A crystal of time

Titel: (Nog geen Nederlandse versie, terwijl ik dit schrijf)
Engelse titel: A crystal of time
Genre: Leuk voor kinderen (vanaf 12 jr), Young Adult
Schrijver: Soman Chainani
Verteller (Engels): 
Polly Lee
Duur van het boek (Engels)19 uur 37 minuten
Alle boeken van deze The school for good and evil serie:

Ben je ook zo benieuwd wat prins Tedros te wachten staat in dit boek?

Tedros heeft zijn kans om de opvolger van zijn vader te worden totaal verprutst. Hij was een enorme kluns en maakte de ene blunder na de andere. Zo zagen twee broers kans om de troon op te eisen, terwijl Tedros zijn laatste dagen in hun kerker doorbrengt in afwachting van zijn executie. Hier zijn we dan aan het begin van het boek. Zal Tedros lang genoeg leven om het tij te kunnen keren?

A crystal of time van Soman Chainani, The school for good and evil serie boek 5. YouTube trailer van EverneverTV.

Het verhaal van A crystal of time

Koninging Agatha of koningin Sophie?

Hoewel Tedros een grote rol speelt in dit boek, blijven Sophie en Agatha de hoofdpersonen van deze serie. Als het Tedros lukt om zijn vader op te volgen zal Agatha de koningin van Camelot worden, maar als de slang en zijn broer de macht weten te houden, zal Sophie de koningin van het machtigste rijk zijn. Hiermee komen we weer terug bij de hamvraag van deze hele serie: is Sophie goed of slecht? Kiest ze voor het geluk van haar beste vriendin en zal ze alles doen om haar te helpen zoals Agatha ook altijd voor haar heeft gedaan of gaat ze ook nu weer voor haar eigen gewin en geeft ze Tedros en Agatha een trap na nu ze zo in de moeilijkheden zitten?

A crystal of time van Soman Chainani, The school for good and evil serie boek 5. YouTube trailer van EverneverTV.

Wie is de enige echte koning van Camelot?

Dit verhaal gaat over wie het recht heeft om koning van Camelot te worden. Waarom is de Vrouwe van het meer (The lady of the lake) ervan overtuigd dat ze de oudste zoon van koning Arthur heeft gezoend? Waarom heeft Excalibur gekozen voor koning Ryan en niet voor Tedros? Hier draait dit hele verhaal om.

Hoe worden Goede Feeën gemaakt?

Bron: Trailer van de film The School for Good and Evil.

De Goede Fee krijgt in dit verhaal een speciale rol. We ontdekken hoe ze een Goede Fee is geworden en wat het betekent om een Goede Fee te zijn. Hoe werkt haar krachten en hoe gebruikt ze die? Zou ze zelf ook een eigen Goede Fee als beschermer hebben?

Blijft jouw lievelingspersonage in leven?

De schrijver gaat niet al te zorgzaam om met zijn bijzondere personages. Deze serie biedt veel personages en ze zijn allen zeer interessant. Als lezer voel je je best betrokken tot een aantal van deze bijzondere figuren. Als jij net als ik al vier boeken van deze serie uit hebt, zal je vast ook geen afscheid willen nemen van sommige personages. Helaas is de schrijver het niet met ons eens. Met dit boek loopt het dodental weer verder op en lezen we over de dood van enkele personages die vast nog veel hadden kunnen toevoegen aan deze serie. Jammer maar helaas! Ik hoop voor je dat ze niet op jouw lievelingslijst staan.

Te koop bij Bol.com:

Verteller

Je kan het boek in het Engels luisteren. Ik vind deze uitvoering een ruim voldoende waard.

Mijn mening

Zit er schot in de zaak?

Na de eerste drie boeken waren Agatha en Tedros er nog lang niet klaar voor om samen aan hun toekomst te beginnen. Het was duidelijk dat ze bij elkaar gegooid waren tijdens hun avonturen en ineens moesten ze gelukkig getrouwd zijn en de heersers van Camelot worden. Van die kant bekeken geeft de schrijver hun meer tijd en de mogelijkheid om in hun rol te groeien. Dat doet hij met veel spanning en avontuur en zoals altijd een mix van personages die of goed of slecht of beide zijn. Wat dat betreft heb ik momenten in dit boek gehad dat ik wilde stoppen met deze serie. De schrijver heeft de neiging alle kanten uit te gaan, waardoor het verhaal op sommige momenten compleet absurd aanvoelt. Toen hij aankwam met de koning van de gnomen had ik het bijna opgegeven. Dit was zeer ongeloofwaardig en niet-passend in het geheel. Ik weet dat de schrijver niet heel veel aan voorbereiding doet bij het schrijven van deze serie. Hij bedenkt niet vooraf hoe zijn verhaal in grote lijnen zal verlopen, maar hij begint gewoon te schrijven en ziet wel waar hij uitkomt. Dat was zeer merkbaar in dit boek en daardoor valt het hier en daar behoorlijk tegen.

Schrijfstijl

In dit boek speelt de schrijver met de tijd en meerdere perspectieven. Hij biedt een gebeurtenis en afloop aan om daarna terug te gaan naar een andere personage en vanuit diens perspectief het stuk opnieuw aan bod te brengen. Dit vond ik wel mooi om zo te ervaren. Omdat dit verhaal zo met tijd speelt krijg je soms een blik in de toekomst met een uitbeelding die zeer vreemd of zelfs onwaar lijkt, om dan vervolgens later helemaal kloppend in het verhaal aan bod te komen. Dit vond ik ook heel goed aan dit boek (niet alleen maar minpunten dus!).

Hoe nu verder

Ik hoop dat boek 6 beter zal zijn. Boek 4 en 5 vind ik tot nu toe minder goed dan het begin van deze serie. Ik zal dit verhaal even laten rusten en een aantal andere boeken tussendoor lezen voordat ik verder ga met boek 6. Hopelijk zal het boek me dan beter bevallen en weet ik er objectiever in te stappen.

Ik vind dit boek 3 van de 5 sterren waard.

Bekijk meer Young Adult boeken.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

A crystal of time van Soman Chainani, The school for good and evil serie boek 5 over prinsen en prinsessen in originele sprookjes van vroeger.

Ik heb het boek in het Engels geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *