Luister gratis: The Sandman op Audible

Deze actie geldt niet voor alle Audible leden. Ik heb een hele oude Audible account. Mijn account is nog steeds bij Audible.com en niet bij Audible.co.uk en daarom kan ik gebruik maken van deze actie.
Deze actie geldt dus alleen voor de leden van Audible.com (U.S) en dit audio-avontuur is alleen gratis tot 22 oktober 2021.

Titel: The Sandman
Genre: Science Fiction, fantasy, audio-avontuur
Schrijver: Neil Gaiman, Dirk Maggs
Vertellers: Riz Ahmed, Kat Dennings, Taron Egerton, Neil Gaiman, James McAvoy, Samantha Morton, Bebe Neuwirth, Andy Serkis, Michael Sheen
Duur van het boek: 11 uur 02 minuten

Over het audio-avontuur The Sandman

Allereerst begin ik je te vertellen over de waarschuwingen.
Bij de beschrijving van het boek staat:
Please note: This content is not for kids. It is for mature audiences only. Just like the original graphic novels, this audio adaptation contains explicit language and graphic violence, as well as strong sexual content and themes. Discretion is advised.
De waarschuwing is zeker niet overdreven. Er zitten gruwelijke stukken in die behoorlijk misselijkmakend zijn.

Dit boek bestaat uit afleveringen over The Sandman. Hij wordt vooral Dream of Morpheus genoemd, ook al heeft hij meerdere namen. De afleveringen spelen zich niet af in chronologische tijdsvolgorde. In veel afleveringen speelt Dream de hoofdrol of zelfs een bijrol, maar soms gaat een aflevering alleen maar over Dream. In dat geval volg je andere personages die over hem vertellen.
Dream is de koning van de droomwereld. Hij is onsterfelijk. In deze serie wordt hij duidelijk omschreven als ouder dan de Goden. Hij is het broertje van de Dood en de Morgenster (Lucifer).

Dit audio-avontuur is een samenwerking van Audible en DC. Dit is goed merkbaar in het verhaal, want Dream reist zelfs af richting Gotham en moet het opnemen tegen één van de logees van Arkham Asylum. De helden Batman, Superman, de leden van Justice League en meer DC personages worden vaak genoemd in de afleveringen.

Dit avontuur begint in onze huidige tijd. Dream wordt in een ritueel gevangen genomen. Hij wordt jarenlang gevangen gehouden en de gevolgen hiervan zijn goed merkbaar in de wereld, ook al weet men niet waar deze slaapstoornissen vandaan komen. Toen hij gevangen werd genomen hebben ze hem alles afgepakt. Zijn middelen van macht en zelfs de kleren aan zijn lichaam. We volgen Dream wanneer hij zijn moment afwacht waarop hij zichzelf kan bevrijden en zijn zoektocht, naar zijn gestolen spullen, die hem zelfs tot voorbij de poorten van de hel leidt. Aflevering na aflevering volgen we Dream of komen we meer te weten over hem en deze fantasy wereld vol met onsterfelijke wezens, superhelden of supervillains.

Mijn mening

Dit is een bijzonder audio-avontuur met meerdere stemacteurs en geluidseffecten. Toch begin ik met vertellen dat ik dit maar 2.5 ster van de 5 sterren waard vind. Ik heb ruim 6 en een half uur geluisterd. Ik houd niet van opgeven (vandaar dat ik het zo lang heb volgehouden). Sommige afleveringen vind ik wel 3 van de 5 sterren waard. Misschien ligt dit anders als je beter bekend bent met de comic wereld. De meeste personages ken ik niet, anderen ken ik wel uit wat films, maar voor mij is dat niet genoeg voor een prima leesbeleving. Het is te “hap snap” voor mij. Geen van die personages leer je echt kennen. Ze komen even snel voorbij zonder dat ze mij aanspreken. Een echte comic fan zal al die personages veel beter kennen en waarschijnlijk wel van de korte verschijningen genieten.

Je hoort tussen de afleveringen door steeds “the themesong”. Dit vind ik zeer irritant. De aflevering zit er wel misschien op, maar je zit nog middenin het verhaal. Het voelt vervelend om dan steeds onderbroken te worden voor het muziekje.
Er komen erg veel personages voor in dit audio-avontuur. Op een gegeven moment houd ik het gewoon niet meer bij en dan heten de meeste mannen ook nog eens “John”!
Er komen veel bekende personages aan bod, zoals John Constantine, Etrigan Merlin’s Demon, Doctor Destiny, Martian Manhunter (J’onn J’onzz) en meer.

Bekijk hier meer Science Fiction boeken.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

  • Bol.com: Paperback (deel 1) in het Engels.
  • Audible: Engelse luisterversie
  • Itunes: E-book (deel 1) in het Engels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *