De magische apotheek 2

Titel: De magische apotheek 2 – Het mysterie van de zwarte bloem
Genre: Leuk voor kinderen
Schrijver: Anna Ruhe 
Verteller: Marjon Keller
Duur van het boek: 5 uur 50 minuten
Alle boeken van de serie De magische apotheek:

Het verhaal

Dit boek is deel 2 van een magische serie, waarbij alle magie afkomstig is van magische parfumflesjes. De mensen in het verhaal bezitten zelf geen magie, maar wel bezitten ze het talent om geuren te combineren en recepten voor nieuwe middelen in de vorm van parfums te bedenken.
De parfums hebben magische uitwerkingen die in het verhaal aan bod komen. Sommige geuren maken je onzichtbaar of veranderen je uiterlijk. In boek 1 hebben we al ontdekt dat er parfums zijn om het weer plotseling te veranderen (ijskoud en hagel) of mensen dingen te laten vergeten.

In dit verhaal worden de parfums ingezet als bescherming tegen een geheime organisatie. Deze mensen hebben dankzij een verboden parfum de kans op een eeuwig leven. Deze kans eigenen ze zich toe en laten zich daarbij door niemand in de weg zitten!

In deel 1 heeft Lucie samen met haar broertje en haar vriend Mats de oude tuinman gedwarsboomd bij zijn snode plannen. Hoewel ze zich prima hebben beveiligd verdwijnt op een dag al hun meteoorpoeder. Zonder dit poeder kunnen ze geen magische parfums meer maken en wie weet wat de tuinman (Willem) ermee van plan is. Ze kunnen hem toch niet zomaar de wereld laten manipuleren met de verboden en afschuwelijke parfums die hij ermee maakt?!

Bekijk hier een inkijkexemplaar.
Luister naar een fragment van het boek.

Verteller

Ik vind deze uitvoering een ruimvoldoende waard.

Mijn mening

Dit is een goed vervolg op boek 1 van De magische apotheek. Ook nu weer is de verhaallijn wel spannend, maar de gebeurtenissen zijn niet te spannend voor (jonge) kinderen. Ook blijft de spanning van een gebeurtenis niet te lang hangen.

Dit verhaal biedt een spannende wenteling die ik zeker niet voorspelbaar vind. De meeste kinderboeken zijn best voorspelbaar, maar ik vond dit boek wel lekker verassend.

Bloemen spelen ook nu weer een bijzondere rol in dit verhaal. Zelf tuinier ik graag en wanneer ik met mijn zonen aan het wandelen ben wijs ik ze graag mooie planten aan. Blijkbaar doe ik dat zo vaak dat ze zelfs al aardig wat planten kunnen noemen. In dit verhaal komen de bloemen van planten met Nederlandse naam en de Latijnse naam aan bod. Ik weet zeker dat mijn kinderen aardig wat namen zouden herkennen!

Ik vind het jammer dat de personages niet verder worden uitgebreid in dit verhaal. Lucie krijgt wel een grotere betekenis in dit verhaal, maar nu ik klaar ben met deel 2 weet ik niet echt meer te vertellen over haar broertje, haar buurvrouw of haar vriend. Hun rol vond ik wel erg beperkt of soms zelfs niet te verklaren.

Het boek zelf biedt mooie illustraties die natuurlijk bij een luisterversie van het boek verloren gaan.

Ik denk dat dit boek wel leuk is om te luisteren voor kinderen vanaf 8 jaar, omdat de spanning niet eng of te groot is.

Ik vind dit boek zeker een aanrader. Ik denk dat deze serie erg leuk is om cadeau te doen aan kinderen die graag boeken lezen of die fan zijn van de Harry Potter boeken. Zelf vind ik deze serie (ik heb tot nu toe alleen deel 1 en deel 2 nog maar gelezen) één van de leukste kinderboekenserie die ik de laatste tijd heb gelezen.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

  • Bol.com: Hardcover, luisterboek (luisterboek in Kobo Plus gratis voor abonnees) en E-book in het Nederlands.
  • Storytel: Luisterboek en Ebook in het Nederlands.
  • Luisterrijk: Luisterboek in het Nederlands.
  • Nextory: Luisterboek en Ebook in het Nederlands.
  • BookbeatNL: Luisterboek in het Nederlands.
  • EbookNL: Ebook in het Nederlands.
  • iTunes: Luisterboek en E-book in het Nederlands.
  • Audible: Luisterversie in het Nederlands.
Recensie De magische apotheek 2

Ik heb het boek in het Nederlands geluisterd met Storytel (maar nu is alleen de Nederlandse versie nog beschikbaar). Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *