Bookchoice maart 2022 voor Bookchoice leden

Bekijk op deze pagina de acht boeken van deze maand met extra informatie zoals of ze stand-alone zijn of deel van een serie, duur van de boeken en mijn mening over de boeken.

Met Bookchoice kan je elke maand acht boeken lezen of luisteren vanaf 3,99 per maand.
Zij bieden een maandlidmaatschap, een kwartaallidmaatschap en een jaarlidmaatschap. Na de eerste periode kan je je lidmaatschap maandelijks opzeggen, waarbij je rekening moet houden met één kalendermaand opzegtermijn. Je kan Bookchoice nu de eerste maand gratis uitproberen en als je niet tevreden bent kan je vrijblijvend opzeggen tot het einde van de maand.
Ik ben zelf ook een paar maanden lid geweest van Bookchoice. Op zich ben ik erg tevreden over de boeken die ze aanbieden. Iedere maand luisterde ik er 5 of 6 met veel plezier. Ik stoorde me wel aan de Bookchoice app, omdat ik mijn voortgang niet kon zien. Ik kon niet zien hoe lang het boek nog duurde en ik merk dat ik dat wel erg graag wil. Daarnaast werkte de app niet met de extra’s op mijn koptelefoon. Dit was ruim een jaar geleden, ik weet niet of het inmiddels is verbeterd.

Leden van Bookchoice krijgen elke maand toegang tot hun selectie. De selectie bestaat uit acht E-boeken en luisterboeken. Iedere maand ontdek je weer acht nieuwe boeken.
Zodra je de boeken hebt gedownload, zijn ze helemaal van jou. Je bepaalt dus zelf wanneer je ze leest of luistert.
Maar let op:

  • Je hebt twee maanden de tijd om de boeken te downloaden. Daarna is dat niet meer mogelijk.
  • Als je de boeken download en goed op je systeem bewaart, zijn ze voor jou.
  • Binnen de bookchoice app kan je jouw boeken een jaar lang lezen (ze worden dus blijkbaar niet langer dan een jaar binnen de app bewaard).

Lees ook: Tien leuke boeken om te lezen in oktober

Hieronder zie je de acht Bookchoice boeken van maart 2022:

Niemand zeggen

Schrijver: M.J. Arlidge
Verteller: 
Hymke de Vries
Uitgeverij: Boekerij
Duur van het boek: 12 uur 31 minuten
Genre: Misdaad

Lees hier mijn recensie van het boek Niemand zeggen.
★★★★✰
Dit boek is deel 10 van de Helen Grace-serie met een nieuw avontuur. Hoewel het me beter lijkt om deze serie vanaf boek 1 te volgen, kan je dit boek wel stand alone lezen. Zelf ben ik ook pas met deze serie begonnen vanaf boek 9 en dat is prima te doen.

Helen Grace is een sterke, maar vooral slimme vrouw met een goede intuïtie. Ze krijgt het zwaar te verduren in dit boek en het ziet er heel slecht uit voor haar. Maar ze blijft haar hoofd erbij houden en ze blijft doen wat juist is. En ze vecht terug….
De moordzaken waar ze aan werkt bieden een flinke uitdaging in het verhaal. Voor ons lezers is het wel voorspelbaar, maar dat geeft op zich niet. Dit boek draait vooral om Helen Grace die het hoofd boven water moet houden wat haar werk als teamleider betreft.
Zo lang Helen Grace geen daders weet te pakken lijkt de politie machteloos tegen al het geweld en daalt het vertrouwen in de daadkracht van de politie. Hierdoor groeit het gemor dat Helen niet meer de juiste persoon is om het team zware misdaden te leiden. 

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Bol.com: E-book, luisterboek (gratis voor abonnees in Kobo Plus) en paperback in het Nederlands.
Storytel: Nederlandse luisterversie.
Luisterrijk: Nederlandse luisterversie.
Audible: Engelse luisterversie.
Nextory: Nederlandse luisterversie.
EbookNL: Ebook in het Nederlands.
iTunes: Ebook in het Nederlands en luisterboek in het Engels.
iTunes: E-book en luisterboek in het Nederlands.

Welkom in Ferry Lane

Schrijver: Nicola May
Verteller: Chava voor in ’t Holt
Duur van het boek: 8 uur 54 minuten
Genre: Romance, feel-good

Lees hier mijn recensie van Welkom in Ferry Lane.
★★★✰✰
Dit boek is deel 1 van een feel good serie over een gezellige stadje in Cornwall. Dit is een feel good verhaal over jezelf terugvinden na een jarenlange liefdeloze relatie. Kara Moon ontdekt dat haar vriend haar al lang aan het bedriegen is en dat hij ook nog eens stiekem al haar spaargeld heeft opgemaakt. Dit maakt haar zo boos dat ze eindelijk de moed vindt om hem uit haar huis en haar leven te gooien. Dit is het begin van haar avontuur. Ze ontdekt zichzelf weer terug en ze verkent meer van de wereld om haar heen. En hoopt ooit echte liefde te vinden. Dat zal niet makkelijk worden, want haar vertrouwen heeft een flinke deuk opgelopen.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Bol.com: E-book (gratis voor abonnees in Kobo Plus), luisterboek (gratis voor abonnees in Kobo Plus) en paperback in het Nederlands.
Storytel: Nederlandse luisterversie.
Luisterrijk: Nederlandse luisterversie.
Audible: Engelse luisterversie.
Nextory: Nederlandse luisterversie en E-book.
BookbeatNL: Luisterboek in het Nederlands en Engels.
EbookNL: Ebook in het Nederlands.
iTunes: E-book en luisterboek in het Nederlands.

Harlem Shuffle

Schrijver: Colson Whitehead
Verteller: Gery Mendes
Uitgeverij: AtlasContact
Duur van het boek: 13 uur 17 minuten
Genre: Roman, misdaad

Ik ben met dit boek begonnen, maar ik heb het opgegeven. Ik denk dat het beter is om dit boek te lezen in plaats van te luisteren. Het verhaal lijkt me op zich wel interessant, maar de voorlezer is nog niet goed in het vooruitlezen van een tekst. Hij valt vaak even kort stil in een zin, waardoor de tekst er niet echt vloeiend uit komt. Ook brengt hij het verhaal minder mooi naar voren. Het is vooral het voorlezen van de tekst in plaats van het tot leven brengen van de tekst zoals je gewend bent van andere vertellers.

Dromen van jou

Schrijver: Dani Atkins
Verteller: Dieuwertje Blok
Uitgeverij: De Fontein Romans & Spanning
Duur van het boek: 11 uur 43 minuten
Genre: Roman

Lees hier mijn recensie van Dromen van jou.

★★★★✰
Dit verhaal gaat over een verloren toekomst door verlies van je levenspartner of gezinsleden en over het verder gaan met je leven wanneer je alleen achter blijft.
De personages in het boek worden de slachtoffers van een fout door de kliniek waar ze de opslag van hun embryo’s aan hebben toevertrouwd. Het gaat over moeilijke besluiten die onmogelijk zijn voor iedere ouder en het gaat over verder leven met je verlies en toch weer een nieuwe toekomst opbouwen.

Ik vind dit boek een aanrader. Hoewel het verhaal zware onderwerpen behandelt zoals het verlies van je levenspartner en alleen verder moeten gaan, weet de schrijver haar verhaal zo te brengen dat het niet te zwaar aanvoelt en weet het zelfs hoopvol te brengen.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Bol.com: E-book, luisterboek en paperback in het Nederlands.
Storytel: Nederlandse luisterversie.
Luisterrijk: Nederlandse luisterversie.
Audible: Engelse luisterversie.
Nextory: Nederlandse luisterversie.
BookbeatNL: Luisterboek in het Nederlands en Engels.
EbookNL: Ebook in het Nederlands.
iTunes: E-book in het Nederlands en luisterboek in het Engels.

Mijn moeder wil mijn naam niet weten

Schrijver: Christel Jansen
Uitgeverij: Nieuw Amsterdam
Duur van het boek: 10 uur
Genre: Roman

Wie niet waagt

Schrijver: Jeffrey Archer
Verteller: Ad Knippels
Uitgeverij: HarperCollins Holland
Duur van het boek: 10 uur 43 minuten
Genre: Misdaad

Lees hier mijn recensie van Wie niet waagt.
★★★✰✰
Dit verhaal speelt zich af in 1979 in Londen. In het begin van het verhaal volgen we William als beginnende politie-agent die ingewerkt wordt door een ervaren collega.
Later wordt hij opgemerkt door Scotland Yard en voor hij het weet mag hij zijn kennis van kunst inzetten om kunstvervalsers op te sporen en gestolen schilderijen te vinden.
Dit verhaal gaat vooral over het onderzoeken van fraudezaken en diefstallen, zijn beginnende liefde voor de slimme museumgids (Beth) en de rechtszaken die volgen na een arrestatie.
Ik vind dit verhaal wel aardig, maar ik vind het niet leuk genoeg om deze serie verder te volgen. Ik vind het verhaal te gefragmenteerd.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Bol.com: E-book, luisterboek en paperback in het Nederlands.
Storytel: Nederlandse luisterversie.
Audible: Engelse luisterversie.
EbookNL: Ebook in het Nederlands.
iTunes: E-book in het Nederlands en luisterboek in het Engels.

Vijf vrolijke verhalen

Schrijver: Adriaan van Dis
Verteller: Adriaan van Dis
Uitgeverij: Atlas Contact
Duur van het boek: 3 uur 13 minuten
Genre: Literaire fictie

Dertig dagen duisternis

Schrijver: Jenny Lund Madsen
Verteller: Willemijn de Vries
Uitgeverij: Ambo Anthos
Duur van het boek: 11 uur 7 minuten
Genre: Misdaad

★★✰✰✰
Ik ben bijna halverwege het boek gekomen (omdat ik niet van opgeven houd), maar ik heb toch uiteindelijk besloten te stoppen met dit boek. Het verhaal is langdradig, maar bovenal, zeer ongeloofwaardig.
Ik heb laatst de miniserie The Woman in the House Across the Street from the Girl in the Window van Netflix gekeken en ik begrijp absoluut waarom deze parodie op de thrillergenre is gemaakt.
Alles past perfect in het plaatje:

  • Een vrouw zonder politieachtergrond.
  • Alcoholist.
  • Doortastend de moord blijven onderzoeken.
  • Geen besef van eigen veiligheid.
  • Ongeloofwaardige gebeurtenissen.

Als je het mij vraagt raad ik je het volgende aan: Sla dit boek over en geniet van de miniserie op Netflix, dan krijg je dit verhaal ten minste op een leuke wijze aangeboden.

Als je juist zin hebt in een misdaadboek met een vrouwelijke personage in de hoofdrol, dan raad ik je de serie over Helen Grace van M.J. Arlidge aan.
Zij is een super stoere politierechercheur die eigenhandig de gevaarlijkste moordenaars van de straat weet te krijgen, ook al lijkt dit wel een tol te eisen wat haar eigen leven betreft.
De serie over Gina Harte van Carla Kovach vind ik ook wel goed. Gina Harte is een geweldige vrouw, ook al heeft ze veel gebreken. Ze is op dit moment een gebroken vrouw, maar ze weet dit goed voor haar omgeving te verbergen. 

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *