Winterland

Titel: Winterland
Genre: Misdaad
Schrijver: Kim Faber en Janni Pedersen
Verteller: 
Ronald Top
Uitgeverij: 
HarperCollins Holland
Duur van het boek:
 14 uur 38 minuten
Alle boeken van deze Martin Juncker serie:

  1. Winterland – Winterland
  2. Hoogzomer – Satans sommer

Het verhaal

Het verhaal gaat over een terroristische aanval op een kerstmarkt in Denemarken en een moordzaak in een dorp. Ogenschijnlijk hebben die twee zaken niets met elkaar te maken, maar je vraagt je toch af wat deze zaken op den duur zal verbinden. Daarnaast spelen de levens van de twee hoofdagenten een grote rol. Dat is erg bijzonder want gedurende ruim de helft van het verhaal hebben die twee agenten helemaal geen contact met elkaar. Wel hebben ze in het recente verleden nauw met elkaar samengewerkt. Dus ook hierbij is het logisch om als conclusie te trekken dat ze elkaar ergens in dit verhaal tegen zullen komen.
Het verhaal draait om het oplossen van deze twee zaken en de levens van de twee hoofdagenten.
Daarnaast draait het verhaal om terrorisme en daarbij speelt ook racisme een grote rol.

Bekijk hier een inkijkexemplaar.
Luister hier naar een fragment.

Te koop bij Bol.com:

Verteller

De Nederlandse verteller klinkt op zich prima, maar ik mis een stukje verhaalbeleving in de vorm van accenten. Ik denk dat ik meer van het verhaal had genoten als ik wat Zweedse accenten en Arabische accenten had kunnen horen en natuurlijk ook bijpassende stemmen voor de mannen en vrouwen. Vaak gaat mijn voorkeur daarom ook uit naar Engelse luisterversies, omdat die vertellers dit beter later horen. Deze versie vind ik een voldoende waard.

Mijn mening over het boek Winterland

Ik begin gelijk met vertellen dat ik geen fan ben van dit boek en daarom dus ook niet verder zal gaan met deel 2. Er zijn veel beschrijvingen in het verhaal die vooral saai aanvoelen. Niet ieder personage hoeft wat mij betreft zo uitgebreid beschreven te worden (wat uiterlijk betreft). Het verhaal zou vlotter aanvoelen als er vrijwel direct met de dialoog wordt begonnen (bij een ontmoeting) in plaats van dat we eerst uitgebreid luisteren naar wat de hoofdpersoon denkt over wat hij van de nieuwe personage ziet. Dit is een voorbeeld van waarom ik dit verhaal traag en langdradig vind. 

Het verhaal voelt helemaal niet aan als een thriller, ook al is dat wat aangegeven wordt als genre. Ik heb er hier daarom dan ook “misdaad” als genre gekozen in plaats van thriller.
Er gaat te veel aandacht naar de persoonlijke levens en gevoelens van de (hoofdpersonages) en hun levens zijn niet echt bepaald een pretje. Ik vind het verhaal daarom grotendeels vooral als drama aanvoelen dan een spannend misdaadverhaal.

Het einde laat een onbevredigend gevoel na. Er zit vrijwel geen spanning in het plot en de wijze waarop het vervolgens eindigt voelt flauw en frustrerend.
Als dit het type verhaal is die je wel leuk lijkt, dan raad ik je het boek Stad van glas aan. Dit is ook een misdaadverhaal over een terreuractie en politieonderzoek, maar dan veel spannender.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

  • iTunes: Ebook in het Nederlands.
  • Bol.com: Paperback, Ebook en luisterboek in het Nederlands.
  • Storytel: Luisterboek en Ebook in het Nederlands.
  • Luisterrijk: Luisterboek in het Nederlands.
  • EbookNL: Ebook in het Nederlands.
Recensie Winterland

Ik heb het boek in het Nederlands geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *