Patient zero

Titel: Zero Tolerance
Genre: Thriller, zombie
Schrijver: Jonathan Maberry
Verteller: Ray Porter
Duur van het boek: 14 uur 44 minuten
Alle boeken van deze Joe Ledger serie :

Het verhaal

Een verhaal over zombies, terroristen, geheime diensten, zeer hebberige mensen (in dit geval farmaceutische bedrijven) en de wetenschap.
Dit verhaal gaat over een wel zeer bijzondere bedreiging voor Amerika (en hiermee ook de rest van de wereld).
Wanneer het bestaan van zombies wordt ontdekt ziet Joe Ledger zich genoodzaakt om toe te treden tot een geheime dienst waarvan hij het bestaan niet af wist.
De terroristen hebben hun wijze van dreiging aangepast. Ze hebben een virus ontwikkeld (een prionziekte) waarbij mensen, nadat ze dood zijn verklaard, weer tot leven komen en levende mensen beginnen te eten.
Stel je voor dat dit virus wordt losgelaten in Amerika! Aan Joe Ledger en de geheime dienst de taak om deze dreiging tegen te houden.
Bekijk hier een inkijkexemplaar.

Te koop bij Bol.com

Verteller

De verteller is erg fijn om naar te luisteren. Zijn stemmen voor de verschillende personages zijn ook best goed. Ik vind de kwaliteit van de geluidsopname alleen een beetje jammer. Het volume kan per hoofdstuk verschillen. Wanneer het geluid ineens veel harder of zachter wordt is dat best frustrerend. Ik vind deze uitvoering een ruimvoldoende waard.

Mijn mening van Patient zero (Joe Ledger serie)

Ik vind dit boek absoluut een aanrader als je van zombie verhalen houdt. In dit geval gaat het niet om een apocalyptische wereld. De wereld is nog normaal en het bestaan van zombies is alleen bekend bij de geheime dienst in Amerika. In dit verhaal gaat het om Department of Military Sciences (DMS).
Het verhaal is zeer bijzonder in de zombiegenre, omdat we hier op een kantelpunt staan. Er zijn zombies, maar die zijn nog niet losgelaten op de wereld. De geheime dienst werkt met man en macht om deze apocalypse tegen te gaan en toch krijgen we actiescènes aangeboden met horden zombies!

Er is erg veel actie in het verhaal en de hoofdpersoon maakt meer dan genoeg zombie-actie mee. De actiescènes worden goed beschreven. De wijze van beschrijving doet me een beetje denken aan de boeken van Jack Reacher.

In dit verhaal volg je enkele personages. De hoofdpersonage Joe Ledger komt het meest aan bod, maar sommige delen van dit verhaal worden je aangeboden vanuit de kant van de criminele breinen. We hebben hier zelfs te maken met een ‘”mad scientist”!

De schrijver laat je met dit verhaal de keerzijde van heldendom zien. We houden van helden en heldenverhalen, maar onze helden nemen soms te veel hooi op hun vork en zien dingen en doen dingen die ze misschien nooit meer te boven komen. Deze menselijke toon van het verhaal wordt heel mooi beschreven en komt zeer respectvol en begrijpelijk aan bod.

Als luisteraar weet je al wie achter deze dreiging van de zombies zitten, ook weet je dat er een spion zit binnen de geheime organisatie, maar het blijft een mysterie wie het is. Pas aan het einde van het verhaal wordt dit duidelijk en ik vond het zeker niet voorspelbaar, wat zeer vreemd is, want ergens had ik het moeten raden. De schrijver heeft dit stukje mysterie heel goed geschreven.

Het is lang geleden dat ik heb genoten van zo’n goed zombieverhaal. Boek 1.2 en 1.3 kan ik zonder extra kosten luisteren binnen mijn Storytelabonnement. Daarna zal ik boek 2 The Dragon Factory en boek 3 The King of Plague ook weer als luisterboeken in Amerika moeten kopen. Hier in Nederland zijn ze alleen als E-boeken te koop (erg jammer!).

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Recensie Patient zero

Ik heb het boek in het Engels geluisterd met Audible. Mijn abonnement kost dit jaar $192 en daarvoor krijg ik 24 credits waarmee ik boeken kan kopen en de boeken van Audible Plus Catalog kan ik gratis met mijn abonnement luisteren. Dit boek heb ik gekocht met 1 credit.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *