De magische apotheek 5 – De stad van de verloren tijd

Titel: De magische apotheek 5 – De stad van de verloren tijd
Genre: Leuk voor kinderen
Schrijver: Anna Ruhe 
Verteller: Marjon Keller
Duur van het boek: 6 uur 34 minuten
Alle boeken van de serie De magische apotheek:

Ik heb het boek in het Nederlands geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

Het verhaal van De magische apotheek 5

Dit boek is deel 5 van een magische serie, waarbij alle magie afkomstig is van magische parfumflesjes. De mensen in het verhaal bezitten zelf geen magie, maar wel bezitten ze het talent om geuren te combineren en recepten voor nieuwe middelen in de vorm van parfums te bedenken.
De parfums hebben magische uitwerkingen die in het verhaal aan bod komen. Sommige geuren kunnen een doorgang in de tijd maken. Andere geuren laten je anders gedragen of lichamelijk reageren.
Dit verhaal zit vol met actie waarbij de geuren worden gebruikt bij het aanvallen en verdedigen. Het is een spannend avontuur vol met magische geuren.
Dit verhaal gaat vooral over het hebben van talent. Het talent van de senti-fleurs speelt een belangrijke rol. Zij kunnen heel goed geuren ruiken en geuren onderscheiden, maar in dit verhaal wordt duidelijk dat ze tot veel meer in staat zijn.
Hoewel de personages uit deze serie net terug zijn van hun avontuur van boek 4, moeten ze direct weer weg. Dit keer gaan ze naar Venetië. Ze gaan Edgar achterna om de twee senti-fleurs te redden die hij ontvoerd heeft.
Edgar heeft afschuwelijke plannen. Ze moeten hem tegenhouden, maar zijn verleden maakt zijn daden ook zo betreurenswaardig. Is hij diep van binnen nog de lieve jongen die hij eens was geweest? Of is hij nu door en door slecht en valt hij niet meer te redden?
We krijgen een spannend verhaal met fantastische avonturen, waarbij vriendschap en vertrouwen aan de orde komt. Ook verliefdheid speelt een grote rol.

Benieuwd geworden? Lees hier een inkijkexemplaar van het boek of luister naar een fragment van het boek.

Te koop bij Bol.com (luisterboek in Kobo Plus gratis voor abonnees)

Verteller

Ik vind deze versie een ruimvoldoende waard.

Mijn mening

Dit is een goed vervolg van deze serie over de magische apotheek. Het valt wel op dat de avonturen steeds meer beginnen aan te sluiten bij wat oudere kinderen. Verliefdheid speelt een hele grote rol en de schurken halen steeds ergere narigheden uit.

De talenten van de senti-fleurs worden in dit verhaal verder uitgebreid en zijn erg bijzonder. Het avontuur in het volgende boek zal hierdoor vast nog spannender worden.

Het is mooi hoe Elodie een andere rol begint te krijgen in deze serie. Ze voegt heel veel toe aan het verhaal. Hoewel alles lijkt te draaien om Lucie, heeft de schrijver de andere personages ook bijzondere eigenschappen en talenten gegeven. Zonder een senti-fleur talent zijn ze toch erg belangrijk voor het verhaal. Ook haar 6-jarige broertje is best een held in het verhaal!

Ik vind dit boek leuker dan deel 4 en kijk erg uit naar het volgende deel.

Ik vind dit boek 4 van de 5 sterren waard.

Bekijk meer leuke kinderboeken.
Bekijk mijn lijst met leuke kinderboeken voor de fans van Harry Potter.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

  • Bol.com: Hardcover, luisterboek (luisterboek in Kobo Plus gratis voor abonnees) en E-book in het Nederlands.
  • Storytel: Luisterversie in het Nederlands.
  • Luisterrijk: Luisterboek in het Nederlands.
  • iTunes: Luisterboek en E-book in het Nederlands.
  • Nextory: Luisterboek in het Nederlands.
  • Audible: Luisterboek in het Nederlands.
  • BookbeatNL: Luisterboek in het Nederlands en Engels.
  • EbookNL: Ebook in het Nederlands.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *