Emerald Blaze

Titel : Sapphire flames
Genre: Fantasy romance
Schrijver: Ilona Andrews
Verteller: Emily Rankin
Duur van Engelse versie: 12 uur 41 minuten 
Alle luisterboeken uit deze Hidden Legacy serie:

Ik heb het boek in het Engels geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

Het verhaal van Emerald Blaze

Dit verhaal gaat over een wereld waarin sterke magiërs elkaar aan de lopende band bevechten. Het verhaal speelt zich af in onze wereld, maar dan zijn er ook magiërs. Dit boek is deel 6 van een serie, maar op zich gaan de boeken 1 t/m 3 over de oudste dochter van huis Baylor (de wereld van de magiërs is verdeeld in huizen). Boek 4, 5 en 6 gaan over haar zusje Catalina Baylor. Je kan dit verhaal best prima volgen vanaf boek 4 of boek 5 (als je geen toegang hebt tot de eerste drie boeken). Als je aan dit boek wil beginnen raad ik je wel aan om in elk geval boek 5 eerst te lezen, anders mis je het één en ander en dat zou wel jammer zijn.
Dit verhaal biedt veel actie waarin verschillende soorten magiërs tegen elkaar vechten en politiek gekonkel tussen de verschillende sterke huizen.
Romantiek en verleiding speelt een grote rol in dit boek. Waar ik boek 5 nog vooral Young Adult vond, gaat de leeftijd wel omhoog voor dit boek (18+).

Catalina krijgt van haar mentor een belangrijke zaak waar ze aan moet werken. Met deze nieuwe zaak komen ook gelijk grote problemen. Haar huis (en daarmee haar familieleden) wordt het doelwit van professionele huurmoordenaars. Ze moet als hoofd van haar huis iedereen veilig houden en tegelijk werken aan deze nieuwe lastige zaak. Daarnaast speelt ze ook nog eens een gevaarlijk schaakspel met haar oma. Alleen al de naam van haar oma is genoeg om veel magische huizen op de vlucht te doen slaan. Ze moet koste wat kost haar oma schaakmat zetten om zo al haar geliefden in leven te houden.

Bekijk een inkijkexemplaar van het boek.

Te koop bij Bol.com: E-book is gratis voor abonnees in Kobo Plus

Verteller

Ik vind deze uitvoering een ruimvoldoende waard.

Mijn mening

Het verhaal van Catalina krijgt met dit boek een prima uitbreiding. Ik vind het wat spanning betreft wel beter dan het vorig boek, maar het verhaal in het algemeen vind ik iets minder goed uitgewerkt.
De vele actiemomenten bieden veel spanning en dat is natuurlijk wel het genieten waard, maar de redenatie achter al die aanvallen schiet een beetje te kort. Het is duidelijk dat de schrijver meer en meer actie in haar serie wil, maar ze verpakt ze niet op een kloppende wijze in haar verhaal.

De personage Catalina wordt heel goed neergezet in dit verhaal en het is duidelijk dat ze nog grootse dingen gaat doen in het vervolg, maar haar mannelijke tegenhanger komt minder sprankelend over dan in het vorig deel. Hij vaalt erg vaak in de herhaling en komt niet veel verder dan “I will never leave you”. Dat is enorm jammer, want richting het einde van het verhaal ontdekken we dat hij nog veel meer in zijn mars heeft dan alleen maar Catalina verleiden.

Verleiding speelt een grote rol in dit boek, maar hier en daar voelen deze scènes wel geforceerd aan.
Kortom: Ik vind dit verhaal best aardig, maar hier en daar zijn er wat minpunten. Toch blijft deze serie me nog wel aanspreken en zal ik nu moeten wachten tot boek 7 uitkomt.

Ik vind dit boek 3.5 van de 5 sterren waard.

Bekijk meer urban fantasy boeken.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *