Niemand zeggen

Titel: Niemand zeggen
Titel Engels: Truth or dare
Genre: Misdaad
Schrijver: M.J. Arlidge
Verteller: 
Hymke de Vries
Engelse vertellers: Elizabeth Bower
Uitgeverij: Boekerij
Duur van het boek:
12 uur 31 minuten
Duur van het Engelse boek : 11 uur 41 minuten
Alle boeken van deze “Helen Grace” serie:

 1. Iene miene mutte – Eeny meeny
 2. Piep zei de muis – Pop goes the weasel
 3. Pluk een roos – The doll’s house
 4. Klikspaan – Liar liar
 5. Naar bed, naar bed – Little boy blue
  5.5 Alles in de wind (ebook) – No way back
 6. Wie niet weg is – Hide and seek
  6.5 Schuitje varen – Running blind
 7. Klein klein kleuterje – Love me not
 8. In de maneschijn  – Down to the woods
 9. Nog lange niet – All fall down
 10. Niemand zeggen – Truth or dare
 11. Kom eens gauw – Cat and mouse

Ik heb het boek in het Nederlands geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

Het verhaal van Niemand zeggen

Dit boek is deel 10 van de Helen Grace-serie met een nieuw avontuur. Hoewel het me beter lijkt om deze serie vanaf boek 1 te volgen, kan je dit boek wel stand alone lezen. Zelf ben ik ook pas met deze serie begonnen vanaf boek 9 en dat is prima te doen.
Helen Grace staat behoorlijk onder druk op het werk. Ze kijkt tegen grote moeilijkheden aan die alleen maar groter en groter worden totdat het onhoudbaar lijkt. Ze ligt van verschillende kanten onder vuur. Sommige mensen willen haar carrière kapot maken, andere mensen willen gewoonweg van haar af. Dit maakt haar werk enorm moeilijk. De stad is in grote moeilijkheden. Er is een geweldsgolf gaande en de politie tast in het duister. Zo lang Helen Grace geen daders weet te pakken lijkt de politie machteloos tegen al het geweld en daalt het vertrouwen in de daadkracht van de politie. Hierdoor groeit het gemor dat Helen niet meer de juiste persoon is om het team zware misdaden te leiden. 
Dit verhaal gaat om verraad en politieke spelletjes binnen een politie team en het verschil tussen een goede rechercheur die daadwerkelijk misdaden wil oplossen en de stad veilig wil maken en iemand die puur naam wil maken door snelle en makkelijke arrestaties te maken om snel hogerop te komen. Zowel het werkleven van Helen Grace als het onderzoek komt aan bod, alleen gaat het nu niet om één zaak, maar om een golf aan geweld. Het lijkt wel alsof de stad gek is geworden wanneer er bijna dagelijks een lijk wordt gevonden.

Bekijk een inkijkexemplaar van het boek.
Luister naar een fragment.

Te koop bij Bol.com: Luisterboek is gratis voor abonnees in Kobo Plus

Verteller

De Nederlandse verteller klinkt prima. Ik vind deze uitvoering een ruimvoldoende waard.

Mijn mening

Ik vind dit een goed vervolg van deze serie. De personage Helen Grace en haar perikelen krijgen een prima vervolg in dit boek en de misdaad waar ze nu aan werkt is erg goed uitgewerkt ook al is het wel voorspelbaar in welke hoek je het moet zoeken.

Helen Grace is een sterke, maar vooral slimme vrouw met een goede intuïtie. Ze krijgt het zwaar te verduren in dit boek en het ziet er heel slecht uit voor haar. Maar ze blijft haar hoofd erbij houden en ze blijft doen wat juist is. En ze vecht terug….
De moordzaken waar ze aan werkt bieden een flinke uitdaging in het verhaal. Voor ons lezers is het wel voorspelbaar, maar dat geeft op zich niet. Dit boek draait vooral om Helen Grace die het hoofd boven water moet houden wat haar werk als teamleider betreft.

Ik krijg wel het idee dat het boek beter vertaald had kunnen worden. Het begint al bij de titel. “Truth or dare” is een spel. Je vertelt de waarheid of je moet een opdracht vervullen. “Niemand zeggen” is absoluut niet hetzelfde. 

In het begin moet je wel goed je hoofd erbij houden door de vele personages en namen van de slachtoffers. Dit kan onoverzichtelijk overkomen. Ik heb zelfs even wat aantekeningen gemaakt om de verschillende namen en slachtoffers beter in beeld te krijgen. 
Ik vond het einde sterk, maar nu ik lang moet wachten op het vervolg is het wel jammer. Als je niet van open eindes houdt in een verhaal dan raad ik je aan te wachten met dit boek totdat boek 11 ook beschikbaar is.

Ik vind dit boek 4 van de 5 sterren waard.

Bekijk meer misdaad boeken en thrillerseries.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *