Library of souls – Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children 3

Titel: De bibliotheek der zielen – De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine 3
Titel Nederlands: Library of souls – Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children 3
Genre:  Young adult, fantasy
Schrijver: Ransom Riggs
Verteller: (NL) Jeroen Kramer (ENG) Kirby Heyborne
Duur van het boek: 14 uur 56 minuten
Alle boeken van de serie De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine:

Ik heb het boek in het Engels geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 15 euro per maand (maar ik zie dat het nu al 17 euro per maand kost voor nieuwe leden) om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.

Het verhaal

Het boek gaat over Jacob. Zijn leven is compleet onderbroken in deel 1 en hij kan voorlopig niet meer terug naar zijn oude leven.
Samen met de andere bijzondere kinderen zijn ze op de vlucht voor de monsters, de hulsels en schepsels. Al hun vrienden zijn gevangen genomen.
Lees in deel 2 hoe het voelt om op de vlucht te zijn voor enge hulsels en schepsels in Londen tijdens de Tweede Wereldoorlog.

In dit deel gaat het verhaal verder. Alleen Jacob, Emma en de hond Adisson zijn nog over. Samen proberen ze de rest te bevrijden. Jacob leert al snel hoe zijn gave werkt. Hij is precies wat ze nu nodig hebben. Als hij dit beter kan ontwikkelen zullen ze een kans hebben om hun vrienden terug te krijgen.

Deel 1 van deze serie is verfilmd door Tim Burton. Bekijk de trailer van de video hieronder.

Dit boek kan als audioboek gedownload worden in het Engels in iTunes.

Dit boek kan als e-book gedownload worden in het Nederlands in iTunes.

Verhaallijn en ontknoping

Alles is misgelopen. Alle Ymbrynes zijn gevangen genomen door de schepsels. Het ziet ernaar uit dat dit het einde zal zijn van de wereld van de bijzondere mensen.
Jacob, Emma en Adisson zullen er alles aan doen om hun vrienden en de andere ymbrynes te bevrijden. Als ze dit niet voor elkaar krijgen zullen ze er waarschijnlijk bij omkomen, maar niets zal ze tegenhouden!

Ze komen terecht in een levensgevaarlijke lus. Het leven is er weerzinwekkend en behoorlijk uitzichtloos. Ze zijn er een zeer gemakkelijke prooi. Wie kunnen ze er vertrouwen?

Beetje bij beetje ontdekt Jacob zijn speciale krachten. Hij wordt met de dag beter en sterker, maar om diep in het hart van de schepsels te dringen is wel meer nodig dan het kunnen commanderen van één schepsel! Ze hebben een leger nodig, maar het leger van de bijzondere mensen bestaat niet meer. Het leger werd als eerste door de schepsels verpletterd.
In deze lus zien Emma en Jacob hoe de toekomst zal zijn als de schepsels eenmaal hebben overwonnen. Alles en iedereen zal compleet in hun macht zijn. Alle hoop zal dan verloren zijn.
Kunnen ze met z’n drieën het tij nog keren?

Verteller

Ook nu weer ben ik zeer tevreden met de Engelse versie. Hij brengt het verhaal heel mooi tot leven. Zijn uitvoering is meer dan alleen maar voorlezen. Als jouw Engels goed genoeg is om het boek in het Engels te luisteren dan is dat wat ik je zou aanraden. De personagestemmen van deze verteller is echt heel goed en ik luister ook graag naar de verschillende accenten die hij gebruikt. Het verhaal komt veel meer tot leven bij deze Engelse verteller dan bij de Nederlandse versie.

Mijn mening

Vooral in dit boek merk ik wat ik allemaal mis door alleen maar naar het verhaal te luisteren zonder deze bijzondere foto’s te zien. Ik kan me herinneren hoe het voelde om de bijzondere foto’s bij het verhaal te zien. De boeken staan vol met authentieke oude foto’s van verzamelaars.

© 2015 Ransom Riggs, Bibliotheek der zielen

De foto’s passen heel fijn in het verhaal waardoor je het idee hebt dat ze speciaal gemaakt zijn als illustratie van het verhaal. Ik vind het ontzettend knap dat de schrijver heel veel moeite heeft gedaan om “echte” oude foto’s te vinden bij zijn verhaal en het mooi passend bij elkaar heeft weten te krijgen! Bij deze serie raad ik je toch echt de boeken aan boven de audioboeken. Het is echt jammer als deze mooie en bijzondere foto’s aan je voorbij gaan. Wel moet ik erbij zeggen dat ik de foto’s van deel 1 en deel 2 veel indrukwekkender vond dan in dit deel.
In dit deel vind ik ze wel mooi, maar ik kreeg wel heel sterk het gevoel dat de bijzondere foto’s al uit het aanbod geplukt waren voor deel 1 en 2 en dit was wat er over bleef. Toch passen ze ontzettend goed bij het verhaal en dat blijf ik superknap vinden!

Ook nu weer heb ik enorm genoten van het verhaal. Ik vond het einde wel heel erg prettig. Nog één deel te gaan en ik ga daar dan ook vandaag gelijk aan beginnen!

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *