Kwelling – Torment

Titel: Kwelling
Engelse titel: Torment
Genre: Young Adult, urban fantasy, romance novel,
Schrijver: Lauren Kate
Verteller: 
Justine Eyre
Duur van het boek: 
9 uur 47 minuten
Alle boeken van deze Fallen serie:

  • Fallen – Fallen
  • Kwelling – Torment
  • Passie – Passion
  • boek 3.5 Fallen in Love
  • Extase – Rapture
  • Schuld – Unforgiven

Ik heb het boek in het Engels gekocht bij Audible. Ik betaal $171.92 per jaar voor een abonnement bij Audible. Daarmee krijg ik 12 credits, waarmee ik minstens 12 luisterboeken kan kopen (die ik dus houd zelfs al beëindig ik mijn abonnement). Daarnaast kan ik zonder extra kosten naar de boeken luisteren in de Audible Plus categorie.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

Het verhaal van Kwelling

Dit is deel 2 van een Young Adult romantische fantasy serie over engelen en demonen. Het verhaal gaat over Lucy Price die altijd verliefd wordt op Daniël Grigori. Normaal gesproken gaat ze altijd dood na hun eerste kus en reïncarneert ze opnieuw om precies 17 jaar later weer verliefd op hem te worden. Ditmaal is alles anders. Ze heeft hun eerste kus overleefd. Ze hebben nu eindelijk de mogelijkheid om samen verder te gaan, maar het is zeker geen “happily ever after”. Lucy Price weet maar weinig van haar eigen geschiedenis en waarom zij en Daniël zo vervloekt zijn. Daniël wil haar niks vertellen. Ze weet alleen dat de engelen in een eeuwige oorlog verwikkeld zitten. Er zijn twee kanten: goed en slecht, maar hoe dat precies zit, weet ze niet. In dit verhaal dumpt Daniël haar op een kostschool waar ze moet onderduiken terwijl hij gaat jagen op de engelen en mensen die haar proberen te doden. Ze voelt zich eenzaam en dit is niet bepaald de liefde die ze voor ogen had. Ondertussen leert ze hoe de “aankondigers” (de schaduwen uit haar verleden) werken. Er valt veel voor haar te ontdekken met de hulp van deze aankondigers. We krijgen in dit verhaal vooral liefdes perikelen en spannende momenten omdat Lucy’s leven steeds in gevaar is. 
Benieuwd geworden? Bekijk een inkijkexemplaar (dyslexie vriendelijk) van het boek.
Er is een film van boek 1 van deze serie. Bekijk de trailer van de film hieronder.

Te koop bij Bol.com. (Ebook is gratis in Kobo Plus voor abonnees)

Verteller

Ik vind deze uitvoering een ruimvoldoende waard.

Mijn mening

Dit is een aardig vervolg van het boek Fallen. Ik vind dit boek beter geschreven dan boek 1.
Het verleden van Lucy en de rol die zij speelt in de oorlog tussen de engelen blijft nog wel een mysterie. Wat verhaallijn betreft komen we niet veel verder met dit boek, maar op zich geeft het niet, want het verhaal in dit boek wordt wel vermakelijk gebracht.
Ik vind het jammer dat de rol van Cam zo miniem is in dit boek, ik vond het hem wel interessant, maar misschien leek het verhaal dan te veel op Twilight en heeft de schrijver hem ditmaal op de achtergrond gehouden.
De schrijver bouwt haar wereld iets verder uit door verschoppelingen (outcasts) en nephilim aan haar verhaal toe te voegen. Ik hoop dat ze in het volgend boek nog meer aan haar fantasy wereld blijft toevoegen.
Als minpunten wil ik toch aanduiden dat Lucy als hoofdpersonage nog steeds niet veel diepgang heeft en dat vind ik erg jammer. En het einde van het verhaal geeft je niet veel voldoening. Dit boek voelt als een persoonlijke ontwikkelingsverhaal aan, maar blijkbaar heeft Lucy nog wat meer tijd nodig om daadwerkelijk een stap verder te komen.

Ik vind dit boek 3 van de 5 sterren waard.

Bekijk meer Young Adult boeken of urban fantasy boeken.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *