Bijna verliefd

Titel: Bijna verliefd
Engelse titel: Fallen Too Far
Genre: romance (18+), Young Adult
Schrijver: Abbi Glines
Verteller: Karin Douma
Engelse verteller: Jennifer Bronstein
Duur van het boek: 5 uur 56 minuten
Duur van het Engelse boek: 6 uur 34 minuten
Alle boeken van deze Rosemary Beach/ verboden vrucht serie:

Het verhaal

Dit boek is deel 1 van een licht erotische boekenreeks voor jong volwassenen die houden van romantiek.

Blair (19 jaar) heeft een dak boven haar hoofd nodig. Haar moeder is overleden en ze heeft hun huis moeten verkopen om de medische kosten van haar moeder te betalen. Ze heeft al drie jaar in haar eentje voor haar moeder gezorgd tot haar dood, maar nu heeft ze hulp van haar (niet aanwezige) vader nodig.
Haar vader heeft gezegd dat ze welkom is in zijn nieuwe gezin en heeft haar een adres gegeven. Eenmaal aangekomen blijkt ze helemaal niet welkom te zijn en van haar vader is geen spoor te bekennen!
Uiteindelijk mag ze van zijn stiefzoon tijdelijk in zijn huis logeren. Ze mag twee weken in het kamertje onder de trap blijven slapen.
Blair vindt de volgende dag al een baan en begint te sparen voor een eigen woning. Ze is niet van plan lang gebruik te maken van de gastvrijheid van Rush. Ze weigert hem te laten denken dat ze een bloedzuiger is!

Dit romantische verhaal is een insta love verhaal en gaat over de romantische spanning tussen Blair en de bad boy Rush.
Tegen beter weten in worden ze direct verliefd op elkaar, maar er hangt een geheim boven het hoofd van Blair. Iedereen schijnt ervan af te weten, maar niemand wil het haar vertellen!

Bekijk hier een inkijkexemplaar of luister naar een fragment van het verhaal.

Te koop bij Bol.com (Ebook is gratis in Kobo Plus voor abonnees)

Verteller

De stem van de Engelse versie is vaak erg monotoon. Ik vind deze versie een matig/voldoende waard. Er is ook een Nederlandse luisterversie en die klinkt veel beter, maar die ontdekte ik pas nadat ik dit boek al uit had.

Mijn mening van deze Rosemary Beach/ verboden vrucht serie

Het verhaal is behoorlijk vermakelijk. Je zit snel middenin het verhaal en je bent als lezer/luisteraar erg betrokken bij Blair. Het verhaal zelf is erg simpel, maar het is wel mooi geschreven en je wordt er volledig door gegrepen (pageturner!). Op een gegeven moment wordt het zelfs tranentrekkend en het einde is zeer emotioneel.

Er hangt een lange tijd een geheim boven het hoofd van Blair en dat geeft het verhaal extra spanning. Het verhaal is deels voorspelbaar, want zoals in veel romantische verhalen gaat zo’n startende romance met ups and downs en toch vond ik het einde wel weer iets verrassends hebben. Ik had het einde anders verwacht.

Dit verhaal is echt bedoeld voor jong volwassenen. Het gaat vooral over de “eerste keer” en de keuzes die je daarbij maakt. Ook “veilig vrijen” en wel of niet aan de pil zijn komt een beetje aan de orde. Verder is het verhaal een tikkeltje erotisch.

Blair is een leuke personage om je bij in te leven. Ze is lief, zeer onafhankelijk (ook al zit ze in een afhankelijke situatie) en ze is ook erg stoer. Ze weigert in een slachtofferrol te vallen en is zich ervan bewust dat ze prima voor zichzelf op kan komen. Tegelijkertijd is dat ook haar probleem. Al vanaf haar zestiende zorgde ze in haar eentje voor haar zieke moeder en toen zij stierf heeft ze alles alleen moeten dragen en regelen. Dat is enorm sneu. Dat kan ook een valkuil worden, want als je nog eenmaal een risico neemt en die persoon breekt je hart, hoe kan je dat weer te boven komen? Het zal nogmaals een bevestiging zijn dat je alleen jezelf kan vertrouwen.

Rush vind ik minder sympathiek als personage. Erg jammer dat juist hij in dit verhaal haar hart verovert, maar ja zo’n “bad boy” maakt het verhaal wel spannend denk ik dan.

Het verhaal is met een behoorlijke cliffhanger geëindigd dus ga ik vandaag snel verder met deel 2.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Recensie Bijna verliefd

Ik heb het boek in het Engels geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *