De magische apotheek 6- De erfenis van Villa Evie

Titel: De magische apotheek 6- De erfenis van Villa Evie
Genre: Leuk voor kinderen
Schrijver: Anna Ruhe 
Verteller: Marjon Keller
Duur van het boek: 8uur 3 minuten
Alle boeken van de serie De magische apotheek:

Ik heb het boek in het Nederlands geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

Het verhaal van De magische apotheek 6

Dit boek is deel 6 van een magische serie, waarbij alle magie afkomstig is van magische parfumflesjes. De mensen in het verhaal bezitten zelf geen magie, maar wel bezitten ze het talent om geuren te combineren en recepten voor nieuwe middelen in de vorm van parfums te bedenken.
De parfums hebben magische uitwerkingen die in het verhaal aan bod komen. Sommige geuren kunnen een doorgang in de tijd maken. Andere geuren laten je anders gedragen of lichamelijk reageren. Zo kan je mensen tegenhouden, een gebied te betreden of kan je jezelf onvindbaar maken. Deze serie gaat vooral over het strijden met behulp van de magische geuren. De geuren worden gebruikt om aan te vallen of te verdedigen.
Dit verhaal is de ontknoping van deze serie. Edgar moet worden tegengehouden. Zijn plannen voor de wereld zijn wreed en hij is tot alles in staat. Inmiddels is hij zo machtig dat het vrijwel onmogelijk lijkt om hem tegen te houden.
Lucy zal alle hulp nodig hebben die ze maar kan krijgen om de magische apotheek te beschermen tegen Edgar. Gelukkig krijgt ze hulp uit een onverwachte hoek. Terwijl ze zich klaar maakt voor de confrontatie met Edgar doet ze een bijzondere ontdekking over de magische apotheek. Gewapend met haar koffertje vol magische geuren is ze klaar voor deze strijd.
De begrippen macht en verantwoordelijkheid komen in dit verhaal nadrukkelijk aan bod.


Benieuwd geworden? Lees hier een inkijkexemplaar van het boek of luister naar een fragment van het boek.

Te koop bij Bol.com (luisterboek in Kobo Plus gratis voor abonnees)

Verteller

Ik vind deze versie een ruimvoldoende waard.

Mijn mening

Dit is een mooie afronding van deze serie over de magische apotheek.
De gevoelens van de personages spelen een grote rol in dit boek. Lucy is erg verliefd op Mats en hun relatie wordt steeds belangrijker. Daarnaast voelt ze zich behoorlijk onzeker en voelt ze zelfs jaloezie, over de samenwerking tussen haar mentor Daan en haar voormalige vijand Elodie. Iedereen schijnt Elodie wel heel geweldig te vinden.
Het verhaal gaat vooral over de gevoelens van Edgar. Hij heeft het grootste deel van zijn (eeuwige) leven als een gevangene doorgebracht in de handen van de Betergeborenen. Hij heeft veel te lang aan moeten horen hoe minderwaardig en absoluut nietig hij is. Door de akelige wijze waarop hij behandeld is tijdens zijn gevangenschap heeft hij grote haatgevoelens ontwikkeld die hem volledig van binnen hebben uitgehold. Hij lijkt niet meer te redden.

De laatste confrontatie met Edgar komt op een bijzondere wijze aan bod. Natuurlijk gebeurt dit vooral op een magische wijze met de laatste magische geuren die ze nog tot hun beschikking hebben. Het is erg spannend hoe het huis Villa Evie een magische rol krijgt in dit verhaal. Bepaalde gebeurtenissen uit dit verhaal zijn extra leuk voor Harry Potter fans. Zulke fantastische gebeurtenissen passen ook prima in de wereld van Harry Potter.

Het einde van deze serie is net als het vorig boek voor de wat oudere kinderen. Wanneer mensen met te veel macht tegengehouden moeten worden zullen er slachtoffers vallen. Ook gaat het verhaal over verliefdheid en (kalver)liefde.

Ik vind het erg mooi hoe de schrijver weet te benadrukken hoe belangrijk het is dat je verantwoordelijk met macht om moet gaan. Edgar moet worden tegengehouden omdat hij te machtig is en zijn macht misbruikt. Het hebben van een magische apotheek en het beschikken over al die magische geuren geeft je natuurlijk ook veel macht. Wat maakt Lucy en haar vrienden beter dan Edgar? Heeft Lucy in het vorig boek niet ook enkele magische flesjes op haar ouders gebruikt?

Ik vind dit boek 4 van de 5 sterren waard.

Bekijk meer leuke kinderboeken.
Bekijk mijn lijst met leuke kinderboeken voor de fans van Harry Potter.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *