Je moest eens weten

Titel: Je moest eens weten
Genre: Romance
Schrijver: Gillian King
Verteller: Lotte Horlings
Duur van het boek: 8 uur 44 minuten

Ik heb het boek in het Nederlands geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

Het verhaal van Je moest eens weten

Dit is een liefdesverhaal waarbij de jonge hoofdpersoon, Billy, een gewaagde sprong in het diepe maakt wat de liefde betreft. Billy wordt verliefd op haar norse baas, Matthew. Ze weet dat het niet verstandig is, maar ze is al snel tot over haar oren verliefd. Het voelt anders dan ze ooit eerder heeft meegemaakt. Zelf is Billy altijd bang geweest om zich te binden. Zowel in de liefde als in haar carrière, kan ze het niet verdragen om in een vast patroon te vallen en gaat ze er altijd als een haas vandoor. Maar Matthew komt met een pakket prijs. Ditmaal geen eenvoudige dates om elkaar beter te leren kennen en dan heerlijk samen tijd met elkaar doorbrengen. Matthew heeft een dochter en zij zit niet bepaald lekker in haar vel. En dan is er Carmen…. Welk plekje is er nog beschikbaar voor Billy in het leven van Matthew?

Bekijk een inkijkexemplaar van het boek of luister een fragment van het verhaal.

Te koop bij Bol.com:

Verteller

Ik vind deze uitvoering een ruimvoldoende waard.

Mijn mening

Het verhaal begint heerlijk feelgood als een enemy to lovers verhaal. Het lijkt een heerlijk feelgood romance te zijn die heerlijk luchtig is, maar dat is niet zo. Beetje bij beetje introduceert de schrijver de complexiteiten in deze liefde. Het verhaal wordt verteld door twee vrouwen. Billy is de hoofdpersoon en we ontdekken deze nieuwe liefde vanuit haar kant, maar steeds krijgen we korte stukken van de andere vrouw. Haar pijn en verdriet is best rauw en haar wanhopige poging om te herstellen wat behoorlijk gebroken is, is erg sneu. De schrijver weet dit verhaal behoorlijk goed te doceren. Beetje bij beetje gaat het verhaal van heerlijk feelgood en luchtig tot een complexe liefde met obstakels die wel te overwinnen zijn, maar de vraag is: wat is beter voor iedereen?
Het is een prachtig verhaal over het vinden van liefde, maar tegelijkertijd is er ook veel pijn en verdriet in het verhaal. De dood van een kind en de onverwerkte trauma’s staan daarbij centraal. Het is een verhaal waarbij de schrijver zich afvroeg welke uitwerking de dood van een kind op een huwelijk kan hebben. Komen de ouders dichter tot elkaar door hun steun voor elkaar of raken ze juist verder van elkaar verwijderd doordat ze elkaars verdriet en wijze van verwerking niet kunnen begrijpen?
Dit verhaal biedt leuke en vooral liefdevolle personages. Hoewel je van sommige personages verwacht dat ze “gemeen” zullen zijn en de schurkenrol zullen spelen, word je steeds verrast door hun acties met de beste bedoelingen. 

Ik vind dit boek 4 van de 5 sterren waard.

Bekijk meer romantische boeken.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *