Sneeuwwit

Titel: Sneeuwwit
Genre: Misdaad
Schrijver: Samuel Bjørk
Verteller: Casper Gimbrère
Duur van het boek: 12 uur 32 minuten
Alle boeken van de serie Munch & Krüger

Ik heb het boek in het Nederlands geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

Het verhaal van Sneeuwwit

Dit is een voorloper (prequel) van een misdaadserie over Mia Krüger en Holger Munch waarin het leven van verwaarloosde en mishandelde kinderen centraal staat. Meestal komen ze als volwassenen in het verhaal voor, maar speelt hun kindertijd een grote rol in het verhaal.
In dit verhaal ontdekken we hoe Mia Krüger bij dit speciale onderzoeksteam kwam en hoe het team eruit zag voordat we met deze serie beginnen met boek 1. Het leven van Mia en Holger ziet er hier nog bijzonder goed uit. Ze hebben blijkbaar veel meegemaakt, want in boek 1 gaat het behoorlijk slecht met hen.
In dit verhaal onderzoeken ze de moord op vier jongens. Jaren geleden werden er twee jongens in Zweden vermoord en nu zijn er weer twee jongens vermoord. Ditmaal in Noorwegen. Het is duidelijk dat het om dezelfde moordenaar gaat.
In de boeken van deze serie worden de verhalen vanuit de kanten van de verschillende personages verteld en de schrijver introduceert behoorlijk veel personages in zijn verhalen.

Bekijk een inkijkexemplaar van het boek of luister een fragment van het verhaal.

Te koop bij Bol.com: Luisterboek in Kobo Plus gratis voor abonnees

Verteller

Ik vind deze uitvoering een voldoende waard.

Mijn mening

Ik heb dit boek geluisterd/gelezen nadat ik boek 1 t/m boek 3 uit had. Ik dacht eerst dat dit boek 4 was. Ik had nog niet door dat dit boek 0.5 was.
Ik ben geen fan van deze serie en ergens is dat best jammer, want de schrijver heeft meestal geen moordenaars die voorspelbaar zijn en daarmee blijven zijn verhalen wel spannend.
Toch heb ik besloten niet meer verder te gaan met deze serie (als er nog meer boeken uitkomen), vanwege zijn schrijfstijl. Ten eerste bestaan zijn boeken vooral uit dialogen tussen de personages. Vervolgens moet ik vaak de reader erbij openen om aan de leestekens te zien wie, wat zegt. Dat vind ik behoorlijk verwarrend. Verder vertelt de schrijver zijn verhalen vanuit heel veel verschillende personages die hij allemaal aan je voorstelt. Vaak zitten er personages tussen die ik echt niet nodig vind. Als zij alleen maar in het verhaal als persoon waren genoemd vond ik het ook meer dan genoeg. Hun eigen levensverhaal voegt niets toe en voelen puur als opvulling aan. Ik vind het vooral afleidend dat ik weer een naam erbij moet onthouden (dat lukt me meestal niet), omdat die persoon later in het verhaal een keer ter sprake zal komen. Misschien lukt het de schrijver daardoor wel om de moordenaar onbekend te laten. Als je maar genoeg personages op je dak krijgt leg je de verdenking niet snel op de juiste persoon. In dit boek had ik voor het eerst wel de moordenaar ontdekt. In boek 1 t/m boek 3 had ik het niet geraden.
Verder vind ik het vervelend hoe vaak toeval een zeer grote rol speelt in al deze boeken. Toevallig hoort de agente een gesprek tussen twee mensen, toevallig ziet iemand een poster, toevallig kent iemand een jeugdvriendin die ze de juiste kant op kan wijzen. In elk boek komt er ineens schot in de zaak door toeval.
Verder is het wel handig om te weten dat ieder boek van deze serie een andere verteller heeft, maar dit is op zich niet storend.

Ik vind dit boek 3 van de 5 sterren waard.

Bekijk meer misdaad boeken.

Als je op zoek bent naar een goede misdaadserie met bijzondere personages dan kan ik je de Washington Poe serie van harte aanraden.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *