Hollow city -Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children 2

Titel: Hollow city -Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children 2
Titel Nederlands: Omhulde stad -De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine 2
Genre:  Young adult, fantasy
Schrijver: Ransom Riggs
Verteller: (NL) Jeroen Kramer (ENG) Kirby Heyborne
Duur van het boek: 11 uur 39 minuten
Alle boeken van de serie De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine:

 

Ik heb het boek in het Engels geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 15 euro per maand (maar ik zie dat het nu al 17 euro per maand kost voor nieuwe leden) om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.

Het verhaal

Het boek gaat over Jacob. Zijn leven heeft in deel 1 een dramatische wending genomen en hij kan niet meer terug naar zijn oude leven.
Samen met de andere bijzondere kinderen zijn ze op de vlucht voor de monsters, hulsels en schepsels.
Ze proberen mevrouw Peregrine te redden en zoeken ondertussen een veilige plek waar ze hulp kunnen vinden.
Lees hoe het voelt om op de vlucht te zijn in Londen tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Deel 1 van deze serie is verfilmd door Tim Burton. Bekijk de trailer van de video hieronder.

Dit boek kan als audioboek gedownload worden in het Engels in iTunes.

Dit boek kan als e-book gedownload worden in het Nederlands in iTunes.

Verhaallijn en ontknoping

Jacob heeft in deel 1 besloten om zijn nieuwe vrienden te helpen. Om dat te doen heeft hij zijn leven (tijdelijk) achter zich gelaten.
Ze worden achtervolgd en opgejaagd door de schepsels en hulsels. Tijd is schaars, ze moeten zo snel mogelijk hulp zien te vinden voor mevrouw Peregrine anders zal ze voor altijd vast blijven zitten in haar gedaante van een vogel.

Verliefdheid en liefde beginnen steeds meer een rol te spelen in het verhaal. Jacob ontdekt wat zijn gevoelens zijn voor Emma. Ze zijn vele malen sterker dan een simpele verliefdheid.

De hulsels en schepsels zijn al veel verder gedrongen in de wereld van de bijzonderen dan de kinderen hadden gedacht. Is alles al verloren? Of hebben ze nog een kans om mevrouw Peregrine te redden?

Jacob moet zo snel mogelijk zijn bijzondere talent verder ontwikkelen. Het vinden van de onzichtbare monsters is het enige wat hen in leven kan houden. Zo hebben ze zelfs een goede kans om terug te kunnen vechten en te overleven.

Verteller

Ik ben dit keer begonnen met de Engelse versie. Ik werd blij verrast met een nieuwe Engelse verteller. In deel 1 was ik helemaal niet tevreden over de Engelse verteller en heb ik het boek vooral in het Nederlands geluisterd. Ik vond dat de Nederlandse verteller het ook best goed deed hoor, maar dit boek had een andere Engelse verteller en diens uitvoering is wel beter dan die van de Nederlandse verteller. Als jouw Engels goed genoeg is om het boek in het Engels te luisteren dan is dat wat ik je nu zou aanraden. De personagestemmen van deze verteller is echt heel goed en ik luister ook graag naar de verschillende accenten die hij gebruikt. Het verhaal komt net meer tot leven bij deze Engelse verteller dan bij de Nederlandse versie.

Mijn mening

De kinderen zijn in het eerste deel van het boek vooral verloren. Ze worstelen dan ook veel met hun moed, overmoed en wanhoop. Het leven van mevrouw Peregrine rust op hun tere schouders en ze zijn allen stuk voor stuk bereid om haar te helpen, wat het hen ook zal kosten. Ze vinden dat ze dit moeten doen om de balans op te maken. Mevrouw Peregrine heeft ze vele mooie en vooral rustige jaren gegeven. Nu willen ze graag iets terug doen nu mevrouw Peregrine hen nodig heeft. De taak die ze op zich hebben genomen lijkt bijna onmogelijk en iedere dag een voet voor de andere plaatsen lijkt dan ook vaak het enige wat ze kunnen doen. Het is heel mooi om te lezen en te beleven hoe mensen moed kunnen putten uit puur vastberadenheid. Ik vind dat best inspirerend.

Mooi verhaal. Dit deel is heel duidelijk. Het gaat vooral over het zoeken naar hulp voor hun directrice. Dat gaat natuurlijk niet zonder slag of stoot. Sterker nog, het kost best veel slagen en stoten.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *