Ruby fever

Titel: Ruby fever
Genre: Fantasy romance
Schrijver: Ilona Andrews
Verteller: Emily Rankin
Duur van Engelse versie: 12 uur 41 minuten 
Alle luisterboeken uit deze Hidden Legacy serie:

Ik heb het boek in het Engels geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

Het verhaal van Ruby fever

Deze serie speelt zich af in de gewone wereld, maar dan leven gewone mensen samen met magiërs. In feite waren de magiërs vroeger ook gewone mensen, maar door een serum, die nu zwaar verboden is, hebben mensen magische krachten verworven. De wereld van de magiërs is anders dan het gewone leven van de mensen. Zij mogen “house warfare” voeren. Dat betekent dat ze elkaar mogen bevechten, zo lang ze zich maar aan bepaalde regels houden. Na afloop krijgen ze te maken met de regels. Dan moeten de agressors flinke boetes betalen voor het starten van de aanval. Meestal maakt ze dat niet uit, want ze hebben hun tegenstanders volledig uitgeroeid. Mochten de verdedigers het hebben overleefd, dan wordt er volgens de regels gekeken waar ze nu recht op hebben en of ook zij eventuele boetes krijgen. Tijdens zo’n “house warfare” zal geen enkele (hulp)organisatie zich in de oorlog mengen (ambulance en politie bellen heeft geen zin) en als “house” (een familie van magiërs) kan je alleen op hulp rekenen van je bondgenoten. Een boek uit deze serie geeft ons vaak één van deze house warfares vol met spannende magische vechtscènes. Romantiek speelt ook een rol in deze serie, maar voert meestal niet de boventoon.
Catalina Baylor is het hoofd van huis Baylor. Zij runt hun zaak en is verantwoordelijk voor haar familie en een ieder die bij hen woont en voor hen werkt. Dit boek is niet los te lezen. Het is beter om helemaal bij deel 1 van deze serie te beginnen. In dit verhaal gaat het avontuur verder. De vorige “house warfare” hebben ze weliswaar overleefd, maar ze zijn daarbij alles kwijtgeraakt. Nu moeten ze verhuizen naar een woning die groot genoeg is om iedereen te huisvesten en ze moeten het als een fort kunnen beveiligen. Hoewel ze op wat rust hadden gerekend om de boel op orde te kunnen brengen, worden ze direct van verschillende fronten aangevallen en ook nu weer staan ze er helemaal alleen voor. Catalina werkt aan een zeer vreemde zaak in de functie van een “warden”, maar de organisatie van de wardens weigert haar te helpen. Ze kan niet eens op de beveiliging van de wardens rekenen! Ze moet zich eerst in deze zaak en met deze nieuwe aanval bewijzen. Inmiddels weet iedereen in house Baylor zijn steentje bij te dragen en klitten ze allemaal perfect samen tot een gevechtshuis.
Dit boek biedt ons veel actie met magische gevechten en mooie verrassende wendingen. Catalina begint steeds meer en meer op haar “kwaadaardige grootmoeder” te lijken, wat het uitwerken van listen betreft en dat komt in boek heel mooi tot uiting. Verder spelen de familiebanden van house Baylor een belangrijke rol in dit boek. Er komt een ontknoping wat de “boosaardige grootmoeder betreft”, maar ook andere familiebanden worden in dit verhaal uitgewerkt. Dit boek is een prima einde van Catalina’s verhaal in deze serie. Wie weet gaat het volgend boek wel over haar jongere zus.

Bekijk een inkijkexemplaar van het boek.

Te koop bij Bol.com:

Verteller

Ik vind deze uitvoering een ruimvoldoende waard. Ze heeft prima personagestemmen voor de verschillende personages.

Mijn mening

Dit was weer een prima avontuur in deze serie. Het voelt als een soort ontknoping van het geheel en een mooie afronding. Ik vermoed dat de volgende delen over de jongste zus zullen gaan. In dat geval zal ik wachten met de serie totdat minstens drie nieuwe boeken uit zullen komen om alles in één keer te luisteren. Wat personages en verhaallijn betreft vind ik dit een goed verhaal en zeer vermakelijk. Wat magische vechtscènes betreft vind ik ze wat magertjes uitgewerkt. Dat had echt beter en spannender gekund.

Ik vind dit boek 4 van de 5 sterren waard.

Bekijk meer urban fantasy boeken.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

  • Bol.com: E-book, paperback en luisterboek in het Engels.
  • Storytel: Luisterboek in het Engels.
  • Bookbeat NL: Luisterboek in het Engels.
  • iTunes: Ebook in het Engels.
Recensie Ruby fever van Ilona Andrews

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *