Zonder gezicht

Alles over luisterboeken

Zonder gezicht

Titel: Zonder gezicht
Titel Engels: Nine Elms
Genre: Thriller
Schrijver: Robert Bryndza
Verteller: 
Irma Hartog
Engelse vertellers: Kristin Atherton
Uitgeverij: Boekerij
Duur van het boek:
14 uur 52 minuten
Duur van het Engelse boek : 12 uur 6 minuten
Alle boeken van deze Kate Marshall serie:

Ik heb het boek in het Nederlands geluisterd met Storytel. Ik betaal 15 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Ook heb ik de account van mijn moeder aan mijn gezinsabonnement gekoppeld en kan zij ook zoveel boeken luisteren als ze maar wil. Hetzelfde geldt voor mijn twee kinderen. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 12 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.

Het verhaal van Zonder gezicht

Dit is een thriller serie met Kate Marshall in de hoofdrol. Dit eerste boek is de opzet van toekomstige delen. We ontdekken hoe het komt dat Kate een privé detective is en maken uitgebreid kennis met haar en haar omgeving.
Kate Marshall was aan haar carrière begonnen als een veelbelovende politieagente. Dit liep gigantisch mis nadat ze ontdekte wie de seriemoordenaar van hun onderzoek was. Nu, jaren later probeert ze haar leven weer op het juiste pad te krijgen. Het valt haar niet mee om niet weer aan de drank te gaan en het breekt haar hart dat ze zo’n slechte moeder voor haar zoon is geweest en dat haar eigen ouders het voogdij over haar kind hebben.
Haar leven staat op het punt te veranderen, wanneer er weer een seriemoordenaar opduikt. Ditmaal gaat het om “een fan” van de seriemoordenaar die haar hele leven van haar heeft verwoest! Deze copycat-moordenaar heeft grootse plannen om zijn idool te eren en zelfs uit de gevangenis te krijgen. Samen kunnen ze dan afmaken waar de eerste seriemoordenaar was gebleven: te beginnen met het vijfde slachtoffer: Kate Marshall!

Bekijk hier een inkijkexemplaar.
Luister hier naar een fragment.

Te koop bij Bol.com (Luisterboek en E-book zijn gratis voor abonnees in Kobo plus).

Verteller

De stem van deze verteller is heel prettig en ze weet de spannende sfeer van dit verhaal goed weer te geven. Ik vind deze uitvoering een ruimvoldoende waard.

Mijn mening

Mooi begin van deze serie. Het doet denken aan de thrillerserie van Erika Foster en Helen Grace, maar dan vind ik Kate Marshall nu nog realistischer overkomen. Haar manier van reageren op gevaarlijke situaties is zoals je van de meeste mensen verwacht. Ze wordt volkomen overdonderd en reageert dan ook helemaal niet als een supervrouw. Misschien gaat dit later in deze serie veranderen, wat dan ook wel logisch zal zijn, omdat ze tegen die tijd al wel heel veel heeft meegemaakt en aan reactie vaardigheden heeft ontwikkeld.

Het verhaal begint zeer interessant en enorm spannend. Het begint absoluut heel anders dan de meeste thriller verhalen die ik de afgelopen tijd heb gelezen/geluisterd. Vaak krijgen we de scène waarin we meemaken wat er gebeurt met het eerste slachtoffer. Dit lijkt nu ook het geval te zijn, ware het niet dat we Kate Marshall volgen! Dit trekt je als lezer direct in het verhaal, want ze kan nu toch niet vermoord worden?!

Het boek eindigt op een prima wijze die ook zeker je aandacht trekt en maakt dat ik gelijk veel zin heb in de rest van de serie. Deze serie lijkt over de vraag te gaan “waarom ontwikkelt een kind zich later tot een psychopaat”? Is het erfelijk bepaald of is de omgeving meer van invloed? De wijze waarop Kate Marshall en haar assistent moordzaken onderzoeken is mooi uitgewerkt en haar persoonlijke situatie biedt veel stof voor toekomstige boeken.
Dan heb ik nog wel wat minpunten.
Ik vind het jammer dat de opbouw naar de ontknoping erg groot is, terwijl alles zich erg snel ontvouwt. Ik hoop dat deel twee dit beter aan zal bieden. De identiteit van de copycat-moordenaar lijkt erg voorspelbaar, maar dat is het toch niet, ook al laat de schrijver je al wel aardig vroeg kennis maken met de “fan”.
De seriemoordenaar is nog vreemder dan vreemd. Meer in de richting van “Silence of the lambs”, maar dan lijkt hij nog gestoorder dan Hannibal Lector.

Ik geef dit boek drie en een halve ster van de vijf. Goed begin van deze serie, maar met wat verbeterpunten.

Bekijk ook mijn lijst met andere thrillers.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

  • Storytel: Nederlandse luisterversie.
  • iTunes: E-book en luisterboek in het Nederlands.
  • Bol.com: Ebook (gratis in Kobo Plus voor abonnees), luisterboek (gratis in Kobo Plus voor abonnees) en paperback in het Nederlands.
  • Luisterrijk: Nederlandse luisterversie.
  • Audible: Engelse luisterversie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *