Wildfire

Titel : Wildfire
Genre: Fantasy romance
Schrijver: Ilona Andrews
Verteller : Renée Raudman
Duur van Engelse versie: 12 uur 44 minuten 
Alle luisterboeken uit deze serie:

Ik heb het boek in het Engels geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 15 euro per maand (maar ik zie dat het nu al 17 euro per maand kost voor nieuwe leden) om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.

Het verhaal

Nevada en Rogan zijn aan het einde van deel 2 samen vertrokken om de winter door te brengen op een romantisch plekje. Van de ene dag op de ander moesten ze vol haast snel terug naar huis. Nevada’s familie is in gevaar! Nevada’s oma heeft in de gaten dat Nevada waarschijnlijk een prime is. Haar oma heeft er alles voor over om één of meerdere primes in haar familie te krijgen. Een prime is een eersteklas magiër. Hoe meer primes je in je familie kan krijgen hoe sterker en machtiger je huis wordt!
Eenmaal thuis schrikt Nevada van de persoon die aan de familietafel zit. Het is Rynda, de ex van haar nieuwe vriend Rogan. Haar man is verdwenen en ze vraagt Nevada om hulp. Haar vraag is wel erg vreemd, omdat Nevada de dood van Rynda’s moeder op haar geweten heeft. Is het wel zo verstandig van Nevada om deze zaak op zich te nemen? Als ze dit doet brengt ze Rynda en Rogan wel erg dicht bij elkaar. Wat als Rynda’s man dood is? Ze zal vast een schouder nodig hebben om op te huilen en Rogans schouders zijn er wel zeer geschikt voor……

Te koop bij Bol.com

Verhaallijn en ontknoping

Om te ontkomen aan hun vreselijke oma, de moeder van hun overleden vader, is Nevada haar eigen huis begonnen. Tijdens de start van een huis ben je beschermd. Je krijgt drie jaar de tijd om je huis te versterken. In de tussentijd mogen andere huizen je niet aanvallen. Zo kan je jouw familie en daarmee je huis versterken en ondertussen relaties leggen met andere huizen. Op deze wijze kunnen ze een paar jaar veilig leven zonder dat hun oma ze iets aan kan doen. Nu moeten ze alleen nog uitvogelen wie van hen allemaal een prime is en die kunnen een test afleggen. Ze hebben minimaal twee primes nodig!
Ondertussen werkt Nevada aan de ontvoering van Rynda’s man, de ex-verloofde van haar vriend Rogan. Het is duidelijk dat deze zaak in verbinding staat met alles wat ze inmiddels hebben meegemaakt.
Het leven van Nevada en haar familie staat behoorlijk op de kop. Deze nieuwe zaak waar ze aan werkt is erg lastig en haar leven en veiligheid wordt een ware beproeving. Rynda, de ex van Rogan, maakt Nevada’s relatie met Rogan ook best lastig. Ze werpt zich constant in de armen van Rogan. Het is duidelijk dat zij vindt dat ze meer recht heeft op Rogans aandacht en zorg. Wat als Rynda’s man zijn ontvoering niet overleeft? Voor wie zal Rogan dan kiezen? Nevada kan zich hier even niet zo druk over maken. Haar gevaarlijke en zeer gevreesde oma probeert haar steeds te ontvoeren, de geheime organisatie heeft haar op hun moordlijst staan en als het haar niet lukt om een eigen huis op te richten dan staat haar familie allerlei weerzinwekkende dingen te wachten. Rogan doet maar wat hij niet laten kan! Ze gaat echt niet stilletjes zitten wachten. Ze heeft genoeg te doen!

Dit boek kan als audioboek gedownload worden bij Bol.com

Dit boek kan als audioboek (in het Engels!) gedownload worden in het Engels in iTunes.

Je kan het ook al E-book kopen in het Engels

Verteller

Jammergenoeg slist deze verteller zo nu en dan waardoor ze met haar stem net even uit haar rol valt. Dat is wel jammer, omdat je juist zo lekker in het verhaal zat en dit wel afleidend werkt. Verder zijn haar personagestemmen erg fijn om naar te luisteren en klinken ze ook goed herkenbaar. Ik vind deze uitvoering wel een ruim voldoende waard.

Mijn mening

Bijzonder begin! Je bent ervan overtuigd dat de nieuwe zaak van Nevada doorgestoken kaart moet zijn! De ex van Rogan komt Nevada om hulp vragen? Terwijl zij mede verantwoordelijk is voor de dood van haar moeder! Ze is een prime en in een wereld vol met magiërs kan ze bij helemaal niemand meer terecht? Zou dit verhaal echt zo voorspelbaar zijn? In elk geval maakt deze invalshoek de boel wel zeer interessant. Nevada is best jaloers ook al weet ze zich aardig in de hand te houden en de boel goed te rationaliseren. Rynda legt haar hulpeloosheid er wel dik bovenop en natuurlijk doet Rogan alles wat hij kan om haar te helpen. Hij neemt haar zelfs in zijn hoofdkwartier en biedt haar en haar kinderen een veilig onderkomen.
Tja, je kan de problemen al voelen aankomen!
Er gebeurt best veel in dit verhaal en het is dan ook allemaal best spannend. Deze serie krijgt nu een interessante wending. Het zal best spannend zijn om te ontdekken welke kant Nevada en haar familie op zal gaan.
Deze wereld vol met magiërs zit heel bijzonder in elkaar en het wordt op een interssante wijze aan je aangeboden.
Wel vind ik de delen waarin een sitiuatie aan je wordt beschreven, een beetje saai gebracht. Wanneer een gevecht wordt beschreven of wanneer een liefdesscène aan de gang is merk ik dat ik dat saai vind en dan minder goed luister. Zodra deze scènes voorbij zijn en het verhaal verder gaat komt mijn volle aandacht weer terug en zit ik weer midden in het verhaal. Dat is dan ook het enige minpuntje dat ik heb aan deze serie. Verder vind ik het tot nu toe wel echt een aanrader!

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *