Nog lange niet

Alles over luisterboeken

Nog lange niet

Titel: Nog lange niet
Genre: Misdaad
Schrijver: M.J. Arlidge 
Verteller: Hymke de Vries
Duur van het boek: 13 uur 33 minuten
Alle boeken van deze “Helen Grace” serie:

 1. Iene miene mutte – Eeny meeny
 2. Piep zei de muis – Pop goes the weasel
 3. Pluk een roos – The doll’s house
 4. Klikspaan – Liar liar
 5. Naar bed, naar bed – Little boy blue
  5.5 Alles in de wind (ebook) – No way back
 6. Wie niet weg is – Hide and seek
  6.5Schuitje varen – Running blind
 7. Klein klein kleuterje – Love me not
 8. In de maneschijn  – Down to the woods
 9. Nog lange niet – All fall down
 10. Niemand zeggen – Truth or dare

Ik heb het boek in het Nederlands geluisterd met Storytel. Ik betaal 15 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Ook heb ik de account van mijn moeder aan mijn gezinsabonnement gekoppeld en kan zij ook zoveel boeken luisteren als ze maar wil. Hetzelfde geldt voor mijn twee kinderen. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 12 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.

Het verhaal

Dit boek is deel 9 van de Helen Grace serie, maar is heel goed stand-alone te lezen. Dit is het eerste boek dat ik luister van deze serie en het verhaal valt prima te volgen. Ik merk natuurlijk wel bij de personages uit het politie team dat ze een geschiedenis hebben, maar ik krijg niet het gevoel dat ik erg veel heb gemist, hoewel ik in het begin wel enorm moest inkomen omdat ik ineens veel personages moest leren kennen en onthouden. In het begin leek me dat wel enorm vreemd, want niet iedere personage leek me zo belangrijk voor dit verhaal. Dat is inderdaad ook wel zo, maar toen het verhaal was afgelopen ontdekte ik pas dat dit verhaal in een serie hoort en toen pas begreep ik waarom ik zoveel personages moest leren kennen. Niet alleen staan de personages van deze moordzaak centraal, de andere personages spelen blijkbaar een rol gedurende deze hele serie.

Dit verhaal, en daarmee dus deze hele serie, gaat over Helen Grace. Zij is een super stoere politie-rechercheur die eigenhandig de gevaarlijkste moordenaars van de straat weet te krijgen, ook al lijkt dit wel een tol te eisen wat haar eigen leven betreft.
In dit verhaal staat een gruwelijke moordzaak centraal die gebaseerd is op een vreselijke gebeurtenis uit het jeugdige leven van vijf tieners.
Wanneer het slachtoffer de telefoon oppakt valt er maar één zin te horen: “Je hebt nog één uur te leven.”
Wanneer het uur voorbij is wordt het slachtoffer op een gruwelijke en beangstigende wijze vermoord.
Het is aan Helen Grace en haar team om uit te vinden wat er aan de hand is. Staat deze moordzaak los van wat er vroeger met de vijf tieners is gebeurd? Is er een copycat die het werk van de vorige moordenaar probeert af te maken of is de originele moordenaar, die vroeger heeft weten te ontkomen, teruggekeerd om zelf af te maken waaraan hij acht jaar geleden was begonnen?

Bekijk hier een inkijkexemplaar.
Luister hier naar een fragment van het boek.

Te koop bij Bol.com (luisterboek is in Kobo Plus gratis voor abonnees)

Dit boek kan als audioboek in het Nederlands gedownload worden in iTunes.

Dit boek kan als E-book in het Nederlands gedownload worden in iTunes.

Verteller

De Nederlandse verteller klinkt prima. Ik vind deze uitvoering een ruimvoldoende waard.

Mijn mening

Goed verhaal en reuze spannend. Ik vind dit boek wel een aanrader!
Dit verhaal biedt veel spannende momenten die elkaar vlot opvolgen. Toen ik eenmaal aan dit boek begon wilde ik er zo snel mogelijk doorheen om te ontdekken hoe alles in elkaar zat. Lange tijd tast je samen met Helen Grace volledig in het duister, omdat de moordenaar de politie steeds een behoorlijke stap voor is!
Zelfs als je over de helft bent van het verhaal ben je, samen met de politie, niet veel opgeschoten in deze moordzaak, maar er is inmiddels wel veel gebeurd. Het is dan zelfs nog maar dag 4 in dit verhaal!
Daarnaast is het erg interessant hoe je zo nu en dan een deel krijgt voorgelezen uit het boek van één van de personages.
Omdat het ernaar uit ziet dat het hier gaat om een seriemoordenaar (naar aanleiding van de helse gebeurtenissen die de vijf kinderen vroeger hebben overleefd) krijgen we met behulp van passages uit het boek inzicht in die helse gebeurtenissen. Hoe dit zich verhoudt tot de moordzaken is lange tijd onduidelijk, maar je bent wel erg benieuwd naar wat er toen heeft afgespeeld. 
Uiteindelijk krijg je veel “clues” en begin je wel te vermoeden wat er aan de hand zou kunnen zijn. Het is dan wel zeer waarschijnlijk dat je het bij het juiste eind hebt.
Hoewel dit verhaal voorspelbaar is, vind ik dat helemaal niet erg, vanwege de schrijfstijl en het tempo waarin je zit. Ik vind het een echte “page-turner“.

Mijn tip aan jou: Als je de mogelijkheid hebt, begin dan wel bij deel 1 (zie volgorde bovenaan). Ik vermoed dat je meer van de opbouw zal genieten van Helen Grace als hoofdpersonage en de andere personages om haar heen. Nu denk ik dat veel aan me verloren is gegaan, omdat ik hen niet in een al bestaande context kon plaatsen.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *