Sapphire flames

Titel : Sapphire flames
Genre: Fantasy romance
Schrijver: Ilona Andrews
Verteller: Emily Rankin
Duur van Engelse versie: 12 uur 32 minuten 
Alle luisterboeken uit deze Hidden Legacy serie:

Ik heb het boek in het Engels geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

Het verhaal van Sapphire flames

Dit verhaal gaat over een wereld waarin sterke magiërs elkaar aan de lopende band bevechten. Het verhaal speelt zich af in onze wereld, maar dan zijn er ook magiërs. De wereld van de magiërs is georganiseerd in huizen. Een magische familie kan een eigen huis beginnen. Daar zijn natuurlijk wel regels aan verbonden. Ter bescherming krijgt zo’n nieuw huis een periode van bescherming. Ze mogen niet worden aangevallen, overgenomen en/of uitgeroeid door een ander huis, maar zodra hun periode van bescherming erop zit zijn ze vogelvrij. De meeste huizen gaan dan ook ten onder.
Dit verhaal gaat over Catalina Baylor, zij is het hoofd van huis Baylor en hun periode van bescherming is bijna ten einde. Zij en haar familie werken samen voor hun eigen detective bureau en dit verhaal gaat dan ook over hun nieuwe zaak. Een goede vriendin van Catalina heeft grote problemen. Haar moeder en zusje zijn omgekomen in een brand en haar broertje staat op het punt zelfmoord te plegen door zijn grote verdriet. Haar vriendin is in één klap het hoofd van haar huis en ze is niet in staat om haar huis boven water te houden. Catalina besluit de dood van haar moeder en zusje te onderzoeken. Ze heeft sterke vermoedens dat het hier om moord gaat en aangezien niemand anders bereid is te helpen is haar vriendin waarschijnlijk de volgende op de lijst.
Met dit onderzoek krijgen we veel actiescènes met magische gevechten. Ook speelt Catalina’s liefdesleven een grote rol. Tijdens haar onderzoek wordt ze keer op keer omver gelopen door een sexy Italiaan en laat dat nou net de man zijn op wie ze al jaren heimelijk verliefd is.

Bekijk een inkijkexemplaar van het boek.

Te koop bij Bol.com:

Verteller

Ik vind deze uitvoering een ruimvoldoende waard.

Mijn mening

Dit verhaal biedt een prima vervolg van deze serie. Het was alweer 3 jaar geleden dat ik de eerste 4 boeken had gelezen/geluisterd, maar de schrijver had het verhaal zo geschreven dat ik weer snel in de serie kwam en nog steeds goed op de hoogte was van de personages.

Dit verhaal biedt een mooie fantasy setting die prima is uitgewerkt. De personages zijn zeer interessant en we worden vaak getrakteerd op mooie actiescènes.
Verder is het verhaal romantisch van aard en gaat het vooral om “de verleiding”. Wel vind ik deze romantische scènes vooral aanvoelen als een Young Adult romance.

De schrijver heeft huis Baylor een mooi vervolg gegeven en breidt de richting waarin ze stappen heel spannend uit. Ik heb absoluut zin in boek 6!

Ik vind dit boek 4 van de 5 sterren waard.

Bekijk meer urban fantasy boeken.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *