Leuke boeken voor Harry Potter fans

Heb je heerlijk genoten van de boeken over Harry Potter en ben je nu op zoek naar meer boeken die vergelijkbaar zijn met de Harry Potter serie?
Hieronder zal ik je enkele tips geven voor leuke boeken over een magische wereld.
Ik vertel je meer over deze boeken in de video hieronder. Daarna geef ik je per boek nog wat informatie in de tekst onder de video.

Nevermoor

Deze wereld bestaat uit twee delen: de republiek en de magische stad Nevermoor.
In de republiek is wonderkracht heel normaal. Het kan geoogst en gebruikt worden voor het alledaagse leven. In Nevermoor is meer magie in het dagelijks leven van de mensen.
In de republiek bestonden er draken, maar in Nevermoor zijn er sprekende katten, dwergvampieren en nog veel meer!

Lees meer over het boek.

Te downloaden bij:

Bovenwereld

Deze serie is bedoeld voor lezers vanaf 11 jaar en zit vol spanning en magie. Het verhaal speelt zich af in een wereld met magie. Tovenaars en gewone mensen leven in deze wereld. De magische wereld in dit boek is heel mooi uitgedacht en als lezer maak je beetje bij beetje kennis met deze magische wereld. In het begin lijkt het een gewone wereld te zijn, hoewel er geen internet meer is, veel piepers in plaats van mobieltjes en geen onbeperkte elektriciteit zoals wij dat nu ervaren.
Het is duidelijk dat het gaat om een wereld na onze tijdperk. Het verhaal geeft een prachtige interpretatie aan het lezen van boeken. Boeken krijgen krachten doordat lezers ervan genieten. Ze stoppen hun eigen beschrijvingen, locaties en gevoelens in een verhaal. Wat zal er gebeuren wanneer je de laatste lezer van een boek bent?

Lees meer over het boek.

Te downloaden bij:

Sep Seti 1 – Hotel De laatste kans

De wijze waarop magie in deze wereld bestaat vind ik wel heel bijzonder. Op zich lijkt het er op dat alleen kinderen van magische ouders magie zou kunnen beoefenen, hoewel er mogelijkheden bestaan dat gewone mensen ook magie zouden kunnen leren of verwerven.
Het idee van deze magische wereld wordt heel mooi en vooral spannend geïntroduceerd met dit deel.
Dit is deel 1 van deze serie en er valt nog veel meer te ontdekken, maar met dit boek wordt dit eerste deel wel prima afgerond. Verder bieden de boeken in deze serie steeds een mysterie die opgelost moet worden.

Lees meer over het boek.

Te downloaden bij:

Uit de schoolbibliotheek van Zweinstein 3 – De Vertelsels van Baker de Bard

Dit is een boek met kinderverhalen in de wereld van Harry Potter.
Dit boek ben je als fictie tegengekomen in Harry Potter en de Relieken van de Dood (boek 7). Het is beschreven als een populaire bundel van sprookjes voor tovenaarskinderen. Een van de verhalen uit dit boek ken je als Harry Potter fan maar al te goed!
Dit verhaal gaat over vijf sprookjes voor tovenaarskinderen uit de wereld van Harry Potter. Dit boek is een speciale editie, want hierin staan de notities van Dumbledore zelf bij de verhalen. Na zijn dood stond dit boek in zijn testament.

Lees meer over het boek.

Te downloaden bij:

  • Bol.com: E-book en hardcover in het Nederlands
  • Audible: Engelse luisterversie.

De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine

Deze serie gaat over gewone mensen, bijzondere mensen en monsters. Het verhaal is niet eng, maar vooral spannend. Anders dan bij Harry Potter gaat dit verhaal niet over magie, maar de bijzondere mensen beschikken wel over fantastische talenten. Dit verhaal is ook verfilmd. Zie de trailer hieronder. Ik plaats ook een video met uitleg over boek 1.

Lees meer over het boek.

Te downloaden bij:

3 gedachten over “Leuke boeken voor Harry Potter fans

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *