Wie niet waagt

Titel: Wie niet waagt
Engelse Titel: Nothing Ventured
Genre: Misdaad
Schrijver: Jeffrey Archer
Verteller: 
Ad Knippels
Engelse verteller: George Blagden
Duur van het boek: 
10 uur 43 minuten
Duur van het Engelse boek: 9 uur 17 minuten

Ik heb het boek in het Nederlands geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

Het verhaal van Wie niet waagt

Dit verhaal speelt zich af in 1979 in Londen. William Warwick is de hoofdpersoon. Hij werkt bij de politie en hoopt later als inspecteur bij Scotland Yard aan de slag te mogen gaan.
In het begin van het verhaal volgen we William als beginnende politie-agent die ingewerkt wordt door een ervaren collega.
Later wordt hij opgemerkt door Scotland Yard en voor hij het weet mag hij zijn kennis van kunst inzetten om kunstvervalsers op te sporen en gestolen schilderijen te vinden.
Dit verhaal gaat vooral over het onderzoeken van fraudezaken en diefstallen, zijn beginnende liefde voor de slimme museumgids (Beth) en de rechtszaken die volgen na een arrestatie.

Bekijk een inkijkexemplaar van het boek.

Te koop bij Bol.com.

Verteller

Ik vind deze uitvoering een voldoende waard. De stem van de verteller is erg prettig, maar hij legt vaak de klemtoon op de verkeerde plek en hij is vooral bezig met voorlezen als een voordracht in plaats van het daadwerkelijk uitspelen en tot leven brengen van de gebeurtenissen.

Mijn mening

Ik vind dit verhaal wel aardig, maar ik vind het niet leuk genoeg om deze serie verder te volgen. Ik vind het verhaal te gefragmenteerd. Dan komt die persoon weer even aan het woord, dan laat weer een ander even zijn gedachten en emoties weten. Naar mijn mening en beleving doen die er helemaal niet toe. Als zij waren weggelaten had ik hun intermezzo helemaal niet gemist.

Ik voelde geen klik met de hoofdpersoon, William. Ik vond hem niet echt sympathiek en hij lag me eigenlijk helemaal niet als persoon. Ik vind de rechtszaken ook veel af doen van het gevoel na al het harde werk van de politieonderzoeken. Eigenlijk vond ik het allemaal vooral langdradig aanvoelen en dan eindigt het ook nog eens onbevredigend en met een behoorlijk open einde.

Als je op zoek bent naar een goede nieuwe misdaadserie raad ik je Mimic aan. De personages zijn leuke en bijzondere personages. Eentje is zelfs een echte sidekick. Het verhaal is geschreven in een prima tempo. 
Ik vind dit boek 3 van de 5 sterren waard.

Bekijk meer misdaadboeken.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *