De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine 6 – The Desolations of Devil’s Acre

Titel: De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine 6 – The Desolations of Devil’s Acre
Genre: Leuk voor kinderen
Schrijver: Ransom Riggs
Verteller: Kirby Heyborne
Duur van het boek: 15 uur 11 minuten
Alle boeken van de serie De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine:

Ik heb het boek in het Engels geluisterd. Ik heb het boek cadeau gekregen van een vriend die het bij Audible voor me heeft gekocht.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

Het verhaal van The Desolations of Devil’s Acre

Dit boek is deel 6 van een spannende serie over mensen met bijzondere talenten. Deze mensen leven zoveel mogelijk buiten de normale wereld op speciale plekken die “lussen” worden genoemd. Deze lussen zijn speciaal gemaakt als schuilplaatsen waar deze bijzondere mensen veilig kunnen wonen, zonder dat ze hun talenten hoeven te verbergen voor normale mensen of de andere vijanden die op bijzondere mensen jagen. In zo’n lus blijft de tijd zich herhalen. Wat er zich destijds heeft afgespeeld op die plek blijft zich herhalen. Ook de “normale mensen” die destijds op die plek hebben geleefd blijven zich herhalen als onderdeel van de lus. Alleen de mensen die er zijn komen wonen kunnen er vrij leven. Het kan bijvoorbeeld om één dag gaan. In dat geval blijft die dag zich steeds herhalen. De “gewone mensen” in de lus blijven exact dezelfde dagelijkse bezigheden herhalen. De bijzondere mensen worden niet ouder in zo’n lus. Ze kunnen alleen niet meer terug naar de normale wereld, want dan zullen ze ineens versneld ouder worden en halen ze in een rap tempo hun leeftijd in.
Dit boek gaat verder waar boek 5 was gebleven, Jacob en Noor weten als enige dat Caul op het punt staat vrij te komen uit zijn gevangenschap. Zijn volgelingen hebben alle nodige ingrediënten om hem terug te halen en bij zijn terugkeer zal hij sterker dan ooit zijn. Hoewel iedereen op Jacob lijkt te rekenen weet hij heel goed dat hij niet meer de controle heeft over de monsters. Ze zijn sterker dan voorheen en hun taal is veranderd. Ze moeten nu alles op alles zetten om Noor en de andere zes bijzonderen bij elkaar te brengen en samen te ontdekken hoe ze Caul moeten tegenhouden, voordat hij alles en iedereen vernietigd of tot slaaf maakt.

Dit is een verhaal vol actie waarbij de talenten van de bijzondere mensen tijdens de gevechten worden ingezet. Sommige mensen kunnen het licht wegpakken of juist ermee aanvallen, anderen maken vuur met hun lichaam of brengen dode mensen tot leven, enz.
Dit verhaal maakt wel duidelijk dat hoewel deze bijzondere mensen over talenten beschikken, die “normale” mensen niet hebben, dit niet betekent dat ze superhelden zijn. Ze worden alleen steeds gedwongen om te strijden voor hun leven en vrijheid, maar in feite zijn ze net zo kwetsbaar als “normale” mensen. Misschien zijn ze zelfs veel kwetsbaarder, want zij weten niet anders dan vluchten en schuilen. Normale mensen zouden hun wapens inzetten.

Te koop bij Bol.com

Verteller

Ik vind deze versie een ruimvoldoende waard. Deze Engelse verteller is best goed in het laten horen van de verschillende stemmen voor de verschillende personages.

Mijn mening

Dit boek rondt deze serie prima af. Wel biedt het tegelijkertijd ruimte om verder te gaan met nieuwe avonturen en nieuwe vijanden die de wereld van de bijzondere mensen zullen bedreigen.

Mijn luisterboek is afkomstig van Audible.co.uk en jammer genoeg bieden ze dit boek zonder het beloofde document met de speciale foto’s waarop het verhaal is gebaseerd. Aan het begin van het luisterboek wordt het document wel genoemd en ik heb die dan ook graag open staan terwijl ik naar het boek luister, omdat de personages en situaties uit deze foto’s heel mooi worden beschreven in het verhaal. Ik heb contact opgenomen met Audible en ze hebben gezegd dat ze erachteraan zouden gaan, maar ja ik zelf heb daar nu niks meer aan, want ik heb het verhaal al uit. Hopelijk zullen ze in de toekomst wel het document bij het verhaal aanbieden.

Het personage Jacob wordt in dit verhaal duidelijk uitgelegd. We ontdekken waarom hij de mogelijkheid bezit om de monsters te controleren en we begrijpen zijn talent beter.

Ook nu weer speelt verliefdheid een grote rol in het verhaal. Verliefdheid op hetzelfde geslacht speelt een zeer kleine (bijna niet) opvallende rol.

Ik vind dit boek 4 van de 5 sterren waard.

Bekijk meer leuke kinderboeken.
Bekijk mijn lijst met leuke kinderboeken voor de fans van Harry Potter.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *