De kaart der dagen – De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine 4

Titel : A map of days – Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children 4
Titels: De kaart der dagen – De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine 4
Genre:  Young adult, fantasy
Schrijver: Ransom Riggs
Verteller: (ENG) Kirby Heyborne
Duur van het boek: 13 uur 53 minuten
Alle boeken van de serie De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine:

Ik heb het boek in het Engels geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 15 euro per maand (maar ik zie dat het nu al 17 euro per maand kost voor nieuwe leden) om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.

Het verhaal


Het boek gaat over Jacob. Na alles wat hij heeft beleefd in de vorige boeken woont hij nu weer thuis. Hij wil proberen zijn beide levens compleet te leven. Hij wil geen keuze maken tussen de bijzondere wereld en zijn normale leven. Hij hoeft alleen maar bij zijn ouders te blijven wonen totdat hij een volwassen leeftijd bereikt. Daarna kan hij zijn eigen leven vorm geven en ook zijn vrienden in hun lus weer zien.
Maar daar steken zijn ouders al gauw een stokje voor. Ze hebben de brieven van “Emma” gevonden! Hun oplossing: Jacob moet maar een poosje bijkomen in een speciaal tehuis, waar hij mentaal goed begeleid zal worden!
Kan hij zijn ouders maar de waarheid laten zien. Als ze hem eenmaal geloven komt het wel goed. Ze zullen hem dan vast wel steunen in zijn leven. Ze verdienen het om de waarheid te weten. Jacobs vader moet weten hoe moedig en geweldig zijn eigen vader, Jacobs opa, was.
Maar is het allemaal wel zo makkelijk?

En wie was zijn opa eigenlijk? Waarom had hij zoveel geheimen? Hield hij niet genoeg van Jacob om zijn leven met hem te delen?

Deel 1 van deze serie is verfilmd door Tim Burton. Bekijk de trailer van de video hieronder.

Dit boek kan als audioboek gedownload worden in het Engels in iTunes.

Dit boek kan als e-book gedownload worden in het Engels in iTunes.

Verhaallijn en ontknoping

Al vrij snel in het begin van het boek lijkt alles goed te komen voor Jacob, maar dan begint het allemaal mis te gaan. “Je kan niet alles hebben” lijkt dan best een understatement.
Jacob ontdekt meer over het leven van zijn opa. Zijn opa hoorde bij een geheime organisatie en Jacob zou graag in zijn voetsporen willen volgen, maar waar moet hij beginnen? De toegang tot een geheime organisatie is niet makkelijk te vinden.
De eerste vier tot vijf uren van het boek gaan vooral over het in kaart brengen van Jacobs leven. Waar staat hij nu na al zijn avonturen? En hoe nu verder?

Het verhaal gaat een hele andere kant op dan je tot nu toe gewend bent. Je begint met andere ogen te kijken naar de wereld van de bijzonderen. Tot nu toe hebben we alleen maar gelezen over de bijzonderen in Europa. Dit verhaal speelt zich vooral af in Amerika en daar gelden hele andere regels!

Verteller

Ik ben erg tevreden over deze Engelse verteller. Zijn uitvoering is heel goed en heel fijn om naar te luisteren.

Mijn mening

De eerste vier tot vijf uren van het boek gaan vooral over het in kaart brengen van Jacobs leven. Dit klinkt misschien saai, maar dat is het zeker niet. De combinatie van de schrijfstijl van Ransom Riggs en de uitvoering van de verteller maakt het een genot om naar te luisteren. Wel voel je weer veel meer je nieuwsgierigheid geprikkeld worden. Je voelt als luisteraar dat er veel te ontdekken valt en je kan niet wachten om het allemaal te verkennen!

Zo na 4 uur in het verhaal mis ik de foto’s. Ik voel dat de foto’s het verhaal een extra dimensie geven. Jammer genoeg is het niet zo gemakkelijk om de foto’s te vinden. Ik heb Storytel zelfs een mail gestuurd om te vragen hoe ik aan de pdf kan komen met de authentieke foto’s zoals vermeld bij het boek op hun website. Gelijk de volgende dag kreeg ik de foto’s in een pdf. De foto’s worden begeleid met de bijbehorende stukjes tekst uit het verhaal. Ook nu weer vind ik het prachtig om te zien hoe dit boek zo bijzonder geïllustreerd wordt met echte foto’s. Erg knap hoe de schrijver het verhaal zo heeft geschreven zodat het lijkt dat de foto’s speciaal zijn gemaakt voor het boek. Wel vind ik de foto’s minder bijzonder dan de foto’s uit deel 1 en deel 2. Ik vind de foto’s mooi en knap, maar niet zo speciaal.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *