waarheid achter deze kwaadaardige entiteit te onthullen. Maar zullen ze deze strijd kunnen winnen? Of zullen ze zichzelf verliezen in de greep van de kwaadaardige entiteit van Dreamland?

Mijn mening

Dit is een nieuw avontuur van Nate Russo, de Orakel in een unieke en intrigerende setting met een verlaten pretpark als decor. In dit verhaal komen we elementen van hekserij tegen en dit geeft een extra dimensie aan het verhaal. De kwaadaardige entiteit die in de grond onder het park schuilt, voegt een spannend element toe aan het verhaal. Omdat dit verhaal niet wordt voorgelezen zoals bij boek 1, maar door verschillende stemacteurs wordt uitgespeeld met allerlei achtergrondgeluiden is dit verhaal nog spannender dan boek 1 en zelfs behoorlijk eng. Ik begon dit verhaal toen ik alleen thuis was, maar de angstaanjagende stemmen van dode mensen maakten me zo bang dat ik het verhaal heb gepauzeerd en pas verder ben gegaan toen ik niet meer alleen thuis was.

De setting Dreamland is gebaseerd op een echt bestaand pretpark en de toevoeging van waargebeurde moorden geeft een extra realistische touch aan het verhaal. Het verhaal heeft een goede balans tussen actie, spanning en horror. Het verhaal is een goede mix van een FBI-onderzoek en een horrorverhaal.

Ik vind dit verhaal een interessante en unieke aflevering in de serie rond Nate Russo. De setting van het verlaten pretpark en de elementen van hekserij geven een extra dimensie aan het verhaal en maken het spannender dan boek 1. Het gebruik van verschillende stemacteurs en achtergrondgeluiden zorgt voor een levendige en angstaanjagende sfeer. Wel vind ik dat dit verhaal minder goed geschreven was, omdat het meer als een filmscript is uitgeschreven in plaats van een boek om te lezen. Ook plaats ik mijn vraagtekens aan het einde van het verhaal.

Ik vind dit boek 4 van de 5 sterren waard.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

  • Audible: Luisterboek in het Engels.
Recensie Oracle 2: The Dreamland Murders van Andrew Pyper

Ik heb het boek in het Engels geluisterd bij Audible. Ik betaal $171.92 per jaar voor een abonnement bij Audible. Daarmee krijg ik 12 credits, waarmee ik minstens 12 luisterboeken kan kopen (die ik dus houd zelfs al beëindig ik mijn abonnement). Daarnaast kan ik zonder extra kosten naar de boeken luisteren in de Audible Plus categorie. Dit boek is beschikbaar in de Audible Plus categorie en heb ik gratis geluisterd dankzij mijn abonnement.

Ken jij Storytel of Nextory al? Probeer nu 14 dagen gratis met Storytel of 30 dagen gratis Nextory. Door de code Jufjannie40 te gebruiken ontvang je zelfs 40 dagen gratis als proefperiode (bij Nextory).

In dit artikel staan links naar affiliatie programma’s waarmee ik commissie kan ontvangen voor uw aankopen via deze links. Dit kost u niets extra, maar ondersteunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *