De mooiste tijd van het jaar

Titel: De mooiste tijd van het jaar
Titel in het Engels: The winter of second chances
Genre: Romance
Schrijver: Jenny Bayliss
Verteller: Eva Damen
Engelse verteller: Susie Riddell
Duur van het boek: 11 uur
Duur van het boek (Engels): 10 uur 40 minuten

Het verhaal van De mooiste tijd van het jaar

Dit verhaal gaat over de groei die Annie meemaakt, nadat ze haar man aantreft met één van de restaurantbedienden (eentje die zelfs 20 jaar jonger is dan zij!). Ze bezitten samen een succesvol restaurant, maar Annie kan het niet meer opbrengen. Ze is helemaal klaar met hem! Dit is al de zoveelste affaire, ze is niet langer van plan het te accepteren en hem weer terug te nemen.
Nu ze voorlopig financieel in de knoop zit, neemt ze een positie aan waarbij ze gaat zorgen voor een bijzonder huis in Willow Bay, aan de Engelse zuidkust. De eigenares is al best oud en de winters beginnen te zwaar voor haar te worden. Ze gaat de winter bij een vriendin doorbrengen en ze heeft iemand nodig die tot de lente op haar huis wil passen.

Dit is precies wat Annie nodig heeft. Ze heeft tijdelijk een gratis woning en kan rustig op adem komen en bedenken hoe ze verder wil gaan. Haar twee volwassen zonen zijn blij dat ze eindelijk bij hun vader weg is en voor zichzelf kiest. Ze houden van hun vader, want hij is geweldig voor zijn kinderen, maar ze vinden zelf ook dat hij geen goede echtgenoot is en ze wensen wel beter voor hun moeder.

Annie floreert in Willow Bay. Ze past perfect binnen de gemeenschap. Ze maakt al snel vriendinnen (ze had nooit vriendinnen gehad uit schaamte voor de affaires van haar man) en start een boekenclub. Ze opent de kiosk bij haar woning en voor ze het weet neemt ze alle activiteiten op zich die de oude bewoonster al die jaren deed voor de gemeenschap. Haar woonplek blijkt de spil van het dorpje en de gemeenschap te zijn, maar niet lang meer…. John, de neef van de oude vrouw, heeft andere plannen met de woning. Hij probeert de woning te verkopen en Annie begrijpt wel waarom hij ervoor heeft gezorgd dat ze nu bij haar vriendin is gaan verblijven. Zo kan hij natuurlijk de woning veel makkelijker onder haar weg verkopen!
Ze kan John niet uitstaan. Hij gedraagt zich altijd vanuit de hoogte en iedere keer dat hij haar komt controleren, krijgen ze enorme ruzie en probeert hij haar uit het huis te krijgen.
Toch is het vreemd dat de dorpelingen allemaal zo dol op hem zijn. Hij lijkt wel een beroemdheid, terwijl hij hun geliefde dorp geweld aan doet door deze waardevolle woning te slopen en te verkopen.

Dit zijn de ingrediënten voor een heerlijk verhaal over een vrouw die helemaal opnieuw wil beginnen nadat ze weigert nog langer te tolereren hoe zeer haar man zich misdraagt.

Benieuwd geworden? Lees hier een inkijkexemplaar van het boek of luister een fragment van het verhaal.

Te koop bij Bol.com:

Verteller

Ik vind deze versie een ruimvoldoende waard.

Mijn mening

Ik was op zoek naar een kerstromance. Dat is dit niet. Het verhaal draait wel om de winter als seizoen met daarin ook de nodige feestdagen zoals Halloween en kerst, maar het kerstgevoel zelf komt minder aan de orde dan waar ik naar op zoek was. Dat neemt niet weg dat ik dit verhaal absoluut een aanrader vind. Het verhaal is goed geschreven en je voelt heerlijk mee met Annie.
Het is mooi hoe Annie het roer omgooit en een leven voor zichzelf begint uit te stippelen. Ze realiseert zich al snel de waarde van vriendinnen en ze knoopt die dan ook direct aan met de vrouwen die ze ontmoet. Samen vormen ze een boekenclub waarbij Annie veel steun vindt. Ook de andere vrouwen gedijen goed bij deze hechte vriendschap die met deze boekenclub ontstaat. Ze lezen Victoriaanse boeken en tijdens hun bespreking wordt veel gesproken over de positie van de vrouw die vaak door de maatschappij wordt opgelegd. Ik vind het geweldig toen John de schrik van zijn leven kreeg terwijl hij binnen kwam banjeren tijdens hun bespreking over jezelf als vrouw bevredigen! Zijn eerste indruk van Annie was hierdoor niet al te best.

Naast een verhaal over jezelf ontdekken en opnieuw uitvinden is dit ook een romance, maar de nadruk ligt op persoonlijke ontwikkeling en de romance is zeker niet zoet sappig en speelt meer een belangrijke bijrol. Het is zeker geen insta-love en ik merk dat ik zo’n romance die langzaam maar zeker vanuit een verkeerde eerste indruk ontstaat veel mooier opgebouwd vind.

Dit verhaal is positief geschreven en is heerlijk feel-good. Lekker om te lezen in de herfstvakantie en/of kerstvakantie.

Ik vind dit boek 5 van de 5 sterren waard.

Van deze schrijfster heb ik ook Twaalf dagen voor kerst (The Twelve Dates of Christmas) gelezen/geluisterd. Dat was een heerlijk verhaal om alvast in kerstsfeer te komen. Het verhaal heeft wel één nadeel: het einde is erg voorspelbaar. De dates gelukkig niet, dus dat scheelt weer. Alleen richting het einde beginnen de gebeurtenissen voorspelbaar te worden.

Bekijk meer Romance boeken.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

  • Bol.com: Luisterboek, paperback en E-book in het Nederlands. Luisterboek in Kobo Plus gratis voor abonnees.
  • Storytel: Luisterboek in het Nederlands en Engels.
  • Luisterrijk: Luisterboek in het Nederlands.
  • Nextory: Luisterboek in het Nederlands en Engels.
  • Ebook NL: Luisterboek in het Nederlands.
  • Bookbeat NL: Luisterboek in het Nederlands en Engels.
  • Audible: Engelse luisterversie.
  • iTunes: Luisterversie in het Engels en E-book in het Nederlands.
Recensie: De mooiste tijd van het jaar van Jenny Bayliss

Ik heb het boek in het Nederlands en Engels geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *