De magische apotheek

Titel: De magische apotheek 1
Genre: Leuk voor kinderen
Schrijver: Anna Ruhe 
Verteller: Marjon Keller
Duur van het boek: 5 uur 53 minuten
Alle boeken van de serie De magische apotheek:

Het verhaal

Dit boek is deel 1 van een nieuwe magische serie, waarbij alle magie afkomstig is van magische parfumflesjes. De mensen in het verhaal bezitten zelf geen magie.

Het gezin van Lucie verhuist naar een oude villa. Het ruikt erg vreemd in de villa en er doen vreemde verhalen de ronde in het dorp. Hun buurjongen Mats heeft schijnbaar een obsessie met het huis, want hij staat iedere dag bij hen op de stoep. Het ziet ernaar uit dat hij voor eens en voor altijd wil ontdekken wat er zo vreemd is aan villa Evie.
Samen met haar jongere broertje Benno en hun buurjongen Mats gaat Lucie op onderzoek uit. Dan ontdekken ze de geheime kamer die verbonden is met de kas van de tuinman: het is een magische apotheek met wel duizenden flesjes vol bijzondere parfums. Bij het openen van zo’n flesje gebeuren er vreemde en magische dingen. De tuinman Willem werkt in de grote kas. Zou hij deze magische apotheek beheren? Jaagt hij daarom iedereen weg uit zijn kas?
Wanneer het jonge broertje van Lucie zo’n flesje uit de apotheek meeneemt gebeuren er vreemde dingen met de mensen in het dorp. Ook hun ouders beginnen zich raar te gedragen. De kinderen moeten zo snel mogelijk ingrijpen om iedereen te helpen, voordat het te laat is!

Bekijk hier een inkijkexemplaar.
Luister naar een fragment van het boek.

Bekijk hieronder een trailer van het boek.

Verteller

Ik vind deze uitvoering een voldoende waard. Bij één van de hoofdstukken is de audio dubbel. Net wanneer je klaar bent met een stuk begint een hoofdstuk begint het weer opnieuw.

Mijn mening

Leuk begin van een nieuwe magische serie. Ik vind dit boek een aanrader en het lijkt me zeker leuk voor fans van Harry Potter. De setting van het verhaal is erg bijzonder en geeft me hetzelfde gevoel als de boeken van Harry Potter en Nevermoor, met als uitzondering dat dit verhaal zich geheel afspeelt in onze “gewone wereld” en de mensen niet kunnen toveren.
Het verhaal speelt zich af in villa Evie of eromheen. Dit lijkt een magische plek vol met mysteries.

De personages zijn leuk, op de onaardige tuinman na en de vreemde barones die zo nu en dan bij de tuinman langskomt. Deze twee personages zijn onaardig en dat hoort zo bij het verhaal.
De kinderen die dit avontuur beleven zijn prettige personages. Mats heeft duidelijk een obsessie met villa Evie en hij schijnt iets verborgen te houden, maar hij is wel een aardige jongen en doet altijd erg lief tegen het vijfjarige broertje van Lucie.

Het boek zelf biedt mooie illustraties (in zwart/wit/grijs) die natuurlijk bij een luisterversie van het boek verloren gaan.

Ik denk dat dit boek wel leuk is om te luisteren voor kinderen vanaf 8 jaar, omdat de spanning niet eng of te groot is.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

  • Bol.com: Hardcover, luisterboek (luisterboek in Kobo Plus gratis voor abonnees) en E-book (E-book in Kobo Plus gratis voor abonnees)in het Nederlands.
  • Storytel: Luisterboek en Ebook in het Nederlands.
  • Luisterrijk: Luisterboek in het Nederlands.
  • Nextory: Luisterboek en Ebookin het Nederlands.
  • BookbeatNL: Luisterboek in het Nederlands.
  • EbookNL: Ebook in het Nederlands.
  • iTunes: Luisterboek en E-book in het Nederlands.
  • Audible: Luisterversie in het Nederlands.
Recensie De magische apotheek

Ik heb het boek in het Nederlands geluisterd met Storytel (maar nu is alleen de Nederlandse versie nog beschikbaar). Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

6 gedachten over “De magische apotheek

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *