Bookchoice juni 2022 voor Bookchoice leden

Bekijk op deze pagina de acht boeken van deze maand met extra informatie zoals of ze stand-alone zijn of deel van een serie, duur van de boeken en mijn mening over de boeken.

Met Bookchoice kan je elke maand acht boeken lezen of luisteren vanaf 4,99 per maand.
Zij bieden een maandlidmaatschap en een zomerdeal van 4,99 voor 3 maanden. Na de eerste periode kan je je lidmaatschap maandelijks opzeggen, waarbij je rekening moet houden met één kalendermaand opzegtermijn. 
Bookchoice geeft een 100% tevreden garantie: Heb je voor het eerst een jaarlidmaatschap gekocht, ben je niet blij en heb je twee of minder boeken gedownload tijdens of na de eerste drie kalendermaanden van je lidmaatschap? Dan krijg je, je geld terug.
Ik ben zelf ook een paar maanden lid geweest van Bookchoice. Op zich ben ik erg tevreden over de boeken die ze aanbieden. Iedere maand luisterde ik er 5 of 6 met veel plezier. Ik stoorde me wel aan de Bookchoice app, omdat ik mijn voortgang niet kon zien. Ik kon niet zien hoe lang het boek nog duurde en ik merk dat ik dat wel erg graag wil. Daarnaast werkte de app niet met de extra’s op mijn koptelefoon. Dit was ruim een jaar geleden, ik weet niet of het inmiddels is verbeterd.

Leden van Bookchoice krijgen elke maand toegang tot hun selectie. De selectie bestaat uit acht E-boeken en luisterboeken. Iedere maand ontdek je weer acht nieuwe boeken.
Zodra je de boeken hebt gedownload, zijn ze helemaal van jou. Je bepaalt dus zelf wanneer je ze leest of luistert.
Maar let op:

  • Je hebt twee maanden de tijd om de boeken te downloaden. Daarna is dat niet meer mogelijk.
  • Als je de boeken download en goed op je systeem bewaart, zijn ze voor jou.
  • Binnen de bookchoice app kan je jouw boeken een jaar lang lezen (ze worden dus blijkbaar niet langer dan een jaar binnen de app bewaard).

Hieronder zie je de acht Bookchoice boeken van juni 2022:

Sneeuwwit

Schrijver: Samuel Bjørk
Verteller: 
Casper Gimbrère
Duur van het boek: 12 uur 32 minuten
Genre: Misdaad
★★★✰✰
Lees mijn recensie van het boek Sneeuwwit.

Dit is een voorloper (prequel) van een misdaadserie over Mia Krüger en Holger Munch waarin het leven van verwaarloosde en mishandelde kinderen centraal staat. Meestal komen ze als volwassenen in het verhaal voor, maar speelt hun kindertijd een grote rol in het verhaal.
In dit verhaal onderzoeken ze de moord op vier jongens. Jaren geleden werden er twee jongens in Zweden vermoord en nu zijn er weer twee jongens vermoord. Ditmaal in Noorwegen. Het is duidelijk dat het om dezelfde moordenaar gaat.
In de boeken van deze serie worden de verhalen vanuit de kanten van de verschillende personages verteld en de schrijver introduceert behoorlijk veel personages in zijn verhalen.

Ik ben geen fan van deze serie en ergens is dat best jammer, want de schrijver heeft meestal geen moordenaars die voorspelbaar zijn en daarmee blijven zijn verhalen wel spannend.
Toch heb ik besloten niet meer verder te gaan met deze serie (als er nog meer boeken uitkomen), vanwege zijn schrijfstijl. Lees ook mijn volledige recensie.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

De verborgen dochter

Schrijver: Elena Ferrante
Verteller: 
Lot van Lunteren
Duur van het boek: 5 uur 20 minuten
Genre: Roman
★★★✰✰
Lees mijn recensie van het boek De verborgen dochter.

Dit is een bijzonder verhaal over een moeder die absoluut niet lekker in haar vel zit. Het ziet ernaar uit dat ze nog nooit in haar leven echt gelukkig is geweest en ook nu zit ze behoorlijk vast in haar gevoel van een mislukt leven.
Ik vind dit vooral een neerslachtig verhaal. Lena zit totaal vast in haar trieste denkpatroon. Ze voelt zichzelf een slachtoffer van het gezinsleven.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Overleef de nacht

Schrijver: Riley Sager
Verteller: 
Christel Schimmel
Duur van het boek: 9 uur 11 minuten 
Genre: Misdaad
★★★✰✰
Lees mijn recensie van het boek Overleef de nacht.

Dit boek beschrijft een misdaadverhaal die zich in één nacht afspeelt in 1991. Het is een tijd waarin we nog geen mobiele telefoons hebben. Charlie vermoedt dat ze bij een seriemoordenaar in de auto zit. Het verhaal gaat over deze enge autorit en de mentale problemen waaronder Charlie gebukt gaat sinds de dood van haar ouders, maar vooral de schuldgevoelens die ze heeft over de moord op haar beste vriendin.

Ik vind dit een vermakelijk verhaal, maar verder niet bijzonder.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

De patisserie

Schrijver: Charlotte Jacobi
Verteller: 
Sandra Jonkman
Duur van het boek: 11 uur 38 minuten
Genre: Roman
★★★✰✰
Lees mijn recensie van het boek De patisserie.

Dit is deel 1 van een historische roman serie. Dit verhaal vertelt een familieverhaal vol met drama. Het gaat om een familievete waarvan de oorsprong zich afspeelt in de Frans-Duitse oorlog in 1871.
Dit verhaal gaat over een liefdesverhaal waarbij het stel veel verdriet, leed en vooroordeel moet zien te overwinnen. Er komen veel onderwerpen aan de orde, zoals de rol van de vrouw en met name vrouwen die zelfstandig zijn, zich willen ontwikkelen en hun vrouwtje staan in moeilijke situaties, verliefd zijn op hetzelfde geslacht, minnaars en de schande voor de familie wanneer een vrouw haar man (tijdelijk) verlaat.
Het hoofdpersonage Ida verdiept zich vaak in de Frans-Duitse oorlog. Ze vindt het belangrijk dat de mannen eindelijk eens vertellen wat ze hebben meegemaakt, aangezien dat de reden is dat ze niet met haar geliefde mag trouwen. Naast deze weetjes ontdekken we ook het één en ander over de geschiedenis van lekkernijen, zoals de oorsprong van de tulband (cake).

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Sneeuwvlokken in Teheran

Schrijver: Marjan Kamali
Verteller: 
Willemijn de Vries
Duur van het boek: 9 uur 45 minuten
Genre: Roman

Je moest eens weten

Schrijver: Gillian King
Verteller: 
Lotte Horlings
Duur van het boek: 8 uur 44 minuten
Genre: Feelgood romance

★★★★✰
Lees mijn recensie van het boek Je moest eens weten.

Prachtig verhaal over het vinden van liefde, maar tegelijkertijd is er ook veel pijn en verdriet in het verhaal. Het verhaal begint heerlijk feelgood als een enemy to lovers verhaal. Het lijkt een heerlijk feelgood romance te zijn die heerlijk luchtig is, maar dat is niet zo. Beetje bij beetje introduceert de schrijver de complexiteiten in deze liefde. Het verhaal wordt verteld door twee vrouwen. Billy is de hoofdpersoon en we ontdekken deze nieuwe liefde vanuit haar kant, maar steeds krijgen we korte stukken van de andere vrouw. Haar pijn en verdriet is best rauw en haar wanhopige poging om te herstellen wat behoorlijk gebroken is, is erg sneu.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Werelden uit elkaar

Schrijver: Julia Franck
Verteller: 
Ruby van Tongeren
Duur van het boek: 10 uur 30 minuten
Genre: Literaire roman
★★✰✰✰
Lees mijn recensie van het boek Werelden uit elkaar.

Dit verhaal gaat over het ellendige leven van Julia en speelt zich grotendeels af in Oost-Berlijn en later in het boek in West-Duitsland. Het is het hoogtepunt van de Koude Oorlog en in het verhaal ontdekken we hoe het er in die tijd aan toe ging en de invloed van de Stasi (de geheime dienst voor de DDR tijdens de Koude Oorlog) op het leven van de mensen. Tijdens het verhaal ontdekte ik best veel feiten waar ik slechts weinig van af wist. Dat was dan ook de enige reden dat ik het boek had afgemaakt.
Het verhaal zelf trok me niet, de hoofpersoon en eigenlijk alle personages trokken mij niet als personages. Julia gaat over en weer in tijd en levensfase met haar verhaal. En zo zijn er meer dingen die mij niet aanspraken.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Grenzeloos

Schrijver: Alice Turner
Verteller: 

Duur van het boek: 5 uur
Genre: Misdaad

Dit is deel 2 van een serie.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *