Bookchoice december 2021 voor Bookchoice leden

Bekijk op deze pagina de acht boeken van deze maand met extra informatie zoals of ze stand-alone zijn of deel van een serie, duur van de boeken en mijn mening over de boeken.

Met Bookchoice kan je elke maand acht boeken lezen of luisteren vanaf 3,99 per maand.
Zij bieden een maandlidmaatschap, een kwartaallidmaatschap en een jaarlidmaatschap. Na de eerste periode kan je je lidmaatschap maandelijks opzeggen, waarbij je rekening moet houden met één kalendermaand opzegtermijn. Je kan Bookchoice nu de eerste maand gratis uitproberen en als je niet tevreden bent kan je vrijblijvend opzeggen tot het einde van de maand.
Ik ben zelf ook een paar maanden lid geweest van Bookchoice. Op zich ben ik erg tevreden over de boeken die ze aanbieden. Iedere maand luisterde ik er 5 of 6 met veel plezier. Ik stoorde me wel aan de Bookchoice app, omdat ik mijn voortgang niet kon zien. Ik kon niet zien hoe lang het boek nog duurde en ik merk dat ik dat wel erg graag wil. Daarnaast werkte de app niet met de extra’s op mijn koptelefoon.

Leden van Bookchoice krijgen elke maand toegang tot hun selectie. De selectie bestaat uit acht E-boeken en luisterboeken. Iedere maand ontdek je weer acht nieuwe boeken.
Zodra je de boeken hebt gedownload, zijn ze helemaal van jou. Je bepaalt dus zelf wanneer je ze leest of luistert.
Maar let op:

  • Je hebt twee maanden de tijd om de boeken te downloaden. Daarna is dat niet meer mogelijk.
  • Als je de boeken download en goed op je systeem bewaart, zijn ze voor jou.
  • Binnen de bookchoice app kan je jouw boeken een jaar lang lezen (ze worden dus blijkbaar niet langer dan een jaar binnen de app bewaard).

Lees ook: Tien leuke boeken om te lezen in oktober

Hieronder zie je de acht Bookchoice boeken van december 2021:

Valse getuige

Schrijver: Karin Slaughter
Verteller: Inge Ipenburg
Uitgeverij: HarperCollins Holland
Duur van het boek: 18 uur 27 minuten
Categorie: Misdaad

Lees hier mijn recensie van het boek Valse getuige.
Dit verhaal gaat over twee zussen. Hun levens zijn niet gemakkelijk verlopen. De oudste zus gaat al sinds haar zestiende gebukt onder haar schuldgevoelens jegens haar zusje. Haar zusje is drugsverslaafd en ze vindt het zo moeilijk om te verdragen hoe schuldig haar grote zus zich voelt en hoe moeilijk haar grote zus het voor zichzelf maakt en ze weet dat dit komt door wat ze hebben gedaan. Dit verhaal biedt een kat en muisspel, waarbij de dader zijn slachtoffers steeds drie stappen voor is. Hij zet het spel zo op dat ze hem recht in de armen spelen, terwijl hij overal mee wegkomt.

Hoewel ik vind dat de schrijver dit verhaal best goed heeft geschreven en je als lezer behoorlijk kan verrassen met bijzondere wendingen, wil ik toch duidelijk aankaarten dat dit verhaal erg hard kan aankomen. Het gaat over verkrachting van jonge meisjes en vrouwen en extreem (en afschuwelijk) geweld.
★★★★✰

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Dit leven is van jou

Schrijver: Tatiana de Rosnay
Verteller: Dieuwertje Blok
Uitgeverij: AmboAnthos
Duur van het boek: 6 uur 40 minuten
Categorie: Romans

Het sanatorium

Schrijver: Sarah Pearse
Verteller: Ruby van Tongeren
Uitgeverij: AmboAnthos
Duur van het boek: 15 uur 48 minuten
Categorie: Misdaad

Lees hier mijn recensie van het boek Het sanatorium.
Dit is een misdaadverhaal die bijna als een thriller aanvoelt. Het verhaal speelt zich af in een hotel, geïsoleerd gelegen midden in de Alpen. Dit gebouw was vroeger een sanatorium met TBC patiënten en het is voelbaar dat mensen er in het verleden hebben geleden. Dit zijn mooie ingrediënten voor een griezelverhaal, maar dat is het niet. Het gaat om een vrouwelijke (voormalig) rechercheur (Elin) die een moordenaar probeert tegen te houden.
Ik vond het verhaal erg traag. Ten eerste komt het verhaal heel langzaam op gang en vervolgens blijft het voortkabbelen in een traag tempo totdat het verhaal er helemaal op zit.
Het is een “who dunnit” verhaal en de schrijver heeft enorm haar best gedaan om ervoor te zorgen dat je veel personages verdenkt.
★★★✰✰

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Zangvogels

Schrijver: Christy Lefteri
Verteller: Miryanna van Reeden , Willemijn de Vries , Huub Dikstaal
Uitgeverij: Mozaiek
Duur van het boek: 9 uur 45 minuten
Categorie: Romans

Klaverblad

Schrijver: Floris Kleijne
Verteller: Christel Schimmel
Uitgeverij: Boekerij
Duur van het boek: 9 uur 42 minuten
Categorie: Misdaad

Lees hier mijn recensie van het boek Klaverblad.
Ik vind dit een goed verhaal over dreiging en het zoeken naar de waarheid. Dit is het eerste deel van een nieuwe serie over Zorah en Roelant.
Het verhaal is mooi opgebouwd en begint bijzonder met een zeer traumatische gebeurtenis in het leven van Zorah.
Dit verhaal gaat over een zakelijk schandaal, de machtige arm van rijke mensen die over lijken gaan, huurmoordenaars, hacken en spionage.
Dit verhaal speelt zich af in Nederland en de plekken in het boek zijn bestaande plekken die zo nauwkeurig mogelijk zijn beschreven.  

Ik vind dit boek 4 van de 5 sterren waard.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Wedden dat ik blijf

Schrijver: Marijke Vos
Verteller: Christel Schimmel
Uitgeverij: HarperCollins Holland
Duur van het boek: 9 uur 59 minuten
Categorie: Romance, chicklit

Lees hier mijn recensie van het boek Wedden dat ik blijf.
Dit is een heerlijk verhaal om bij weg te dromen. Vooral de mooie stukken over de alpaca’s en de andere dieren vond ik om van te genieten.
Het verhuizen uit de grote stad en een oude vervallen boerderij opknappen en vullen met prachtige dieren klinkt heerlijk romantisch in mijn oren. Ik zou Debby zo na willen doen!

Ik vind dit boek 4 van de 5 sterren waard.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

De stem

Schrijver: Jessica Durlacher
Verteller: Leonoor Koster
Uitgeverij: De arbeiderspers
Duur van het boek: 11 uur 54 minuten
Categorie: Romans

Een tijd om nooit te vergeten

Schrijver: Jennifer Robson
Verteller: Willemijn de Vries
Uitgeverij: KokBoekencentrum Fictie
Duur van het boek: 10 uur 51 minuten
Categorie: Historisch roman

Lees hier mijn recensie van het boek Een tijd om nooit te vergeten.
Een prachtig verhaal en zeker een aanrader om inzicht te krijgen in de periode na de Tweede Wereldoorlog in het Verenigd Koninkrijk.
Dit verhaal gaat over de bruidsjurk van koningin Elizabeth toen ze destijds (nog een prinses) trouwde in 1947. Het verhaal trekt je aandacht naar de mensen die de jurk hebben gemaakt en niet zozeer de beroemde ontwerper, Norman Hartnell, die alle “credits” kreeg.
Dit verhaal wordt verteld vanuit drie vrouwen. Ann Hughes en Miriam Dassin, zijn de twee vrouwen die door de schrijfster als personages zijn bedacht voor het borduurwerk van deze prachtige jurk. Naast deze twee vrouwen krijgen we ook het verhaal te horen vanuit Heather, de kleindochter van Ann Hughes. Zij vertelt haar verhaal vanuit 2016. Ann Hughes en Miriam Dassin vertellen hun verhaal vanuit 1947 toen ze aan de jurk werkten.
De jurk speelt een belangrijke rol in het verhaal. We krijgen inzicht in hoe deze jurk tot stand is gekomen en hoe hard er aan deze jurk is gewerkt door vele vrouwen, maar ook wat het voor hun privé leven heeft betekend.
★★★★✰

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *