Fallout

Titel: Fallout
Genre: apocalyps, SHTF fictie
Schrijver: Jacqueline Druga
Verteller: 
Neil Hellegers
Duur van het boek: 5 uur 32 minuten
Alle boeken van deze Burning Skies Serie:

Ik heb het boek in het Engels geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

Het verhaal van Fallout

Deze serie is geschreven door verschillende auteurs en gaat over een grote aanval op de VS, waardoor het land volledig in chaos wordt gegooid net als bij een apocalyptische wereld. Dit boek gaat over fase twee van deze aanval. Het land wordt in dit verhaal overgenomen door de vijand.
In boek 1 viel een binnenlandse militaire beweging, bestaande uit voornamelijk ex-militairen, het land aan om de macht over te nemen. Hun coup mislukte, doordat zij met hun actie het land kwetsbaar hadden gemaakt voor een grootschalige aanval en invasie van buiten. Zij hebben het land in feite cadeau gegeven aan de vijand.
In dit verhaal wordt het land overspoeld met vijandige soldaten en ontdekken we hoe het de hoofdpersonages vergaat onder de bezetters.

Ook nu weer volgen we Cal, maar deze schrijver introduceert een aantal extra hoofdpersonages. Samen met Cal en de nieuwe personages ontdekken we welke snode plannen door de vijand zijn bedacht om de VS verder op de knieën te krijgen en tot overgave te dwingen.
We krijgen dit verhaal aangeboden vanuit de verschillende personages die allemaal proberen te overleven in een wereld vol radioactieve straling en ernstige ziektes terwijl ze proberen uit te vogelen wat er precies aan de hand is.

Te koop bij Bol.com:

Verteller

Ik vind deze uitvoering een ruimvoldoende waard.

Mijn mening

Deze schrijver pakt het verhaal prima op en introduceert nieuwe interessante personages. Wel merk ik dat de schrijver weer opnieuw begint met het inleiden van het verhaal, waardoor het snelle tempo aan het einde van boek 1 min of meer wordt vertraagd en weer langzaam op gang komt in dit boek.

Over het algemeen ben ik wel tevreden over deze serie en over dit boek. Ik vind de serie nog wel steeds een aanrader, maar ik heb het idee dat “de wisseling van de wacht” (het wisselen van auteurs tijdens deze serie) niet helemaal mooi uitpakt en de kwaliteit van deze serie wel iets naar beneden haalt.
Verder is de geloofwaardigheid van het verhaal niet echt optimaal. Rusland die Amerika te hulp schiet? Zelfs wanneer de schrijver de nadruk op zelfbehoud legt, denk ik niet dat Rusland de VS zal helpen, maar eerder komt halen en bezitten.

De boeken zijn best kort, vooral voor deze genre. Ze zijn dan ook veel lichter van stof dan ik normaal gewend ben van de meeste post-apocalyptische boeken.

Op dit moment ben ik nog steeds heel benieuwd naar de rest van het verhaal en zal ik dan ook snel beginnen met boek 3.

Ik vind dit boek 3.5 van de 5 sterren waard.

Bekijk meer apocalyps boeken.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Recensie Fallout van Jacqueline Druga, Burning Skies serie

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *