Regels van het spel

Titel: Regels van het spel
Genre: Thriller
Schrijver: Jilliane Hoffman
Verteller: 
Christel Schimmel
Uitgeverij: 
De Fontein Romans & Spanning
Duur van het boek:
13 uur 52 minuten
Alle luisterboeken uit deze C.J. Townsend serie:

 • Vergelding – Retribution
 • De laatste getuige – Last witness
 • De snijkamer – The cutting room
 • Regels van het spel – Nemesis

Het verhaal van Regels van het spel

Dit boek is deel 4 van deze serie en gaat over procureur C.J. Townsend. Zij heeft als vrouw en als procureur enorm veel meegemaakt en ze heeft het in haar hoofd gehaald om alsnog de verantwoordelijke mensen te straffen die de verkrachting, marteling en gruwelijke moord van meerdere vrouwen op hun geweten hebben. Als het rechtsysteem faalt, zal ze zelf de handen uit de mouwen steken en de strafuitvoering op zich nemen.

Dit verhaal gaat over de wereld van het darkweb. Een groep mensen betalen heel veel geld om snuffmovies te bekijken. Om deze movies te maken worden jonge vrouwen meegelokt en op gruwelijke wijze verkracht, gemarteld en vermoord.

C.J. Townsend weet meer over deze organisatie dan de rechercheurs die de moord van hun laatste slachtoffer onderzoeken. Zij heeft een lijst met namen van de betrokken mannen in haar bezit. Ze neemt het op zich om dit nest met ongedierte te verdelgen en daarmee deze betrokken mannen te straffen en wraak te nemen voor de vrouwen die dat niet meer zelf kunnen. Ze zal Nemesis zijn!

Bekijk hier een inkijkexemplaar.
Luister hier naar een fragment.

Te koop bij Bol.com (E-book is gratis voor abonnees in Kobo plus).

Verteller

Ik vind deze uitvoering een voldoende – waard. Ik denk wel dat mijn beoordeling zo laag is vanwege het depressieve gevoel van het verhaal samen met de stem die ook niet veel pit heeft.

Mijn mening

Het boek begon met een goede inleiding. Even was ik zelfs vergeten dat ik naar een thriller luisterde en dat ik waarschijnlijk de eerste gebeurtenissen van het verhaal vanuit het slachtoffer hoorde. De schrijfwijze van deze inleiding zat zo goed in elkaar en werd zo goed beschreven dat ik het idee had dat ik naar een hele andere genre aan het luisteren was. Totdat het verhaal overduidelijk een thriller werd…….

Na de inleiding heb ik me wel hier en daar behoorlijk door het verhaal moeten worstelen. Dit kan natuurlijk komen omdat ik deze serie niet vanaf deel 1 ken en anders meeleef met C.J. Townsend als hoofdpersonage, maar ik vond het verhaal vooral zwaar depressief. Dat is ook niet zo gek gezien de vreselijke dingen die in het verhaal gebeuren, maar ik kon me eigenlijk met niemand inleven in het verhaal. Ik vind C.J Townsend als personage totaal niet sympathiek. Ze liegt en bedriegt en zelfs als je het feit dat ze een moordenaar is door de vingers wil zien toont ze niet veel daden die haar een geweldig mens maken. Eigenlijk gaat dit verhaal vooral over het bewandelen van een grens. C.J. Townsend balanceert op de grens tussen menselijk en monsterlijk. Ik denk dat ik daarom zo veel moeite had met het verhaal, want verder denk ik wel dat dit verhaal goed in elkaar zit.
De karakter van C.J. Townsend zit wel heel goed in elkaar, ook al ligt ze mij niet en het verhaal en plot is zeker zeer afwijkend van de meeste andere thrillers.
Mijn mening is heel persoonlijk, ik kan me voorstellen dat andere mensen dit boek wel goed zullen vinden.

Bekijk ook mijn lijst met 10 leuke boeken om in een maand te lezen.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

 • Bol.com: Ebook (gratis in Kobo Plus voor abonnees), luisterboek (gratis in Kobo Plus voor abonnees) en hardcover in het Nederlands.
 • Storytel: Luisterboek en Ebook in het Nederlands.
 • Luisterrijk: Luisterboek in het Nederlands.
 • Nextory: Luisterboek en Ebook in het Nederlands.
 • BookbeatNL: Luisterboek in het Nederlands.
 • EbookNL: Ebook in het Nederlands.
 • iTunes: E-book in het Nederlands.
Recensie Regels van het spel

Ik heb het boek in het Nederlands geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *