Burn for me

Titel : Burn for me
Genre: Fantasy, romance
Schrijver: Ilona Andrews
Verteller : Renée Raudman
Duur van Engelse versie: 12 uur 46 minuten 
Alle luisterboeken uit deze serie:

Ik heb het boek in het Engels geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 15 euro per maand (maar ik zie dat het nu al 17 euro per maand kost voor nieuwe leden) om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.

Het verhaal

Nevada staat aan het hoofd van een detective bureau. Zij en haar familie werken samen voor hun eigen bureau. Er is alleen één groot probleem: Ze hebben een hypotheek voor hun bureau moeten afsluiten en als voorwaarde hebben ze de rechten van hun bureau moeten afstaan. In de praktijk merken ze daar helemaal niets van. Hun nieuwe baas bemoeit zich niet met ze en alles is hetzelfde als het vroeger was, alleen moeten ze ervoor zorgen dat ze iedere maand het afgesproken bedrag kunnen afbetalen. Dat is nog nooit een probleem geweest, maar nu merkt ze wat het addertje onder het gras was….
Een gevaarlijke magiër is op oorlogspad en Nevada krijgt de taak van haar baas om deze vuurmagiër Adam levend te vangen en bij zijn familie af te leveren. Als zij deze zaak weigert, raken ze alles kwijt, inclusief hun huis en hun wagens. Ze zullen allen op straat staan en dat wil ze haar familie niet aandoen!

Te koop bij Bol.com

Verhaallijn en ontknoping

Nevada werkt gedwongen aan een gevaarlijke zaak. In deze wereld van magiërs staan de primes, de sterkste magiërs, bovenaan de voedselketen. Zij heeft zelf ook wel magische krachten, maar haar kracht is dat ze weet wanneer iemand liegt. Ze is geen vechtmagiër en zij en haar familie tellen nauwelijks mee in deze wereld. Haar beste kans om deze zaak te overleven is om de vuurmagiër Adam over te halen met haar mee te gaan naar zijn familie. Dit lijkt te werken totdat ze tegen wil en dank in begint samen te werken met een nog krachtiger magiër, Conor “Mad” Rogan. Al gauw ontdekken ze een duister plan waarin Adam slechts een pion is. Ken je het verhaal van de koe van de familie O’Leary? Amerikanen kennen dit verhaal als O’Leary’s cow. In 1871 was er een enorme brand in Chicago. Duizenden huizen waren verwoest en ongeveer 300 mensen waren omgekomen bij de brand. En wie was de schuldige? De koe van de familie O’Leary! Dat is niet waar, maar ruim honderd jaar hebben de Amerikanen deze koe als schuldige aangewezen (waargebeurd!). Dit stukje geschiedenis speelt een grote rol in dit verhaal. Het verhaal draait om deze ene zaak: breng Adam levend terug bij zijn familie. Zal het Nevada lukken om Adam levend bij zijn familie af te leveren? En welke kant zal haar samenwerking met de bad boy Mad Rogan uit gaan? Dit is een fantasy roman in een wereld vol met magiërs.

Dit boek kan als audioboek gedownload worden bij Bol.com

Dit boek kan als audioboek (in het Engels!) gedownload worden in het Engels in iTunes.

Je kan het ook al E-book kopen in het Engels

Verteller

Ik moest behoorlijk wennen aan deze verteller. Ze lijkt wat te slissen bij het voorlezen en dat vond ik vooral in het begin best afleidend, waardoor ik lastig in het verhaal kwam. Verder vind ik haar mannenstemmen wel aardig goed. Ik denk dat ik deze uitvoering wel voldoende vind.

Mijn mening

Het verhaal begint eerst bij andere personages die verder niet echt meer aan bod komen in het verhaal. Dit vond ik wel verwarrend. Pas helemaal aan het einde van het verhaal begreep ik de introductie van deze personages.

Ik vind de fantasy setting van dit verhaal erg mooi uitgedacht. Het concept van allerlei verschillende soorten magiërs en hoe ze verdeeld zijn in machtige huizen klinkt erg bijzonder. Het boek neemt in het begin de tijd om deze wereld aan je uit te leggen. Gaandeweg in het verhaal ontdek je meer en meer over de onderlinge verhouding tussen deze magiërs, hun huizen en de gewone mensen.

Het verhaal draait heel mooi rond een stukje Amerikaanse geschiedenis. Al bij de eerste vermelding, ook al was die kort tussen neus en lippen door, heb ik deze vermelding op internet gezocht en ik vond het verhaal van deze geschiedenis best vermakelijk. Een waargebeurd feit die ik niet snel zou vergeten. Toen dit nogmaals in het verhaal genoemd werd wist ik al gelijk hoe de rest van het verhaal in elkaar zat en welke kant het uit zou gaan. Dat heeft de schrijver wel heel mooi in het verhaal verweven. Dat vond ik wel heel leuk en ook bijzonder.

Verder is dit verhaal natuurlijk vooral een roman. Nevada voelt zich heftig aangetrokken tot de “bad boy” Mad Rogan. Deze aantrekking komt dan ook de hele tijd aan de orde. Als je dit boek in een subcategory romance moet plaatsen dan past het meer bij “verleiding“.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *