Diamond fire

Titel : Diamond fire
Genre: Fantasy romance
Schrijver: Ilona Andrews
Verteller : Renée Raudman en Emily Rankin
Duur van Engelse versie: 3 uur 56 minuten 
Alle luisterboeken uit deze serie:

Ik heb het boek in het Engels geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 15 euro per maand (maar ik zie dat het nu al 17 euro per maand kost voor nieuwe leden) om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.

Het verhaal

Dit verhaal gaat vooral over Catalina. De proloog begint eerst met Nevada, maar dit is meer een soort overgang naar Catalina toe. Het verhaal wordt verteld door Catalina.
Catalina’s personage wordt dan ook verteld door een ander persoon.
Het verhaal draait om het huwelijk van Nevada en Rogan. De voorbereidingen zijn nu in volle gang en de zusjes van Nevada hebben het op zich genomen om alles te regelen.
De moeder van Rogan vraagt Catalina om hulp. Ze wil de tiara, die in haar familie van moeder naar (schoon)dochter gaat, aan Nevada geven. Het is traditie om die te dragen tijdens de bruiloft. Deze tiara is zojuist gestolen en Rogans moeder wil graag dat Catalina deze diefstal onderzoekt. Ze moet dit heel discreet doen, want ze wil niet dat Nevada dit ontdekt. Het is niet verstandig als Nevada’s eerste kennismaking met de familie in de rol van onderzoeker zal zijn. Al sinds Catalina zich kan herinneren is ze al bezig met het onderdrukken van haar magie. Ze is een prime, maar een prime die haar krachten niet gebruikt is van weinig waarde. Heeft zij het in zich om deze zaak op te lossen?

Ben je benieuwd naar het boek? Bekijk hier een inkijkexemplaar.

Te koop bij Bol.com

Verhaallijn en ontknoping

Catalina heeft zeer bijzondere magische krachten. Het probleem is alleen dat ze geleerd heeft haar krachten te onderdrukken. Al sinds ze een baby was hebben haar krachten het leven van mensen geruïneerd. Ze leeft als een zeer sterke magiër in een wereld vol magie, maar wil zelf niks met haar krachten doen.
Nu komt ze op het punt dat ze een stap naar voren moet doen en de verantwoordelijkheid moet dragen die normaal gesproken op de schouders van haar grote zus Nevada rust.
Het begint met de diefstal van een kostbare tiara. Deze tiara is zo kostbaar en zo bijzonder dat het bijna geen zin heeft om het te stelen. Je kan het niet verkopen (geen enkele heler wil gestolen goederen aannemen van de familie Rogan!) en je kan het niet het land uit smokkelen. De dief moet wel een diepe haat voelen voor Rogan en zijn aanstaande bruid!
Wat hangt deze familie nog meer boven het hoofd? Is deze diefstal slechts het begin van de snode plannen die deze familie nog te wachten staat? Als Catalina haar familie wil beschermen zal ze alles uit de kast moeten halen. Ze zal haar magie moeten (leren) gebruiken!

Dit boek kan als audioboek gedownload worden bij Bol.com

Dit boek kan als audioboek (in het Engels!) gedownload worden in het Engels in iTunes.

Je kan het ook al E-book kopen in het Engels

Verteller

Deze nieuwe verteller van Catalina slist heel erg. Dit is vooral in het begin erg afleidend. Het went op zich aardig wanneer je verder komt in het verhaal, maar ik vind deze uitvoering een matig/voldoende waard.

Mijn mening

Dit verhaal is redelijk kort. Het is dan ook boek 3.5. Het speelt zich af na boek 3 Wildfire en voor boek 4 Sapphire flames.
Dit boek is aardig te lezen als “stand alone”. Ben je nog niet bekend met deze serie dan kan je dit boek al best prima begrijpen. Het gaat om enkel één avontuur binnen deze familie.
Op zich vind ik dit boek best vermakelijk, maar het is lang niet zo leuk of zo spannend als de andere boeken van deze serie. Sterker nog, als ik met dit boek was begonnen, zou ik misschien niet eens aan boek 1 zijn begonnen!
Als je al bekend bent met deze serie, dan biedt dit boek je een extra verhaal in de magische wereld van deze serie. Op zich wordt er in dit verhaal niet zo veel magie gebruikt. Ook is dit verhaal niet echt romantisch van aard, hoewel Catalina vaak moet denken aan hoe aantrekkelijk ze een andere magiër vindt (die ze zelf heeft weggejaagd!).
Mijn advies: Begin niet met dit boek als je nog niet bekend bent met deze serie. Hoewel je het verhaal prima los kan lezen, krijg je een verkeerde indruk van deze serie. De rest van de boeken zijn vele malen leuker om mee te beginnen. Ben je al wel bekend met deze serie, dan is dit boek wel leuk genoeg, maar ik zou er niet meer dan een paar euro’s voor uitgeven. Heb je een Storytelabonnement of kan je het via een ander abonnement zonder extra kosten beluisteren, dan is dat nog beter.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *