Nooit verliefd

Titel: Nooit verliefd
Engelse titel: Never Too Far
Genre: romance (18+), Young Adult
Schrijver: Abbi Glines
Verteller: Karin Douma
Engelse verteller: Jennifer Bronstein
Duur van het boek: 6 uur 45 minuten
Duur van het Engelse boek: 7 uur 20 minuten
Alle boeken van deze Rosemary Beach/ verboden vrucht serie:

Het verhaal

Dit boek is deel 2 van een licht erotische boekenreeks voor jong volwassenen die houden van romantiek.

In deel 1 hebben we de romantiek tussen Blair en Rush gevolgd. Hun relatie was op een dramatische wijze geëindigd, maar hun verhaal zit er nog niet op en in dit deel gaan we verder waar ze waren gebleven.
Blair is terug in haar eigen stad en ze wordt bijgestaan door haar beste vriend (en ex-vriend). Haar avontuur in de stad Rosemary was zeker niet zonder gevolgen, want ze blijkt zwanger te zijn en ze moet bedenken hoe ze haar leven gaat oppakken en haar eigen plek in de wereld zien te vinden. Ze is zich ervan bewust dat ze dit zelf wil doen. Haar ex-vriend biedt aan om voor haar en de baby te zorgen, maar zij is zich van haar kracht bewust. Ze wil op eigen kracht een oplossing vinden en zelf haar leven leiden.
Door samenloop van omstandigheden komt ze weer in Rosemary terecht en besluit hier tijdelijk te blijven. Ze kan haar oude baan terugkrijgen en hiermee kan ze genoeg geld verdienen om straks voor zichzelf en haar baby te zorgen.
Hiermee krijgt Rush een tweede kans om haar voor zich te winnen. Alleen weet hij niet dat ze zwanger is!

Bekijk hier een inkijkexemplaar.
Luister naar een fragment.

Te koop bij Bol.com:

Verteller

Ik heb zowel de Engelse versie geluisterd als de Nederlandse versie. Ik was aan het afwisselen tussen beide versies om tot een uiteindelijke keuze te komen. Ik heb lang getwijfeld. De Engelse verteller klonk ditmaal beter dan bij deel 1. Ik vond deze versie een voldoende waard. De Engelse verteller klinkt jong (de hoofdpersonage is 19 jaar) en dat past wel goed bij de inleving van het verhaal.
De Nederlandse verteller doet het veel beter dan de Engelse verteller. Ik vind haar versie een ruim/voldoende waard, maar haar stem klinkt heel volwassen en past dus minder goed bij de leesbeleving. Na lang wikken en wegen besloot ik toch dat het prettiger was om naar de Nederlandse versie te luisteren.

Mijn mening

Leuk verhaal! Dit boek is beter dan deel 1 en ik heb zeker van het verhaal genoten.

Ook nu weer vond ik het verhaal niet zo voorspelbaar als de meeste romantische verhalen en de schrijver had nog wel een prima wending achter de hand aan het einde van het boek.

Het verhaal wordt op zich goed afgerond en je zou het hierbij kunnen laten wat deze serie betreft. De serie zelf gaat nog wel verder, maar je zou ervoor kunnen kiezen om te stoppen bij dit deel (stel dat je niet genoeg tijd of zin hebt om de hele serie te luisteren/lezen).

Dit verhaal is lekker romantisch, vluchtig geschreven en je leest/luistert het in een vlot tempo. Ik had dit verhaal in één dag uit, omdat ik het maar niet opzij kon zetten.
Dit verhaal biedt veel ups en downs tussen Blair en Rush en veel draait vooral om misverstanden en/of stommiteiten van deze beide personages.
Op een gegeven moment vroeg ik me wel af waarom Blair dit zichzelf aan bleef doen. Op Rush kan je niet echt bouwen….. Dan bedenk ik me weer dat ze 19 moet voorstellen en dat verklaart wel weer een hoop.

Ook nu weer biedt het verhaal erotische scenes tussendoor. Ze worden vermomd als zwangerschapshormonen. Als dit echt zo zou zijn denk ik wel dat mensen altijd zwanger zouden willen zijn……

Tot nu toe vind ik deze serie wel leuk en ik ben erg benieuwd hoe het verder zal gaan met Blair en haar baby. Ik heb het gevoel dat het nog alle kanten uit kan gaan.
Ik vind deze serie dan ook vooral leuk als luchtig vakantieboek met wat spannende momenten, maar verwacht geen ingewikkelde verhaallijnen!

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Recensie Nooit verliefd

Ik heb het boek in het Engels geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *