Tot aan de zon en terug

Titel: Tot aan de zon en terug
Titel Engels: And now you’re back
Genre: Romance, feel-good
Schrijver: Jill Mansell
Verteller: 
Lotte Horlings
Engelse vertellers: Charlotte Worthing
Uitgeverij: Boekerij
Duur van het boek:
9 uur 59 minuten
Duur van het Engelse boek : 11 uur 39 minuten

Ik heb het boek in het Nederlands geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

Het verhaal van Tot aan de zon en terug

Dit boek gaat over het liefdesleven van verschillende mensen, maar Didi is daarbij de belangrijkste personage. Het verhaal wordt verteld vanuit de kant van verschillende personages.
Ten eerste maak je mee wat Shay en Didi na al die jaren nog voor elkaar voelen, ook al was hun relatie jaren geleden stuk gelopen. Daarnaast leven we mee met de weduwe Rosa, terwijl ze op haar oude leeftijd nog over muren klimt om toch even dichter bij haar overleden man te kunnen zijn. Het liefdesleven van haar dochter komt eindelijk eens lekker op gang, wanneer ze via een dating app een man ontmoet.
Dit verhaal gaat over oude en nieuwe liefdes, je hart volgen en tweede kansen.

– Didi staat op het punt te trouwen met haar verloofde, maar wanneer haar eerste liefde Shay weer plotseling terug komt, begint ze toch te twijfelen.
Shay is teruggekomen om zijn vader te helpen. Zijn vader heeft niet lang meer te leven en hij wil graag zijn laatste dagen doorbrengen in het huis waarin hij eens zo gelukkig was geweest met zijn vrouw en zijn zoon Shay.
– Rosa mist haar overleden man nog steeds iedere dag. Na zijn dood heeft ze zijn as gestrooid bij zijn geliefde boom in hun achtertuin, maar door omstandigheden heeft ze het huis moeten verkopen. Nu klimt ze vaak stiekem over de muur om toch even bij zijn boom te kunnen zijn.
– Rosa’s dochter heeft nu eindelijk eens geluk in de liefde. Via een dating app ontmoet ze een man met wie het meteen klikt.

Bekijk een inkijkexemplaar van het boek of luister naar een fragment van het boek.

Te koop bij Bol.com: E-book is gratis voor abonnees in Kobo Plus

Verteller

De stem van deze verteller is best prettig, maar ze moet het verhaal vanuit veel verschillende personages vertellen en dit komt niet helemaal goed over. Pas richting het einde van het boek ontdekte ik de leeftijd van één van de personages en snapte ik welke kant zijn verhaal op ging. Ik vind deze uitvoering een matig/voldoende waard.

Mijn mening

Dit verhaal is feel-good en dat vind ik wel prettig, maar ik vind dit boek niet echt een aanrader.
Ik had geen enkel moment het gevoel dat ik lekker in het verhaal zat. Iedere keer gingen we weer over naar een ander personage en wat voorleesstem betreft hoorde ik geen enkel verschil en moest ik weer opnieuw bijstellen en goed concentreren over wie het verhaal nu weer ging. Je moet goed opletten om de personages uit elkaar te houden.
Ik voelde geen binding met de personages en dat vond ik een groot gemis.
Verder vond ik het verhaal weinig verrassend.

Ik vind dit boek 3 van de 5 sterren waard.

Als je zin hebt in een romance boek waar je helemaal blij van wordt dan raad ik je de volgende boeken aan:

Bekijk meer Romance boeken.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

  • Bol.com: E-book en paperback in het Nederlands.
  • Storytel: Nederlandse luisterversie.
  • Luisterrijk: Luisterboek in het Nederlands.
  • Audible: Engelse luisterversie.
  • Nextory: Nederlandse luisterversie en E-book versie en Engelse luisterversie.
  • iTunes: E-book in het Nederlands en luisterboek in het Engels.
  • BookbeatNL: Luisterboek in het Nederlands en Engels.
  • EbookNL: Ebook in het Nederlands.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *