White hot

Titel : White hot
Genre: Fantasy, romance
Schrijver: Ilona Andrews
Verteller : Renée Raudman
Duur van Engelse versie: 13 uur 18 minuten 
Alle luisterboeken uit deze serie:

Ik heb het boek in het Engels geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 15 euro per maand (maar ik zie dat het nu al 17 euro per maand kost voor nieuwe leden) om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.

Het verhaal

Na haar spannende avonturen in deel 1 “Burn for me” gaat Nevada verder met haar leven, zonder Conor “Mad” Rogan. Hij heeft haar sindsdien helemaal links laten liggen! Het is duidelijk hoe weinig ze voor hem betekent!
Nevada is een magiër. Haar speciale kracht is dat ze weet wanneer mensen tegen haar liegen. Daarnaast heeft ze een zeldzaam talent: ze kan mensen dwingen de waarheid te vertellen. Ze houdt haar magische krachten geheim, want als het ontdekt wordt raakt ze haar normale leven kwijt. Ze zal gedwongen worden om mensen uit te horen en martelingen moeten aanzien en dat weigert ze!
Dit verhaal begint wanneer ze een afspraak maakt met Augustine Montgomery. Hij wil dat ze zijn kennis Cornelius Harrison aanhoort. De vrouw van Cornelius is vermoord en hij wil de waarheid boven tafel hebben. Niemand kan en wil hem helpen. Als zij hem ook afwijst zal hij nooit de waarheid ontdekken over de moord op zijn vrouw.
Als tegenprestatie voor dit gesprek moet Augustine haar helpen bij een ander onderzoek. Een kindermoordenaar heeft twee meisjes ontvoerd. Eentje is al dood aangetroffen, terwijl de moordenaar haar lichaam probeerde te dumpen. Het ander meisje wordt nog vermist en alleen hij weet waar ze is, maar hij ontkent alles!
Zij kan de waarheid uit hem dwingen en ze voelt zich verantwoordelijk om te doen wat ze kan. Maar wat zullen de gevolgen zijn van deze twee zaken? Kan ze hierna nog anoniem zijn in een wereld vol met magiërs waarbij de sterkste magiërs profiteren ten koste van anderen? Tot nu toe heeft ze afgeschermd haar leven kunnen leiden, maar hoe lang kan dat zo blijven?

Te koop bij Bol.com

Verhaallijn en ontknoping

In het verhaal staat de zaak waaraan ze op het moment werkt centraal. Ze probeert te ontdekken wie de moordenaar is van de vrouw van Cornelius. Hoewel deze zaak te gevaarlijk is voor haar en haar familie kan ze het niet over haar hart verkrijgen hem weg te sturen en hem en zijn dochter aan hun lot over te laten. Uit medelijden neemt ze zijn zaak aan en hij werkt actief met haar samen aan deze zaak. Al snel rennen ze Conor Rogan tegen het lijf. Dit bedoel ik letterlijk, want voor ze het weet is Rogan bezig het leven uit haar cliënt te knijpen!
Wanneer ook Rogan achter de moordenaar van de vrouw van Cornelius aan zit besluiten ze samen te werken. Met ze bedoel ik niet Nevada! Cornelius en Rogan maken samen een afspraak en Nevada moet zich zo professioneel mogelijk zien te gedragen.
Dit belooft weer veel prachtige, romantische momenten voor ons op te leveren. In deel één kon je ook al heerlijk smullen van de chemie tussen Rogan en Nevada.
Dit deel biedt ons veel mooie momenten in een wereld van magiërs. We leren best veel over deze wereld en ontdekken nieuwe onderdelen in het leven van Rogan en Nevada.

Dit boek kan als audioboek gedownload worden bij Bol.com

Dit boek kan als audioboek (in het Engels!) gedownload worden in het Engels in iTunes.

Je kan het ook al E-book kopen in het Engels

Verteller

Ik vind dit deel veel beter klinken dan bij deel 1. Deel 1 vond ik maar net voldoende, maar deze uitvoering vind ik een ruim voldoende als beoordeling waard. Haar stem klinkt prettig en haar andere stemmen klinken ook best goed en herkenbaar. Ze heeft dit verhaal mooi tot leven weten te brengen.

Mijn mening

Ik vind deze serie tot nu toe erg leuk en zeer spannend. Deze nieuwe wereld vol met magiërs is mooi uitgedacht en uitgewerkt. Hoewel dit verhaal zeker romantisch van aard is voeren de romantische scènes (nog) niet de boventoon. Het verhaal zelf staat centraal en die is goed genoeg en spannend genoeg om daar met veel plezier naar te luisteren. Daarnaast spatten de vonken ervan af wanneer Conor Rogan en Nevada hier en daar momenten vinden die ze in elkaars gezelschap doorbrengen.

Tot nu toe ben ik wel fan van deze serie. Dit verhaal biedt leuke momenten met humor (tijdens de afwas kon ik mijn lachen maar niet inhouden!), de personages zijn interessant en er is genoeg spanning en actie. De hoofdpersoon is iemand in wie je wel graag zou willen inleven. Dit verhaal bouwt deze serie op een prettige wijze verder op en het smaakt zeker naar meer! Ik ben benieuwd wat deze serie nog meer voor ons in petto heeft. Ik ga in elk geval vandaag nog beginnen met deel 3!

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *