De magische apotheek

Alles over luisterboeken

De magische apotheek

Titel: De magische apotheek 1
Genre: Leuk voor kinderen
Schrijver: Anna Ruhe 
Verteller: Marjon Keller
Duur van het boek: 5 uur 53 minuten
Alle boeken van de serie De magische apotheek:

Ik heb het boek in het Nederlands geluisterd met Storytel. Ik betaal 15 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Ook heb ik de account van mijn moeder aan mijn gezinsabonnement gekoppeld en kan zij ook zoveel boeken luisteren als ze maar wil. Hetzelfde geldt voor mijn twee kinderen. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 12 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.

Het verhaal

Dit boek is deel 1 van een nieuwe magische serie, waarbij alle magie afkomstig is van magische parfumflesjes. De mensen in het verhaal bezitten zelf geen magie.

Het gezin van Lucie verhuist naar een oude villa. Het ruikt erg vreemd in de villa en er doen vreemde verhalen de ronde in het dorp. Hun buurjongen Mats heeft schijnbaar een obsessie met het huis, want hij staat iedere dag bij hen op de stoep. Het ziet ernaar uit dat hij voor eens en voor altijd wil ontdekken wat er zo vreemd is aan villa Evie.
Samen met haar jongere broertje Benno en hun buurjongen Mats gaat Lucie op onderzoek uit. Dan ontdekken ze de geheime kamer die verbonden is met de kas van de tuinman: het is een magische apotheek met wel duizenden flesjes vol bijzondere parfums. Bij het openen van zo’n flesje gebeuren er vreemde en magische dingen. De tuinman Willem werkt in de grote kas. Zou hij deze magische apotheek beheren? Jaagt hij daarom iedereen weg uit zijn kas?
Wanneer het jonge broertje van Lucie zo’n flesje uit de apotheek meeneemt gebeuren er vreemde dingen met de mensen in het dorp. Ook hun ouders beginnen zich raar te gedragen. De kinderen moeten zo snel mogelijk ingrijpen om iedereen te helpen, voordat het te laat is!

Bekijk hier een inkijkexemplaar.
Luister naar een fragment van het boek.

Te koop bij Bol.com (luisterboek en E-book in Kobo Plus gratis voor abonnees)

Bekijk hieronder een trailer van het boek.

Verteller

Ik vind deze uitvoering een voldoende waard. Bij één van de hoofdstukken is de audio dubbel. Net wanneer je klaar bent met een stuk begint een hoofdstuk begint het weer opnieuw.

Mijn mening

Leuk begin van een nieuwe magische serie. Ik vind dit boek een aanrader en het lijkt me zeker leuk voor fans van Harry Potter. De setting van het verhaal is erg bijzonder en geeft me hetzelfde gevoel als de boeken van Harry Potter en Nevermoor, met als uitzondering dat dit verhaal zich geheel afspeelt in onze “gewone wereld” en de mensen niet kunnen toveren.
Het verhaal speelt zich af in villa Evie of eromheen. Dit lijkt een magische plek vol met mysteries.

De personages zijn leuk, op de onaardige tuinman na en de vreemde barones die zo nu en dan bij de tuinman langskomt. Deze twee personages zijn onaardig en dat hoort zo bij het verhaal.
De kinderen die dit avontuur beleven zijn prettige personages. Mats heeft duidelijk een obsessie met villa Evie en hij schijnt iets verborgen te houden, maar hij is wel een aardige jongen en doet altijd erg lief tegen het vijfjarige broertje van Lucie.

Het boek zelf biedt mooie illustraties (in zwart/wit/grijs) die natuurlijk bij een luisterversie van het boek verloren gaan.

Ik denk dat dit boek wel leuk is om te luisteren voor kinderen vanaf 8 jaar, omdat de spanning niet eng of te groot is.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

 • iTunes: Luisterboek en E-book in het Nederlands.
 • Bol.com: Hardcover, luisterboek (luisterboek in Kobo Plus gratis voor abonnees) en E-book (E-book in Kobo Plus gratis voor abonnees)in het Nederlands.
 • Storytel: Luisterversie in het Nederlands.
 • Luisterrijk: Luisterversie in het Nederlands.
 • Audible: Luisterversie in het Nederlands.

6 reacties

 1. […] Doelgroep: Vanaf 10 jaar of vanaf 8 jaar voor kinderen die wat meer uitdaging kunnen gebruiken in woorden en leestekstenTitel:  De magische apotheek 3 – De strijd om de meteoor Schrijver: Anna Ruhe Illustrator: Claudia CarlsUitgeverij: Van Holkema & WarendorfEAN: 9789000368020 EAN E-book : 9789000368037EAN luisterboek : 9789000377732Ontdek hier alle boeken van deze serie. […]

 2. […] Doelgroep: Vanaf 11 jaarTitel: De magische apotheek 4 – Het toernooi van de parfumeurs Schrijver: Anna Ruhe Illustrator: Claudia CarlsUitgeverij: Van Holkema & WarendorfEAN: 9789000374250EAN E-book : 9789000374267 EAN luisterboek : 9789000377749Ontdek hier alle boeken van deze serie. […]

 3. […] Doelgroep: Vanaf 10 jaarTitel:  Robot oorlog 1 – Geheime kracht Schrijver:  Rian Visser Illustrator: Guillem H. PongiluppiUitgeverij: Books2DownloadEAN: 9789491647000EAN E-book : 9789491647109EAN luisterboek : 9789491647208Ontdek hier alle boeken van deze serie. […]

 4. […] Doelgroep: Vanaf 11 jaarTitel: De magische apotheek 5 – De stad van de verlorenSchrijver: Anna Ruhe Illustrator: Claudia CarlsUitgeverij: Van Holkema & WarendorfEAN: 9789000374274EAN E-book : 9789000374281EAN luisterboek : 9789000377756Ontdek hier alle boeken van deze serie. […]

 5. […] Doelgroep: Vanaf 11 jaarTitel: De magische apotheek 6- De erfenis van Villa EvieSchrijver: Anna Ruhe Illustrator: Claudia CarlsUitgeverij: Van Holkema & WarendorfEAN: 9789000374298EAN E-book : 9789000374304EAN luisterboek : 9789000377763Ontdek hier alle boeken van deze serie. […]

 6. […] Doelgroep: Vanaf 10 jaarTitel: De magische apotheek – Het geheime geurenboekSchrijver: Anna Ruhe Illustrator: Claudia CarlsUitgeverij: Van Holkema & WarendorfEAN: 9789000383795Ontdek hier alle boeken van deze serie. […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.