De magische apotheek 4 – Het toernooi van de parfumeurs

Titel: De magische apotheek 4 – Het toernooi van de parfumeurs
Genre: Leuk voor kinderen
Schrijver: Anna Ruhe 
Verteller: Marjon Keller
Duur van het boek: 5 uur 40 minuten
Alle boeken van de serie De magische apotheek:

Ik heb het boek in het Nederlands geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

Het verhaal van De magische apotheek 4

Dit boek is deel 4 van een magische serie, waarbij alle magie afkomstig is van magische parfumflesjes. De mensen in het verhaal bezitten zelf geen magie, maar wel bezitten ze het talent om geuren te combineren en recepten voor nieuwe middelen in de vorm van parfums te bedenken.
De parfums hebben magische uitwerkingen die in het verhaal aan bod komen. Sommige geuren kunnen de tijd een stukje terugdraaien. Andere geuren laten je anders gedragen of lichamelijk reageren.

De vrienden van Lucie hebben ontdekt wat de Eeuwigen nu weer van plan zijn. Elodie de Richemondt is op zoek naar senti-fleurs voor haar magische apotheken. Ze probeert het plan van haar vader alsnog uit te voeren. Om de senti-fleurs te ontdekken houdt ze een toernooi in een burcht in Engeland. Nu Lucie en haar vrienden haar plan hebben ontdekt kiezen ze ervoor om ook deel te nemen aan het toernooi. Wanneer Lucie het tijdens het toernooi uiteindelijk op zal nemen tegen Elodie zal ze haar en de plannen van de Eeuwigen hopelijk voorgoed kunnen tegenhouden.
Met behulp van speciale magische drankjes zullen ze hun aanwezigheid tijdens het toernooi geheim houden. Het doel is om Lucie te helpen vol te houden tot en met de laatste ronde. Alleen zij is in staat om het op te nemen tegen Elodie.
Hopelijk verloopt dit keer wel alles naar plan, want jezelf in het hol van de leeuw begeven zou ook zeer verkeerd kunnen aflopen!

Benieuwd geworden? Lees hier een inkijkexemplaar van het boek.
Luister naar een fragment van het boek.

Te koop bij Bol.com (luisterboek in Kobo Plus gratis voor abonnees)

Verteller

Ik vind deze versie een ruimvoldoende waard.

Mijn mening

Dit is een redelijk vervolg van deze serie over de magische apotheek. De magische geuren worden op een bijzondere wijze uitgebreid in dit verhaal. Er valt meer te leren en te ontdekken over het gebruik van de magische geuren. Ook het gebruik door mensen zonder het senti-fleur talent komt op een mooie wijze aan bod.
Het is een prima avontuur die in dit verhaal wordt afgerond, hoewel deze serie met dit verhaal alleen nog maar spannender wordt.

Wel vind ik het jammer dat dit verhaal erg voorspelbaar is en dat de personages in het verhaal elkaar allerlei akeligheden aandoen. Dat is op zich geen nadeel voor een boek of een verhaal, maar tot nu toe konden ook jonge kinderen met een hoog AVI niveau deze serie prima lezen (en of luisteren), maar bij dit boek raad ik dat niet meer aan. Ik zou dit boek eerder aanraden vanaf 11 jaar.

Ik vind dit boek 3.5 van de 5 sterren waard.

Bekijk meer leuke kinderboeken.
Bekijk mijn lijst met leuke kinderboeken voor de fans van Harry Potter.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

  • Bol.com: Hardcover, luisterboek (luisterboek in Kobo Plus gratis voor abonnees) en E-book in het Nederlands.
  • Storytel: Luisterversie in het Nederlands.
  • Luisterrijk: Luisterversie in het Nederlands.
  • iTunes: Luisterboek en E-book in het Nederlands.
  • Nextory: Luisterboek in het Nederlands.
  • BookbeatNL: Luisterboek in het Nederlands en Engels.
  • EbookNL: Ebook in het Nederlands.
  • Audible.co.uk: Luisterboek in het Nederlands.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *