Dromen van jou

Titel: Dromen van jou
Titel Engels: A Million Dreams
Genre: Roman
Schrijver: Dani Atkins
Verteller: 
Dieuwertje Blok
Engelse vertellers: Rosie Akerman
Uitgeverij:  De Fontein Romans & Spanning
Duur van het boek:
11 uur 43 minuten
Duur van het Engelse boek : 12 uur 15 minuten

Ik heb het boek in het Nederlands geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

Het verhaal van Dromen van jou

Dit verhaal gaat over een verloren toekomst door verlies van je levenspartner of gezinsleden en over het verder gaan met je leven wanneer je alleen achter blijft.
Beth Brandon heeft haar man verloren. Toen hij gediagnostiseerd werd met zijn ziekte, hebben ze een aantal embryo’s ingevroren. Nu is Beth alleen achter gebleven. De afgelopen jaren heeft ze meerdere malen geprobeerd zwanger te worden, maar dat is steeds niet gelukt. Nu heeft ze nog maar één embryo over. Het wordt haar laatste poging om een deel van haar overleden man bij zich te houden.
Izzy Vaughan en haar man leven gescheiden van elkaar. Ze houden allebei zielsveel van hun zoontje Noah en omwille van hem hebben ze nog steeds goed contact met elkaar. Nu hebben ze weer een brief ontvangen met de vraag of ze de opslag van hun embryo’s willen verlengen. Het was jarenlang hun wens om een huis vol met kinderen te hebben, maar wat zullen ze nu besluiten? Hun huwelijk is voorbij, ook al zijn ze nog niet gescheiden.
Dit verhaal gaat over het slachtoffer worden van een fout door de kliniek waar je de opslag van jouw embryo’s aan hebt toevertrouwd, het gaat over moeilijke besluiten die onmogelijk zijn voor iedere ouder en het gaat over verder leven met je verlies en toch weer een nieuwe toekomst opbouwen.

Bekijk een inkijkexemplaar van het boek.
Luister naar een fragment.

Te koop bij Bol.com:

Verteller

De Nederlandse verteller klinkt prima. Ik vind deze uitvoering een ruimvoldoende waard.

Mijn mening

Ik vind dit boek een aanrader. Het is een mooi verhaal over een onmogelijke keuze. Hoewel het verhaal zware onderwerpen behandelt zoals het verlies van je levenspartner en alleen verder moeten gaan, weet de schrijver haar verhaal zo te brengen dat het niet te zwaar aanvoelt. Ik huil best wel snel wanneer ik geconfronteerd word met verdriet van anderen of het nu in het echt is of in een film of boek, maar ik hoefde niet te huilen tijdens het lezen van dit boek. Hoe moeilijk het ook werd voor de verschillende personages, de schrijver wist haar verhaal toch wel hoopvol te brengen.

De schrijver gelooft overduidelijk in het lot en het lot speelt dan ook een grote rol in dit boek.

Dit verhaal brengt een dilemma naar voren. De personages zullen keuzes moeten maken die erg moeilijk en vooral zeer pijnlijk zijn. Het dilemma wordt op een mooie wijze in dit verhaal uitgewerkt.

Toen ik mijn man over dit verhaal vertelde, reageerde hij gelijk door me te vertellen dat dit in het echt is gebeurd. Hij heeft daar eens over gehoord. De schrijver zelf vertelt aan het einde van dit boek dat het verhaal fictief is en dat zo’n fout door verbeterde technologie nooit kan gebeuren.

Ik vind dit boek 4 van de 5 sterren waard.

Als dit verhaal je aanspreekt denk ik dat je het boek Een onmogelijke keuze ook wel zou kunnen waarderen. Dit verhaal gaat over het huwelijk van Pip en Max en de moeilijke beslissing die ze moeten maken over hun zoontje Dylan die ongeneeslijk ziek is. Dit is een bijzonder boek die heel mooi en aangrijpend is geschreven. 

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *