Wedden dat ik blijf

Titel: Wedden dat ik blijf
Genre: Misdaad, mysterie
Schrijver: Marijke Vos
Verteller: Christel Schimmel
Duur van het boek: 9 uur 59 minuten

Het verhaal van Wedden dat ik blijf

Dit is een verhaal over het verhuizen vanuit de grote stad (Amsterdam) naar het platteland en helemaal opnieuw beginnen. Het verhaal gaat over jezelf ontdekken, een plek voor jezelf maken in een gemeenschap en opnieuw verliefd worden.

Debby ziet hoeveel moeite haar zus Hilde heeft in haar leven. Hilde lijkt helemaal vast te zijn gelopen in haar leven. Het leven in de stad bevalt haar helemaal niet meer, de eindeloze files slurpen veel van hun tijd en ze ziet haar kinderen veel liever rijke ervaringen opdoen in de natuur en ruimte die het platteland kan bieden.
Debby raakt zelf ook helemaal verkocht aan het idee. Ze houdt van opnieuw beginnen en eerlijk gezegd was ze zelf ook wel klaar met de richting waarin ze zich nu beweegt. Haar werk, haar vriend, het is allebei niet waar ze van droomt.
Ze maakt een afspraak met haar zus: ze gaan samen verhuizen. Wie het eerst een huis vindt en koopt bepaalt waar ze gaan wonen. De ander moet dan zo snel mogelijk ook een huis op dezelfde plek kopen.

Hierdoor krijgen we een heerlijk verhaal over het opknappen van een oude boerderij die Debby graag wil vullen met alpaca’s, geitjes, kippen, enz.
Hoewel dit deel van het verhaal heerlijk is om bij weg te dromen, ervaart Debby ook genoeg problemen. Niet alle dorpsbewoners zijn even blij met de komst van stedelingen. Sommige dorpsbewoners zijn zelfs ronduit vijandig! En wat gaat Debby doen met de relatie waarin ze geen toekomst ziet?

Benieuwd geworden? Lees hier een inkijkexemplaar van het boek.
Luister naar een fragment van het verhaal.

Te koop bij Bol.com: Luisterboek in Kobo Plus gratis voor abonnees

Verteller

Aan het begin van dit boek moest ik behoorlijk wennen aan de stem van deze verteller. Ik vind de klemtoon van de verteller aan het einde van haar zinnen niet zo fijn. Haar stem klinkt vaak overdreven zeurderig of zielig en dat vind ik jammer.

Mijn mening

Dit is een heerlijk verhaal om bij weg te dromen. Vooral de mooie stukken over de alpaca’s en de andere dieren vond ik om van te genieten.
Het verhuizen uit de grote stad en een oude vervallen boerderij opknappen en vullen met prachtige dieren klinkt heerlijk romantisch in mijn oren. Ik zou Debby zo na willen doen!

Het verhaal heeft best veel te bieden. Een relatie die aan zijn einde is, opnieuw beginnen, leven in een gemeenschap, perikelen in een huwelijk en angst voor het vreemd gaan. Debby heeft als persoon en met haar ideeën ook veel te bieden aan deze gemeenschap en hoewel alles heerlijk wordt geromantiseerd, inclusief haar nieuwe verliefdheid, weet de schrijver toch genoeg hobbels op de nieuwe levensweg van Debby te plaatsen.

Ik vind dit boek 4 van de 5 sterren waard.

Bekijk meer romance boeken.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

  • Bol.com: E-book, luisterboek (gratis in Kobo Plus voor abonnees) en paperback in het Nederlands.
  • Storytel: Luisterboek in het Nederlands.
  • Luisterrijk: Luisterboek in het Nederlands.
  • EbookNL: Ebook in het Nederlands.
  • iTunes: E-book in het Nederlands.
Recensie boek: Wedden dat ik blijf van Marijke Vos

Ik heb het boek in het Nederlands geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *