Dit heb je verdiend

Titel: Dit heb je verdiend
Engelse titel: Her final hour
Genre: Misdaad
Schrijver: Carla Kovach 
Verteller Nederlandse versie: Tanneke Hartzuiker
Verteller Engelse versie: Tamsin Kennard
Duur van het boek Nederlandse versie: 8 uur 37 minuten
Duur van het boek Engelse versie: 
8 uur 43 minuten
Alle boeken van deze Gina Harte serie:

Het verhaal van Dit heb je verdiend

Dit is boek 2 van een thrillerserie over de detective Gina Harte. Ze is een sterke vrouw die vecht tegen onrecht en die er alles aan doet om de levens van mensen veiliger te maken.
In de eerste twee boeken van deze serie staat vooral huiselijk geweld en verkrachting centraal.
Gina Harte heeft een pijnlijk verleden met haar overleden man achter de rug en bij haar werk wordt ze steeds weer geconfronteerd met de onverwerkte gebeurtenissen. In plaats van aan zichzelf te werken en haar eigen leven op rolletjes te krijgen bijt ze zich vast in haar onderzoek en geeft ze al het mogelijke (en vaak zelfs meer dan dat) om de geweldplegers op te sporen en mensenlevens te redden.

In dit verhaal onderzoekt ze de moord op een vrouw. Haar man treft zijn vrouw vermoord aan in de keuken en de verdenking wordt al gauw bij haar minnaar gelegd. Maar deze zaak is zeker niet simpel. Bij de autopsie van het lichaam wordt ontdekt wat de vrouw al die jaren heeft moeten ondergaan en ook hun kind zit onder de blauwe plekken. Dit is een heftige zaak voor de gemeenschap en al gauw voelt niemand zich meer veilig.

Benieuwd geworden? Bekijk een inkijkexemplaar van het boek.
Luister naar een luistervoorbeeld van het boek in het Nederlands.

Te koop bij Bol.com

Verteller

Deze verteller heeft een prettige stem om naar te luisteren. Ik vind deze versie een ruim voldoende+ waard.

Mijn mening

Dit is een aardig vervolg van deze serie. Je leeft enorm mee met Gina Harte en je hoopt maar dat het goed komt wanneer ze zich op het gevaar stort. Ze lijkt een geweldige vrouw en het voelt goed dat ze zo’n sterke vrouw is, maar toch heeft ze haar gebreken. Ze houdt zichzelf soms maar nauwelijks bijeen en durft zichzelf niet te laten helpen ook al is het duidelijk dat ze niet op eigen kracht uit haar eigen problemen gaat komen.

Het onderzoek zelf is aardig voorspelbaar. Je hebt al snel het idee in welke hoek je de moordenaar moet zoeken. Wel blijkt bij de ontknoping dat je het niet helemaal juist hebt, maar zo’n grote verrassing is het niet.
Ook nu weer brengt de schrijver niet echt veel wendingen in het verhaal. Het is vooral vergelijkbaar met boek 1. Er is een misdaad gepleegd, je leeft mee met Gina en volgt het onderzoek en dan de ontknoping.
Dit is op zich voldoende, maar maakt het niet echt spannend of verrassend. Dit is wel prima voor beginnende thrillerlezers. Sommige thrillers die ik tegenkom zijn echt misselijkmakend en dat is bij dit boek niet het geval. Dat is ook wel fijn.

Je kan dit boek stand-alone lezen, maar ik raad je toch aan om eerst met deel 1 te beginnen, omdat de persoonlijke ontwikkeling van Gina zelf een zeer grote rol speelt en anders mis je wat er voor haar vooraf ging in boek 1. Niet dat dit echt heel veel is. Het valt snel samen te vatten in één zin, maar ik denk wel dat je dan wat aan beleving inlevert wanneer het verhaal over Gina zelf gaat.

Ik geef dit boek 3.5 van de 5 sterren.

Bekijk mijn overzicht met spannende thrillers en thrillerseries.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Dit heb je verdiend is deel twee van de Gina Harte thrillerserie van Carla Kovach. Serie over huiselijke geweld en de rol van de vrouw.

Ik heb het boek in het Nederlands geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *