De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine 5 – De samenspraak van de vogels

Titel: De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine 5 – De samenspraak van de vogels
Genre: Leuk voor kinderen
Schrijver: Ransom Riggs
Verteller: Kirby Heyborne
Duur van het boek: 9 uur 12 minuten
Alle boeken van de serie De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine:

Ik heb het boek in het Engels geluisterd. Ik heb het boek cadeau gekregen van een vriend die het bij Audible voor me heeft gekocht.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

Het verhaal van De samenspraak van de vogels

Dit boek is deel 5 van een spannende serie over mensen met bijzondere talenten. Deze mensen leven zoveel mogelijk buiten de normale wereld op speciale plekken die “lussen” worden genoemd. Deze lussen zijn speciaal gemaakt als schuilplaatsen waar deze bijzondere mensen veilig kunnen wonen, zonder dat ze hun talenten hoeven te verbergen voor normale mensen of de andere vijanden die op bijzondere mensen jagen. In zo’n lus blijft de tijd zich herhalen. Wat er zich destijds heeft afgespeeld op die plek blijft zich herhalen. Ook de “normale mensen” die destijds op die plek hebben geleefd blijven zich herhalen als onderdeel van de lus. Alleen de mensen die er zijn komen wonen kunnen er vrij leven. Het kan bijvoorbeeld om één dag gaan. In dat geval blijft die dag zich steeds herhalen. De “gewone mensen” in de lus blijven exact dezelfde dagelijkse bezigheden herhalen. De bijzondere mensen worden niet ouder in zo’n lus. Ze kunnen alleen niet meer terug naar de normale wereld, want dan zullen ze ineens versneld ouder worden en halen ze in een rap tempo hun leeftijd in.
Dit boek gaat verder waar boek 4 was gebleven, Jacob probeert een meisje, Noor, te redden. Zij zal een belangrijke rol spelen in deze bijzondere wereld, ten minste, dat is voorspeld in een profetie.
Ze moeten zoveel mogelijk te weten komen over haar, haar verleden en de profetie.
Ondertussen staat de bijzondere wereld op zijn kop. Er kan elk moment een oorlog uitbreken tussen enkele groepen van hun samenleving. De kans is groot dat de oorlog niet beperkt zal blijven binnen de lussen, maar zelfs tot uiting zal komen in de gewone mensenwereld en de gevolgen daarvan zouden desastreus kunnen zijn.
Jacob, Noor en zijn vrienden moeten zelf flink aan de slag om hun wereld te verdedigen. Ze moeten samen uit zien te vinden wat hun vijanden van plan zijn en waarom er hier en daar bijzondere mensen worden ontvoerd en/of beroofd.
Dit boek zit vol met actie over mensen met bijzondere talenten, die elkaar bevechten met hun vreemde talenten. De één gebruikt snot en spuug als wapen, de ander kan dode mensen weer levendig maken en als marionette poppen laten bewegen. Iedereen heeft wel een eigen talent om in te kunnen zetten. Hun gezamenlijke vijand zijn de onzichtbare monsters en de mensen die deze monsters besturen. Ze lijken nu sterker dan ooit tevoren en ze staan op het punt om hun kwade plannen uit te voeren. Het is maar de vraag of Jacob en zijn vrienden hen op tijd tegen kunnen houden.

Te koop bij Bol.com

Verteller

Ik vind deze versie een ruimvoldoende waard. Deze Engelse verteller is best goed in het laten horen van de verschillende stemmen voor de verschillende personages. Alleen de actiemomenten waren in het begin even wennen. Hier en daar kon hij de juiste toon van het verhaal niet goed laten horen en klonk het bijna saai als een opsomming, maar dat gebeurde gelukkig niet zo vaak.

Mijn mening

Dit verhaal is zeer spannend en is zeker één van de beste boeken die ik de afgelopen tijd heb geluisterd/gelezen.
Er gebeurt veel in het verhaal en de spannende gebeurtenissen volgen elkaar mooi en vlot op. Tussendoor heb je steeds even een kort moment van rust, voordat Jacob zich weer in een nieuwe situatie stort.

Deze bijzondere wereld en de structuur van deze wereld wordt met dit verhaal heel mooi verder uitgebreid. Jacob groeit enorm als personage en vooral zijn persoonlijke situatie staat centraal in het verhaal. Nu zijn relatie met Emma is beëindigd merkt hij al snel dat hij nu echt verliefd wordt. Zijn gevoelens spelen dan ook een grote rol in het verhaal. Jacob maakt in dit boek een verandering door als persoon en het kan zijn dat je daarom aan hem moet wennen als personage.

Ik vind het erg belangrijk om de foto’s erbij te hebben. In het verhaal worden enkele personages zeer uitgebreid beschreven en daar hoort ook steeds een foto bij. Het is mooi om de foto goed te bekijken terwijl het personage wordt beschreven. Ik vind het nog steeds enorm knap hoe de schrijver vanuit deze opmerkelijke foto’s dit verhaal heeft geschreven. De foto’s zijn authentiek en zijn niet bewerkt. Wel zijn sommige foto’s een beetje van kwaliteit verbeterd. De foto’s zijn in de afgelopen jaren door de schrijver verzameld via vlooienmarkten, shows of zijn afkomstig uit de persoonlijke collecties van verzamelaars. Bij dit luisterboek krijg je de foto’s als PDF, zodat je ze kan bekijken terwijl je de personages in het verhaal tegenkomt.

Ik begon aan dit boek terwijl ik boek 4 jaren geleden had gelezen. Het verhaal van boek 4 stond me helemaal niet meer voor de geest, maar dat gaf helemaal niet. De schrijver roept je herinneringen beetje bij beetje op door je de informatie uit het vorig boek te geven tijdens het verhaal.

Ik ben erg blij dat ik gewacht heb met dit boek, want het eindigt met een enorme cliffhanger. Gelukkig kan ik vandaag nog verder gaan met boek 6! Mijn tip aan jou: zorg ervoor dat je snel aan boek 6 kan komen, wanneer je met dit boek begint.

Ik heb alleen als minpunt dat ik het verhaal niet helemaal compleet vind. Wanneer Jacob het meisje redt krijgt hij te horen hoe hij haar moet helpen en waar ze wel en niet veilig is. Ik vind het jammer dat deze waarschuwende woorden zo weinig van betekenis zijn in het verhaal. Tot en met het einde van het boek bleef ik wachten op het moment dat de waarschuwing uitkwam en wat de redenatie erachter zou zijn.

Verder kan ik me voorstellen dat je dit boek wat aan actie vindt missen vergeleken met de vorige delen. Zelf vond ik het meer dan genoeg actie bieden, maar omdat er flink wat tijd tussen boek 4 en dit boek zit voor me, heb ik geen last van een “vreemde overgang”. Als je dit boek direct na boek 4 leest kan je dit anders ervaren.

Ik vind dit boek 5 van de 5 sterren waard.

Bekijk meer leuke kinderboeken.
Bekijk mijn lijst met leuke kinderboeken voor de fans van Harry Potter.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *